Izvinete moze shm dosadna za nekoe peasant ama se umam dali e toa problemot. Na maliot denes mu e 10 de. Koga ne e kakan.Inaku sme 3+ I e samo na doenje. Ovie dva tri dena, vristi pisti posebno porucok , se zalisuva, a samo prde. Cica ama I nogu caj pie.nie nemame go cueno da place. Neznam dali e do toa so ne e kakano, dali e do mlekoto,da ne e gladno, da ne e zedno , pobudaleana sum a eve noke si spie bez problem
Каков чај му даваш и зошто? Да не му прави чајот проблеми со столицата? Инаку кај ексклузивно доени бебиња се толерира до 10 дена да не се какаат. Ако продолжи вака, и притоа гледаш дека има мака, консултирај педијатар дали да му ставиш микроклизма. Макар што јас мислам дека нема потреба, ама лекарот најубаво ќе ти каже.
Нема врска тоа. Ако редовно се мочкани пелените, до кај 6 преку ден, може и повеќе, таман му е. Немаше да ти спие ноќе ако беше гладно. Инаку пожелно е да го скратиш чајот, може му помага со грчевите, ама многу шеќер има, и тоа не чини за толку мало бебе. Подобро да си цица, место да пие чај. Мое мислење си е тоа, одлуката дали ќе прекинеш со чајот или не, е твоја. Јас сепак би консултирала педијатар да видам што ќе ми каже за какањето, а не лица од околината како свекрви, мајки, золви, јатрви. Дури ни тука на форумов никој не е релевантен да ти каже најточно што да правиш со бебето, за тоа си има стручњаци. На фб има група „Соба за доење“. Одлични совети даваат таму.
Да, се фарбам и дојам, преку 1 месец, не секој месец и со фарба без амонијак и со аминајак се фарбам, зависи како кога...
Немаш тогаш мака, млекото му е доволно. Намали со чајот, и ако до утре не се искака, консултирај педијатар.
Jas sepak mislam 10 dena se mnogu za da ne kaka sepak toa e mnogu malo dete.Realno i nie da ne kakame 10 dena ke iamame strasni bolki a ne pak dete na 3 meseci
Пробај ти да пиеш многу чај од анасон и ким. Исто компот од модри сливи ТИ внесувај. Јади праски или круши. Преку млекото ќе му помогнеш на бебето. И ограничи му го чајот на 50 мл дневно...не му требаат шеќери! Барем кај мојата делува, од искуство пишувам а ти можеби најдобро ти е да консултираш педијатар... И жено, потруди се појасно да пишуваш, извини вака ама одвај те разбирам што пишуваш, плаче или немате го чуено да плаче?
Izvinete ama go drzam I pisuvam. Ne placese a ovie 2 dena pisti. Inaku I ke pocne da cica I ke pocne da pisti. Nisto ne mu se pogoduva
Пробај ТИ чаеви да пиеш како што ти пишав! Можеби е скок во развој па ќе помине! А можеби и жлебинките се ...
Кај нас така е од кога му почнаја грчевите не сака да цица никако молзам па му давам ама малку е морам и ад да му дадам а си цицаше пред тоа супер сега урла ќе тргни некој пат и толку ние сме 3 недели.
Zdravo majki.Neznam.dali e za ovde prasanjevo no mojata princeza ima 4,5 mes i od 4 mesec pocna nikoj drug da nedozvoluva da i se doblizi place i toa vo momentot tolku silno i loso sto duri i pomodruva.Tolku strav neam videno.Pedijatarot rece deka bilo period no samo so mene i mazmi nikoj drug da ne ni prijde.Sekoj den se setame nee da negleda luge no neznam ete i od drugite nasi domasni pisti... Dali ste se soocile so nesto vakvo i se duri ne ja trgnam da se osigura deka sme sami nema prekin...
Нормално е кај вас се чувствува сигурно.Пробајте ако сака некој да ја земе нека ја залажи со некоја звучна играчка ,а ти зборувај и да те гледа дека си до неа .Пред да ја земат нека ја штипнат нежно за ноџе или раче о нека и се обратат со е нејзиното име .Поздрав
По колку сантиметри ставаат бебињата првите месеци? Моето за првиот месец само 3 см Мислите доволно е?
Majki denes zabelezav pomegu gradniot kos i pocetokot na stomaceto na dopir kako topce cela sum vo panika se prepotuvam veke neznam sto da mislam sto li, vie sto imate bebinjaustevo denovi ke proverite li dali ima takvo nesto kako topce utre ke se javim na pedijater ama do togas umiram od panika topceto e tvrtkko i koga go pipam ne go boli .