едно прашање мами,бебето ми е 3 месеци,читав мочката треба да е без боја и мирис,боја нема,ама обавезно осеќам дека е измочкана на памперсот дури и преку бодито.порано не толку ама сега еве последниот месец поинтензивно мириса.Се надевам нормално е
Јас на Чико. Во аптека има повеќе видови па можеш да си разгледаш и да си одбереш. П.с моите се ножички не ноктарка, се надевам мислиш на истото бидејќи со ноктарка тешко дека ќе можеш да му исечеш ноктиња.
Jas dobiv edno kompletce nozicki i noktarka plus cesel cetka, samo nozickite gi koristam ne i noktarkata. Firma od onoj dukan od ramstor mother care.
Мајки како е можно бебто толку рано на три недели ми враќа на насмевки. Значи ме гледа му зборам и му се смеам и тоа ми враќа со смешка. Значи не е случајно повеќе пати ми се деси . Исто кога му зборам воспоставува совршен контакт со очите, абе мислиш ме разбира што му зборувам. Кажете за вашите искуства кога почнаа да ви се смешкат бебуш?
Бевме и на педијатар пак ние бебуш е во ред и крвна слика супер само многу грчеви дури докторката се чудеше вика вака плачи не престанва и викам да го прегледа се вика премногу има тешко вас вака рече, ах и викам ме утеши многу сега и до 3 месеци како ќе издржиме незнам
@DigY јас имам комплет на Авент, и небитно која марка зимаш но би ти препорачала такво комплетче со ноктарица, ножички, топломерче, четка, чешел за бебето. Практични се. А за сечење јас само ноктарка користев, страв и непрактично ми беше со ножици
Верче, пробајте го Nurce Harvey сирупот, јас за двете со него најдов чаре! И можеби сум досадна со советот но биди смирена, без нервози и солзи, длабоко сум уверена дека многу влијае на бебето расположението на мајката... моите секоја моја нервоза како сунѓер ја упиваа и ја манифестираа со плачење! Среќна мајка= среќно бебе без плачки!
Уште тоа да пробам и незнам веќе немам ум психички ќе се пореметам 5 мин да беше мирен барем само враце и само плачи, не си досадна, фала ти и јас сакам да сум смирена ама посилно е од мене претерано е ова ништо да не помага цел сат да го заспиваш го ставаш во креветче и да стани за 5 мин по цел ден така, еден памперс со пауза го ставаме од плачење на сред преслеквање морам да го кренам, во ред да плачи бебе е но мислам дека е претерано ова незнам веќе кај да барам помош
Напротив јaс сo нoктaркa им ги сечaм и нa двaјцaтa и тoa мaлечкa нo зa вoзрaсни ,тие бебешките 2 не ми се пoгoдијa.
Сѐ што ми кажуваш јас го поминав со поголемата ќерка, првата година паметам само плачење и нервоза, барем десетина пати ја носев на лекар и не враќаа дека е комплетно здраво дете, дури и глава снимавме оти мислев дека мора да е болно штом толку плаче, не е за утеха знам ама се дур не се смирив, тргнав на работа и "земав воздух" и она не престана да плаче! Шетајте повеќе, најди некој барем на саат- два да ти го причува а ти искористи време за долг туш, шопинг или..., симни на телефон white noice for babies апликација, таму има десетина звуци и мелодии, можеби некоја ќе му годи на бебчето! Знам на туѓ грб и сто стапа се малку, лесно е совети да делиш но само ти пишувам од мое искуство!
И јас мислам дека на толку плачење не се во прашање само грчеви...ај @Верче4 појди на преглед и кај друг лекар, друг педијатар, па и хирург да види за кила...