Едниoт кај мене имa килa пa не вриште тaкa кaкo шo кaжувa верче,биле нa преглед сигурно ке и кaжaле.А oд килaтa ли пo плачат или кaкo?
Placat A i od mn placenje se dobiva kila Za da utvrdi doktorot kila treba da pipne. Mojata kako bebE e operirana od kila.
Не би требало.да го боли бидејќи таму нема нервни завршетоци така ми кажа педијатар..јас ставав 70% алкохол директно на папокот без ништо друго за.да му се засуши побргу.. можно е ..ние денес правиме 4 недели и веќе неколку дена и моето реагира кога му зборам мрда со рачињата како да се радува, прави фацички на лицето, се врти по мојот звук,кога го дигам да подригне го ставам на рамо и тој се диза со главчето разгледува низ соба, дури и кога го земам да го дојам ја плука цуцлата, прво мислев случајно но не било, брзо раснат бебињата и знаат повеќе отколку што ние мислиме
Мами едно прашање. Земав да се одмолзувам за кога ќе излегуваме да не го дојам надвор. Е сега вчера дека му дадов од шише и не цицаше градите ми се стврднаа многу, ептен. Морав малку да се одмолзам иначе почнаа да ме болат. Па прашањето ми е дали он кога не цица јас сепак да се одмолзам малку? Некако мислам како полошо да си направив
Чим цица форсирај цицање оти не се вади млеко со пумпа толку колку шо може оно да цица, пази да не го научиш на шише па после да ти одбие цице, а зошто не доиш надвор
@joy1 @*Ѕвездичка* го носев кај два педијатри дури на приватно појдов во плодност како подобри демек го виде и за кила рече нема ајде и крвна слика за секој случај ама супер беше незнам шо да мислам и јас поќе сношти беше кошмар од 7 до 12 да плачи со цела сила неможев поќе незнам навистина како да му помогнам веќе, му давам капки гас бимби, колипрев чајче и ништо, како да му дадам пробиотик и каков да земам да пробам и тоа.
Мене ми рекoa декс се предвреме рoдени зaтoa се пoјaвилс килa нa пoпoчетo ни е нaс кaкo истакнатo е и се приметувa мнoгу.Oн си е уште oд мешетo кoгa беше пo темперaментен и сегa е ист претс викa,пoврaкa се смее се прaве.
Јaс мислaм не a прaшa ли зa тие кaпките сo прoбиoтик,слушнaв и мнoгу јoгурт aкo пиеш ке се нaмaлaт грчевите.
Чај од нане никако, чај од ким неколку зрна сварени може, а уште подобро ти да јадеш по неколку зрна ким неколку пати на ден. Пробиотик ти пишав, провен, има лажиче внатре за мерење, по едно лажиче во чајчето бекутан. Термофорче на мешето и масажа кружна во правец на стрелките од часовникот. Ножињата виткај му ги накај мешето неколку пати на ден за да прдни. Ждригнувај го после секое јадење. Пуштај white noise. Ако и покрај се ова не се смирува, оди и кај друг педијатар, па ако треба и на клиника во ск. Оти и да нема кила, од толку плачење ќе направи.
Се пробвам вервајте ама некако тешко помага сега мм ќе донеси пробиотик немало провен па му дале друг некој, има ли врска? И делува одма или треба подолго користење? Фала на советите, ми значи.
@mimidjon ke mozes li da slikas papoceto zosto kaj nas odozgore e ispaknato a odozdola ima rana pa neznam strav me faka aj ke go slikam i jas da vidite samo da stane. a koj utvrdi deka se kila i na koj nacin i sto ti kaza za toa lek ?
Не прашав за тие капки, пробиотик ќе му дадам сега незнам веќе ни јас што да дадам, пијам и јогурт, внимавам на храната ништо не јадам и нема подобрување.
Најдобар ефект се постигнува со подолготрајно користење затоа што целта му е стабилизирање на цревната флора. Не е битно кој е, битно да е за бебиња и да знаеш која доза.
@Верче4. I nie koristevme prvo koliprev jas ne bev zadovolna mn povejke mi plavese od niv i ko ke kaka kako pena so meurcina na zdravo mi kaza doktorkata deka tie bile za da se isfrla vozduhot uspomisan bil da go apsorbira vozduhot
Espumisan mu davam do sega nemavme nekoj problem ovie nekolnu dena pocna mn da placi od vreme na vreme neznam zosto dali se grceviili so e