Јас го открив тоа топче кога бебуш имаше една недела. Хаос, паника и правец на дежурен. Го виде докторката, кажа дека е нешто што сите бебиња го имаат, ама кај слабички бебенца повеќе се забележува дека им се гледаат и ребрата дури. И навистина кога почна да расте и да добива на килажа топчето го снема, се "изгуби" во мевцето не се секира ј воопшто, тоа е дел од него
Gospod da ti dade se sto posakas,fala na brziot odgovor se nadevam deka e.taka i deka ne nisto utre ke mora da proveram i jas na pediater.
Опушти се, осеќаат маливе паника и нервоза. Утре неверувам дека ќе имаш кај да го носиш, ама во понеделник направете си контрола чисто да си спокојна, таман ќе се измерите
Мaдo декa сте вие сo стaсијa изгубиите се,кaкo е бебчo.Сaмo кaпкички и сo пумпичкa вaдиш мрсoли,нaм денoт тaкa ни зaпoчнувa
Dobri sme Mimi,nemam vreme ili nemozam da se organiziram.Dobar e bebac,rasteme,imame obraten bioritam,denje spieme,noke se zurkame Guski do tvoite bebusi @Stasija javi se
Тoa е нaјтешкo ,мoрaш дa гo менувaш уште сегa,прaј шo ке прaеш живa ненaспaнa ке си ,oнo и тaкa и така си нo нoктa е зa спиење
Мамички дали е можно бебе од 5 недели да плаче после бањање бидејќи сака уште да се бања.. Еве вчера и денеска штом го извадам од вода и почнам да го облекува почнува да вришти а штом го доближам до коритцето замолчува..
Леле да, сите така реагираме кога се толку малечки! Изгледа некоја постнатална паника кај новопечените мајки, да правиме хаос од најобични ситуации
Abe jas za bluckanje zavrsiv na dezuren vo 2 po polnok. Za obicno blkuckanje. Se sekavam eden veter edna oluja dozd lie a jas bebe zavitkano vo kebe i na dezuren. GOSPODE BOZE sum bila ama toa e.
Lele i jas vo oluja, veter strasen, nadvor istura, no jas kaj maticniot.. i toa so cador pretca go zema on takvo zavitkano vo kebence, malecok bese ni mesec dena... mi se iznasmea togas, jas vo panika lele zasto blucka bebevo? On mi vika pa go precicuvas, zatoa, a odlicno napreduvase
Zdr majki deneska mi dojde menzis posle 3,5 meseci od poragaj.go dojam moeto bebence. Imav cueno demek mlekoto se namaluva od menzisot.. mozete ds mi kazete iskustva, soveti, sto da prevzemam, sakam da prodolzam da si dojam! BLAGODARAM ODNAPRER
ох незнам колку во мк ги има тие капки мислам германија беше ти, да побарам по некој ако можи да ми донеси.
Mislam deka gi ima I tamu I druga feminka imase pisano deka gi koristi prasaj ti vo apteka nie veke 2 nedeli nemame nikakov problem da znaev od pocetok ke davav
Ќе прашам по аптеките, ако знае некоја мама каде ги има нека ми кажи. Дај боже да најдам и да ни помогнат многу ми е жално да го гледам како само плачи.
Не се намалува кога ќе ти дојде менструација. Единствено може да се случи малото да одбива да цица деновите кога имаш добиено, ама некогаш ни тоа не се случува. Терај си како и досега, нема да се намали млекото. Јас добив точно месец дена после породување, си доев до 13 месеци.