Moj sovet, ostavi da si uziva vo prstinjata, rakavicki do koga? Leto e ednas ke gi trgnes i pak ke gi doblizi i ke uziva, nezno trgaj mu ja rakata ako pretera )) neka si go spoznae raceto slobodno, cucla lazalka obozava mojata i toa ne presecenite tuku polnite topki
Остави го да ги става рачињата во уста, мора да помине низ орална фаза. Кај нас проблем беше цицање на палчето, а за рачињата нема проблем, нека ги става во уста, исто и сите можни играчки, па и чаршафчиња и лигувчиња
Ние сме три ипол месеци. Но веќе две недели како се лигавиме и прстињата ни се постојано во уста. Не е рано за чешање на непцата?
Si se zapoznava sebe si. Oralna faza e toa, kje vidis za nekoe vreme kje pocne i da dofakja raboti i se da odi vo usta
Акo сaкaш aнтицелулитни мaсaжи, причекaј дo oдбивaњетo. Дa, се oслoбoдувaaт тoксини кoи требa дa се исфрлaт сo пиење течнoсти кoи имaaт диуретски ефект, пa пoчестo ќе мoкриш, a тoa не ти требa кoгa дoиш - не сaмo штo дел oд тoксините oдaт вo млекoтo, туку мoже и дa се нaмaли. Зa релaкс мaсaжи, мислaм мoже, aмa не знaм зa мaслaтa. Лaжaлките и тoa кaкo ги искривувaaт зaбите, oти влијaaт нa рaстoт и рaзвoјoт нa вилицaтa. А кoј еднaш фaтил лaжaлкa терa нaјмaлце дo гoдинa и пoл, мнoгу честo и пoдoцнa, пa мнoгу е нoрмaлнo лaжaлкaтa дa влијaе нa рaстoт кoгa тoј е нaјинтензивен, a тoa е тoкму вo првaтa гoдинa oд живoтoт.
Na sinko kecovi i dvojki gore mu se nakriveni malku od lazalka i od cicanje palec, cica palec od 3m, a sega ima 16m iskrivuva cuclata, a mislam palecot povekje, kakva genetika bre, cela familija imame pravi i ubavi zabi bez nosenje na nikakvi pomagala za ispravuvanje Nz kolku se gleda na slikava, sredisniot del na zabite e nanapred otiden...
Нoрмaлнo декa се искривувaaт. Зaтoa е нaјдoбрo дa не се дaде лaжaлкa, a aкo мoже и дa се спречи дa цицa пaлец, штo не е секoгaш извoдливo. Си прoбaлa пaлецoт сo флaстер дa гo зaвиткaш, дa му oткaже љубoв?
Majkicki decata sto vi se na vestacko mleko kazete mi do koga ja prevrivavte vodata za priprema, a koga preminavte na nekoja od kupeckite Ladna, Gorska ili sl ? Thanks
Se probav.. nauci da go vadi flasterot go namackav so Grozozo, so propolis, senf i kje mu se zgadi prviot pat i posle pak gajle nema
Е ај спречи палец да цица!!! Со лажалката колку толку спречивме, ич не сакав да дадам ама морав. Со ништо др претходно немаше успех, со нараквици, со постојано бдеење и тргање...дури почна и за време на доење да го подметнува палчето, и кога има нараквици само страната од палчето да биде водена....и си реков, цуцла кога тогаш ќе ја фрлам, а ако оставам рака, може и на училиште да тргне и уште палче да цица
siseto so cucla Calma na medela ima funkcija kako dojka, ne kape od cuclata tuku bebeto mora da povlece isto kako koga cica
Мамички можи не е за тука прашањето бебето многу ми плачи никако неможам да го смирам од вчера каај да го носам во битола дека сабота денес. Helpp
http://tvoebebe.com/BEBE/placenje.php ај може ќе ти помогнам малку се изнамачивте навистина.Од што ми е жал би дошла бар да пробам да го смирам ,мене многу ми беше тешко 2 месеци со грчевите ,од кожа ми идеше да си избегам
Уште неможам крајот да му го најдам не ни спие сега еден сат го заспивам за 10 минути е станат и пак истото...
Ги прочитав, фала ти многу јас навистина незнам што му е толку само да плачи пак го носев на педијатар сношти што му е вика и кажвам многу плачи и ми вика па бебе е ќе плачи, да во ред јас знам дека е бебе и знам дека ќе плачи ама до толку да неможи да се смири незнам го прегледа здраво е добро напредува е вака држи го во раце и ми покажва како јас да незнам и да го имам пуштено од раце па цело време и кажвам ми е во раце масажи му правам се значи нема што немам пробано е тоа е мајка затоа си на породилно вика ќе го држиш, јас и онака го држам да е мирен само ич не го пуштам од раце ќе изджам и така си се вративме и пак истата песна дома до кога незнам ми е страв да не има некој друг проблем незнам од грчеви толку ли да плачи? Дури кутрото почна да не спие се мачи неможе да се успие за 10 мин ќе стани и тоа со плачење. Уфф да знаеш иди одма смири го незнам што ќе направам само да се смири. Еве сега одвај заспа малку и тоа во раце од 3 е станат ич не е спиен па реков да пишам оти ќе немам време. И вие имавте многу грчеви, како се справивте? Не да ми иде да избегам..незнам како ќе издржам и до кога.