Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Moj sovet, ostavi da si uziva vo prstinjata, rakavicki do koga? Leto e ednas ke gi trgnes i pak ke gi doblizi i ke uziva, nezno trgaj mu ja rakata ako pretera ;))) neka si go spoznae raceto slobodno, cucla lazalka obozava mojata i toa ne presecenite tuku polnite topki ;)

2. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    I nie pieme ferum lek so vit c kapki kolku vie hemoglobinot.nam.ni bese 97 sega po.mesec 105

3. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Остави го да ги става рачињата во уста, мора да помине низ орална фаза. Кај нас проблем беше цицање на палчето, а за рачињата нема проблем, нека ги става во уста, исто и сите можни играчки, па и чаршафчиња и лигувчиња :)

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Ние сме три ипол месеци. Но веќе две недели како се лигавиме и прстињата ни се постојано во уста. Не е рано за чешање на непцата?

5. *Ѕвездичка*

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Орална фаза

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Si se zapoznava sebe si. Oralna faza e toa, kje vidis za nekoe vreme kje pocne i da dofakja raboti i se da odi vo usta :D

На џунџуле му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.814
    Акo сaкaш aнтицелулитни мaсaжи, причекaј дo oдбивaњетo. Дa, се oслoбoдувaaт тoксини кoи требa дa се исфрлaт сo пиење течнoсти кoи имaaт диуретски ефект, пa пoчестo ќе мoкриш, a тoa не ти требa кoгa дoиш - не сaмo штo дел oд тoксините oдaт вo млекoтo, туку мoже и дa се нaмaли. Зa релaкс мaсaжи, мислaм мoже, aмa не знaм зa мaслaтa.

Лaжaлките и тoa кaкo ги искривувaaт зaбите, oти влијaaт нa рaстoт и рaзвoјoт нa вилицaтa. А кoј еднaш фaтил лaжaлкa терa нaјмaлце дo гoдинa и пoл, мнoгу честo и пoдoцнa, пa мнoгу е нoрмaлнo лaжaлкaтa дa влијaе нa рaстoт кoгa тoј е нaјинтензивен, a тoa е тoкму вo првaтa гoдинa oд живoтoт.

На macunka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Na sinko kecovi i dvojki gore mu se nakriveni malku od lazalka i od cicanje palec, cica palec od 3m, a sega ima 16m :) iskrivuva cuclata, a mislam palecot povekje, kakva genetika bre, cela familija imame pravi i ubavi zabi bez nosenje na nikakvi pomagala za ispravuvanje :) Nz kolku se gleda na slikava, sredisniot del na zabite e nanapred otiden...

Прикачени фајлови:

• IMAG2994_1.jpg
      IMAG2994_1.jpg
      Големина на фајлот:
      13,2 KB
      Прегледи:
      31
  9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.809
    Допаѓања:
    202.814
    Нoрмaлнo декa се искривувaaт. Зaтoa е нaјдoбрo дa не се дaде лaжaлкa, a aкo мoже и дa се спречи дa цицa пaлец, штo не е секoгaш извoдливo. Си прoбaлa пaлецoт сo флaстер дa гo зaвиткaш, дa му oткaже љубoв?

10. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Majkicki decata sto vi se na vestacko mleko kazete mi do koga ja prevrivavte vodata za priprema, a koga preminavte na nekoja od kupeckite Ladna, Gorska ili sl ? Thanks :*

11. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Никогаш не превривав. Секогаш купечка давам

На Dzevelekova, Freyja, Wanna.be.mum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Od prv den davam prevriena kupecka strikno LADNA.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.605
    Допаѓања:
    76.836
    Se probav.. nauci da go vadi flasterot :D go namackav so Grozozo, so propolis, senf i kje mu se zgadi prviot pat i posle pak gajle nema :D

14. *Ѕвездичка*

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Е ај спречи палец да цица!!! :D Со лажалката колку толку спречивме, ич не сакав да дадам ама морав. Со ништо др претходно немаше успех, со нараквици, со постојано бдеење и тргање...дури почна и за време на доење да го подметнува палчето, и кога има нараквици само страната од палчето да биде водена....и си реков, цуцла кога тогаш ќе ја фрлам, а ако оставам рака, може и на училиште да тргне и уште палче да цица

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Santaa

Santaa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    357
    siseto so cucla Calma na medela ima funkcija kako dojka, ne kape od cuclata tuku bebeto mora da povlece isto kako koga cica :)

16. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Мамички можи не е за тука прашањето бебето многу ми плачи никако неможам да го смирам од вчера каај да го носам во битола дека сабота денес. Helpp

17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Верче уште ли плaче ,уфф се измaчи и ти

18. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    http://tvoebebe.com/BEBE/placenje.php ај може ќе ти помогнам малку се изнамачивте навистина.Од што ми е жал би дошла бар да пробам да го смирам ,мене многу ми беше тешко 2 месеци со грчевите ,од кожа ми идеше да си избегам

19. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Уште неможам крајот да му го најдам не ни спие сега еден сат го заспивам за 10 минути е станат и пак истото...

20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ги прочитав, фала ти многу јас навистина незнам што му е толку само да плачи пак го носев на педијатар сношти што му е вика и кажвам многу плачи и ми вика па бебе е ќе плачи, да во ред јас знам дека е бебе и знам дека ќе плачи ама до толку да неможи да се смири незнам го прегледа здраво е добро напредува е вака држи го во раце и ми покажва како јас да незнам и да го имам пуштено од раце па цело време и кажвам ми е во раце масажи му правам се значи нема што немам пробано е тоа е мајка затоа си на породилно вика ќе го држиш, јас и онака го држам да е мирен само ич не го пуштам од раце ќе изджам и така си се вративме и пак истата песна дома до кога незнам ми е страв да не има некој друг проблем незнам од грчеви толку ли да плачи? Дури кутрото почна да не спие се мачи неможе да се успие за 10 мин ќе стани и тоа со плачење. Уфф да знаеш иди одма смири го незнам што ќе направам само да се смири. Еве сега одвај заспа малку и тоа во раце од 3 е станат ич не е спиен па реков да пишам оти ќе немам време. И вие имавте многу грчеви, како се справивте? Не да ми иде да избегам..незнам како ќе издржам и до кога.