Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Плачењето од грчеви е мн силно и неконтролирано бидеќи ги боли ,а незнаат како да се справат со болката тоа ти е исто кога ние имаме болки за време на циклус и кога ќе те заболи стомакот и поминува болката за некоја минута ,но сепак е како нож да те пресекол.Јас давав еспумисан капки и малку од малку го смируваа .Го ставав свртено на стомак кај мене да спие или го земав во раце легнат со мешето на кај мене и малку свиткани ножиња (незнам дали добро ти објаснив)Помага исто кога е свртено на долу и со едната рака го притиснеш на мешето за полесно да му излезат гасовите.Ако те интересира нешто лободно прашај.Се најдобро

2. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Така плачи силно и неконтролирано , да те разбрав така го ставам да лежи и на мене и ножињата свиткани и раката на меше нема што немам пробано ама многу интензивни се болките, се надевам да ни завршат за брзо оти тешко многу вака, кога ви завршија вас?

3. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Грчеви се сигурно ,ќе поминат не се секирај.Околу почетокот на третиот месец ни завршија.После ти следи моро рефлекс кога се штрека од рачиња па силно плаче,па скок во развој,тој ти е оф леле мајко и така растат дури да се сетиш поминале и оп стасало да наполни 4 месеци .После орална фаза ,па запчиња...
    Даваш нешто за грчевите??

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ох леле до 3 месеци вака како ќе издржиме се отепа од вриштење, господ да ми даде сила само да изджам инаку од вчера му давам еспумисан, пред тоа колипрев и гас бомби но немислам дека помагаја.

5. Freyja

Freyja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    62
    Nurse Harvey's да пробаш? Ако се грчеви ќе ги реши.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Уште со него да пробам оти ова е претерано, дај боже да помогни. Фала ти.

7. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    На доење сте или на ад?Ние сме на доење само и му давав 10 капки кај 5 саатот уште 10 кај 9 саатот одприлика и ако го фатат мн јаки грчеви по 2-3 саати уште 10.Ги помешував со моето млекце и ги давав пред цицање.Понекогаш му давав чајче Бекутан и/или јас пиев чај од Ким било каков да го прима индиректно преку моето млеко.Ако даваш од шише внимавај да е антиколик да не прима воздух дури пие .

8. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Пробај со топло чајче, нас тоа ни помогна. Ќе му се стопли стомачето и ќе се олесни. Тешко е знам но ќе помине, треба само да најдеш што ќе му помага.

На Girl-Rabbit и Верче4 им се допаѓа ова.
  9. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Бевме само на доење од кога почна да плачи несакаше да цица се нервираше бегаше и плачеше и морав ад да му дадам сега гледам повеќе да цица да исфррлиме ад целосно ама со плачењево тешко ни оди, шише имам на чико антиколик демек го земав. Јас него му давам малку чај од ким но никако да најдам нешто што му помага. Незнам и зошто неможе да се успие очите му се затвораат спие некоја минута и станва еве цел ден истото.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.546
    Допаѓања:
    139.772
    Verce taka e prvite meseci. Samo vo race spie. Izdrzi. Jas 10 saati i poveke 3 meseci ne odev u vece ne jadev... spiev so dete vo race noke. Cekav mm da dojde za da otidam u wc oti mnogu placese. Jadev so nea vo race. Izdrzi ke pomine.

Последна измена: 7 август 2016
    На Kaetana, Girl-Rabbit, MADO и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Истата сум ако не е мм да ме смени неможам до вц да одам ни да јадам, ајде се надевам за брзо ќе се среди морам да издржам.

12. Girl-Rabbit

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    Душо ако е гладно нема да се трга ќе шмука каде ќе фати .Да знаеш дека ад млекото е потешко од мајчиното и може повеќе грчеви да прави.Мајчиното останува во желудникот околу 40 мин. Ад сигурно повеќе и го држи сито повеќе време.Кога даваш да цица одприлика забележи на колку време даваш.Нека спие во раце ,на тебе тоа е ,сака да те чувствува и срцето да ти го слуша сепак 9 месеци било во тебе и кај тебе најсигурно се чувствува.Издржи ,мораш ,мајката се ќе издржи за чедото.

На Sunshine_1979 и Верче4 им се допаѓа ова.
  13. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    @Верче4. Мила знам како ти е кај мене почна после 40 дена така да плачи јас му давам еспумисан ама тој почнува да делува после неколку дена користење колку толку кај нас помага плачи само преку ден некогаш по неколку пати некогаш само еднас еден сат ке се изнаплачи и толку , ке помини само трпение. Ние утре правиме два месеци се надевам за брзо ке престанат. Јас му давам и ким неколку зрнца сварен во 100 мл вода

На Girl-Rabbit и Верче4 им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.261
    Допаѓања:
    72.746
    @Верче4 мила,да не му е топло? мојов од тоа вриска, се трга од града. и јас мислев дека се грчеви на почеток. раслечи го само по боди,проветрувај простории. исто,пробај да го доиш во лежечка положба. поздрав и брз помин :*

15. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Незнам кога цица дали е најадено, колку е доволно, дали двете гради на подој милион прашања. Докторката ми кажа на околу два часа да цица за да не му биде тешко на стомачето да може да се свари претходното млеко. Само да спие јас ќе го држам цело време, еве цицаше сега и заспа да се држиме сега не го оставам ова не ми е тешко, тешко ми кога неможам никако да го смирам ни во раце.

16. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    И јас почнав со еспумисан засега не гледам промена веќе два дена, исто му правам и чај од ким пие. Нас порано не фатија грчевите еден месец сме сега, се надевам и јас брзо да поминат.

17. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Акo педијстaр гo прегледaл и не му е ништo,мoжнo е грчеви дa гo мaчaт,зaвиси примети кoе време плaче,кoлку време стaви гo гo гoлo сo стoмaчетo нa тебе,мaсaжa нa мешетo,термoфoрче,нoзете сo кoленaтa виткaј му ги нaкaј стoмaчетo.Дoкoлку нaпредувa нее глaднo сигурнo.

На Kaetana и Верче4 им се допаѓа ова.
  18. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Само по боди го чувам цело време, исто проветрувам. Е немам пробано во лежечка за доење, можеби во раце му е жешко кога цица ќе пробам и тоа. Фала душо:hug:

На Sunshine_1979, Girl-Rabbit и simonka93 им се допаѓа ова.
  19. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Дa мoетo тaкa рaсте нс мене спие и дење и нoке сегс пoчнaв пoвеке вo.креветчетo дa гo oстсвaм нo сo нaдзoр Зoштo пoврaкa.Дa ме видиш мене кaкo спијaм Акo е тoa спиење oнo мрдне и јaс стaнaм .Сaмo бaрaј пoмoш според мене тoa е сaмo спaс.Нaдoј гo и некa гo земе друг ти легни пoспиј или прaј нешто штo те релаксира oтиди нa масажа или педикир незнам прaј нешто.Зa мене е битнo.мајкатa дa oстaне смиренa имaм oсетенo.кoгa јaс сум нервозна и oни се кенкaви.Зaтoa мoрa дa сoбирaш силa и ти @Верче4

На Sunshine_1979, MADO, Elena ena и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Verce protiv grcevi surupce Nurse Harvey's ke mu olesnat, dusicka :)

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.