Ако не голта пробај да го подразбудиш со триење на грбот ако продолжи значи гладно е ,ако шмука на празно тргниго од града со ставање на прстот кај што се спојуваат усните да се ослободи градата од вакум. Ние многу мака видовме плус имаше жолтица докај втор месец па стално ми заспиваше морав да го будам за да цица .Јас знам дека одприлика цицањето од града е 15-20 мин па ако сака уште смениго на другата града .Ке фатите ред не се секирај за тоа .Моево сега цица само 1 града на подој ама поголемо е има повеќе сила да извлече повеќе млеко и најчесто го дојам со лежење па го оставам на спалната да спие или кај што ќе му дадам да цица за да не го тормозам и да не се буди . Каква е ситуацијата кај вас ???
стави нешто под јогата кај што спие да биди за 45 степени поткренато да не ти повраќа или некое танко перниче оние што се 0+
Сакам да почниме со пробување вкусови е сега прашањето ми е дали да му давам додека лежи ,дали да го земам во раце....Како да правам незнам што е правилно.Сега засега седи со потпора ама незнам дали би успеала да го ранам така ?Совет?
Kolkavi ste?Ocigledno ste mali i seuste vi e rano za vkusovi oti velis dali dodeka lezi ili da go zemes vo race...
Дa пoдигнaтo е дoле дрвцa прaвевме зa дa гo пoдигнеме нo му иде џaбе пaк сaм немс шaнси еве дa не гo зaречсм.пoчнa дa спие у креветчетo нo сo нaдзoр
Релаксатор, лулашка или транспортер ти е најдобро, да не биде ептен легната и да ти се слободни рацете за хранење! Кога не сум дома ја седнувам во скут и така ја ранам.
Штoм уште не седи дететo,пoчекaј сo хрaнaтa.Седењетo е еден oд знaците декa дететo е спремнo зa дoхрaнa.
верче а кога ке го изнесеш надвор да го шеткаш ти плаче ? еве моево душа дава за надвор , штом го внесам почне да мрда со рачињата,ножињата,кенкаво е сака да се шетка
Околу грчевите, не сакам да ве разочарувам но на мојата мала ниедни капки ни сируп не и помогнаа, додека ги пробавме сите грчевите сами од себе поминаа. Единствено малку ефект што видов беше термофорче на мешето да го загрее и легнете го на меше врз вас можеби ќе се смири. Само трпение зашто една работа научив во оваа година прво е цицањето, па грчевите, па забите, па проодување, па настинки... растењето и воспитувањето на дете е голема одговорност и предизвик кој бара многу трпение и посветеност.
И тоа имам пробано ако е многу вознемирен од плачење и надвор не седи ама сепак се пробувам нешто да му погодам.
Да и тоа имам пробано, сега последно аспиратор му уклучвам па како да му одмзема малку внимание, ама ако го заболи многу ни тоа не помага погласен е од аспираторот.
Da ne te plasam..... Denes gledav nekoja emisija na tv, vika mnogu grcevi mozele da bidat kako posledica na intolerancija na mleko. Ova na telma imase gostinka na 0m+. Ste videle so nekoj drug pedijatar za takva opcija? Sto vi vikaat?
ох леле се надевам да не е тоа, а ако е што понатаму? на 3 различни педијатри досега го имам носено баш заради мислење сите викаат грчеви се нема лек ќе плачи баш пред два дена кај последната што го носев и викам мн плачи бебе е ќе плачи, да ама ова е претерано и истото ми кажа држи го вака така масажи значи се прам цело време барам читам како да му помогнам е тоа е мајка и ниедна не ми спомнала за вакво нешто.
Акo е тoa,мислaм имa вештaчкo млекo без лaктoзa штo е некoјa зaменa рaспрaшaј се убaвo,сaмo првo нели требa дa утврдиш дaли е oд тoa,мoже се сaмo грчеви,oд кoлешкa мoјa oд фaкултет дететo грчеви имaше мн и сите мoжни кaпки,сируп нурс хaрви знaм му дaвaше ништo не им пoмoгнa,сaми пo себе пoминaa
И кај нас ништо не помага само се собира целото се тутка и пишти, дури во сон почна силно да плачи, се надевам не е тоа, но ќе мора да се провери.