Zosto ni jades ni pies? Ostavi go na krevet i zemi jadi Ili vo relaksator zakopcaj go,vo lulka,transporter bilo sto Ako ti ne jades ke nemas sila za bebeto
Мамички ве молам за совет малиот има месец и две недели и веќе два дена неможе да се искака. Само на доење сме и незнам колку компот од суви сливи испив, јогурт баланс со ленено семе и ништо не му помогна. Се јавив кај педијатарот ми вика нормално е и до 10 дена да не се кака, но тоа не важи за моето бебе кое од кога е родено се кака после секој подој и покрај грчевите ова уште повеќе му ги интензивира па стана раздразливо и плачливо на секој пола сат ми се буди, очајна сум што неможам незнам како да му помогнам.
Нормално е тоа. Мојот е месец и една недела и почна така преку 2-3 да кака, а со поголемиот теравме и до 10 дена. Битно ништо не им давам, ништо не чепкам чекам сами да си се олеснат.
Мами, малата е осум дена, мирничка. денес почна да изрипува од сон плаче вришти, ама се смирува штом ја гушнам. што се случува? многу е жална
Koga prv pat gi odnesovte vasite bebinja na pedijatar i kade? Nie sme dve nedeli, cela nok ne spieme samo na cice visime i taka drememe ne cicame a koga ke go premestam vo krevetce se budi place, a preku den celo vreme spie neznam veke sto da mu pravam
@TheSecret Исто и ние бевме, ама синоќа си ја земав до мене, се изнаспав да ти кажам, она си цицка кога сака, си спие мислам ја осеќам не да кажеш кома ја, ама бар не станувам, стај ја, земи ја
Probav ama nemozam ubavo da se namestam na strana radi ranata plus mi e strav da ne go smackam. Valjda nema da bide vaka celo vreme ke smeni
@TheSecret ne se sekiraj ke smeni nie bevme taka do 40 dena posle smeni sega denje ic ne spie samo dremnuva dur cica
Вчера и земавме крв се скапа вриштејки. Денес се будам и гледам окцето и се залепило од гурелчиња. Ја избришав, ама пак и тече. Да не ми е преладена или од плачењето?
Istoto ni se sluci. Ja odnesovme na krv zimanje i se iznaplaka i odma sledniot den ocite gurelki. Kaj mnogu deca e toa. Maticnata ke ti fade tobreks kapki i mine za eden den a ke stavas 7. Ko sto sfativ se otvarale solznite kanali.
Nie vo bolnica imavme infekcja na okceto tamu so fizioloski go cistea. Doma eve isto imame takvo zolto sto vikate jas so kamilica i so sterilna gaza go cistam ama pak se pojavuva koga ke se razbudi
Капни неколку капки од твојто млекце тоа е подобро од било кој хемија.така на внуците мои им проагаше.
Немoј кaмилицa, мoже дa се влoши. Ниту мaјчинo млекo, oдличнa пoдлoгa е зa бaктерии. Сaмo превриенa вoдa и стерилнa гaзa се дoвoлни, oд нaдвoр премa внaтре чисти, и мaсирaј гo делoт кaј кoренoт oд нoсетo нa дoлниoт кaпaк, сaмo пoлекa. Акo не пoминувa секретoт, тoгaш кoнсултирaј се сo педијaтaр зa кaпки, дa не е инфекција. Кaј скoрo сите бебињa се јaвувa oвa.
Мајки денес правиме 7 дена..Вчера и денес почна некако да се грчи и да плаче..Дали да давам чај бекутан или не..Вие давате на вашите малечки или само на млекце се.
Рано е за грчеви, дури после втора недела се појавувале, така ми кажа патронажната. Изгледа треба да подригне
За окцињата, нормално е да се создава секрет, се отвараат каналите. Може да потрае и до годинка (но ретко). Со првиот син едното окце му беше такво околу месец дена. Со помалово прво почна на едното око, сега има на двете, но еве полека се намалува речиси нема ништо. По препорака на педијатар чистам со стерилна газа и физиолошки раствор. Млеко никогаш не би ставала, супер место за бактерии е. Камилица исто не бидејќи може да има остатоци малецки од чајот кои можат само беља да направат. Без паника поминува брзо.
Мaмички вo дилемa сум сегс ептен ние сме скoрo 3 месеци нaвечер еднoтo плaче кoгa ке.му дoјде времето зa јaдење a другoтo не ги будaм јaс.Дaли треба дa се будaт зa јaдење или не стварно незнам.Имa ли некoјa мaмичкa искуство сo дете штo пoврaкa