Ние од 40 дена нередовно какаме. Мислам дека тоа не е причина за впведување кашички. Претпоставувам убаво напредувате се уште. почекај со цврста храна.
Da da.. ama mnogu se macii, dusa mi se kine. Si vikam aj da pocekam da ne mh stavam klizmi ama ova e tortura
Pij kompot od suvi slivi, jadi polesna hrana, ako go dois. Kasite duri na 5ipol meseci. I veruvajte polesno e da nadois bebe, nego li da go ranis so lazica.
мајки на синко му се појавија ситни брунчиња со малку гнојче на лицево тука на обравчињата не знам од што и како...помош совет што да го мачкам за да поминат инаку немаме сеуште 40дена ?
Sosema normalna pojava Bebeto se cisti Jas bi ja ostavila kozata da dishi i ne bi mackala so nisto za da ne se zatvorat porite
Прво ни даде Пикофер и витамин ц сеа пие Легофер и витамин ц али не сака да го пие го плука и плачекажи ми што пие твоето и колку мл сакам да му сменам сирупов пошто вриска и не го пие
Штом се со гнојче може да се работи за инфекција.. Моето на околу 20 дена се исфрли на делот околу препоните и долниот дел на стомачето со ситни црвени загноени брунчиња.. Педијатрот ни препиша цефалексин и фуцидин (грчки маст) и за 2 дена поминаа..
Ние пиеме ферум лек пo 2,5мл и вит ц вo чaјoт.Малку oд ширупoв малку чај дa му oтиде надолу.Нa пoчетoкoт се грчеше нo сегa не се мршти и си гo пие.Oд вит ц целиoт се сoбирaше пa вo чaјoт гo стaвaм
имвме и ние исто на препоните и газето нотоа беше пеленски осип со канестен и бекутан цинк оксид ни поминаа
Da, sega koga bevme nie proslata nedela na kontrola za 2 meseci, tamu mi kaza edna majka koja imase 6 mesecno bebence , deka na site bebenca sega im pravele krvna slika od prst na 3 meseci....
Da kako sistematski mu doaga krv i mokraca ti kaj se odluci da se poragas ?Kako pomina, bebuska rasti?
Obavezno ke napravime krvna slika , no sega veke na slednata kontrola, a toa ni doagja nekade okolu 11-ti Septemvri... Pozdravce i gushki do vas