А, како ги спречувате бебињата од грб да се вртат на стомак во текот на ноќта? Малата е 4 месеци без некој ден и почнува да се свртува во спиење ама едното раче го натиснува под неа и со лицето во душек. Вчера ноќта морав во креветчето релаксаторот да и го ставам бидејки нон стоп се вртеше и се будеше. Знам дека се тоа е нормално ама мн ми е страв. Денес и ставив едно мало перниче до неа да неможе да се сврти па ке видиме како ке биде.
@only44you големиот син со еден месец почна да спие на грб, претходно го ставав по малце и видов ја крева и врти главата без проблем и почнав за спиење така да го ставам. Не се будеше, мирно спиеше, не го плашеа рацете. Така тераше се до 10-11 месеци, сега е центрифуга во креветче Малово денес со 4 дена мм го ставил на стомаче и ова се бори крева и врти главче, душичка, викам мм за олимпијада ги спрема ама спие на грб сеуште
Во џамбо имаше едни штитници за вртење, незнам колку се практични и за која возраст...ако има некој користено нека кажи
Se budat li vasite bebusi od son koga kakaat? Moeto bebe obavezno se budit, duri I pet minuti pred to da zaspala..
Леле душичко не знаев дека си се породила... Да ми ти е живо и здраво синчето големо да расти, со мама , тато и бато Абе ја си прашувам за секој случај , оти ем што имам се заборавено како беше со првото бебе , па уште знаеш стариве само за тоа се за умови кажување
А како правите за потседнување?Ние бевме 2 пати на ортопед ,на 1ипол месец и на 3,ни кажа слободно нека си потседнува на 45степени,значи не скроз,и во држење и у скут и у количка,не е проблем.А не да се крева,мислам по цел ден стомачни прави
Со палче не,ами со 2-3 прсти ги бутка цело време.И јас имав проблем да ја научам на цуцла,баш поради овие причини,ама упорна бев,и капнував мое млеко нон стоп на цуцлата,да ја повлече и по 15-20 обиди конечно успеав.Сега ако случајно и падне у спиење одма ја бара.Ноќеска само кога е цврсто заспиена и ја вадам.
http://arhiva.kurir.mk/magazin/zani...-majki-–-smirete-go-bebeskiot-plac-za-sekunda Ова го најдов на нет, за како да го смирите новороденчето доколку плаче, ако некоја од вас проба, ве молам да не известите и нас идните мами. Се надевам дека навистина делува.
во 100 ml .. 4,5 зрнца ким .. јас така го правев.. оставаш 2,3 минути да проврие го ладиш и може да му дадеш .. ако несака да пие можеш ти да пиеш
@mimidjon fala mnogu sto mi objasni ubavo nasto e ko preseceno crevo , inaku mm ne mi dava da stavam sliki do denovite inaku ke vi pratev da vidite.
....и за бебчињата во првите неколку недели.... Чај од нане 1/2 кафена лажичка нане се пралива со 200ml вриена вода.Се остава да отстои 10min. во поклопен сад.Се дава ладен,со или без шеќер.Се препорачува за мешето...помага во ослободување на гасовите и при грчеви. Чај од камилица 1 кафена лажичка цветови од камилица се преливаат со 150-200ml вриена вода и се остава да отстои 5min. во поклопен сад. Добар е против грчеви Чај од шипки 1 кафена лажичка суви и издробени шипки се ставаат во 200ml вода.Се остава да отстои пола саат па се вари до зовривање...се поклопува и да отстои уште 20 min. Се дава процеден и ладен. Содржи многу vitamin C. Чај од ким Во зовриена и засладена вода се ставаат 3-4 зрнца ким.Се лади и се цеди.Главна состојка е маслото од кимот кое ја подобрува работата на цревата. Чај од бел слез 1 кафена лажичка корен од бел слез се прелива со 200-250 ml зовриена и изладена вода.Се промешува и се остава да отстои 1 саат во поклопен сад.Се процедува,се засладува,се додаваат неколку капки лимон и му се дава на детето.Се користи најмногу 2-3 саати по подготвувањето... Незасладен чај од бел слез може да му се капнува на детето во носето,при настинка...Се спрема така што 1 супена лажица корен од бел слез се прелева со 100ml зовриена и изладена вода и се остава 2 саати да отстои
Da ne me prosvetlese ti sega ke si ostanev vaka neuka i nadalje. A net i te kako moze da bide izvor na informacii. Cesto netocni.