На син ми 2недели му е отежнато дишењето , гледам дека носето ми е со мрсули не знам дали е надтинат или е нормално и со што да му ги извадам за да му олеснам знам дека има специјална направа за тоа за бебиња но дали ја користел некој ба толку мало дете ! Поздрав и убав викенд
toa e normalno doktorot ubavo ti kazal i najdobro e treba da mu pravis nezna masaza na stomaceto i so nozinata razdvizuvaj go nezno.
Добро утро мами. Ние се изнаспавме, само цицаше и пак спиење, умна е она на мајка. Кажете ми кога за прв пат ги изнесовте бебушите надвор со количка?
k kako sto si ima navika taka ima i odvika. nekolku pati stavaj go na krevet i so racete niskaj go ili po gazeto potcuknuvaj go i da place ostavi go malku treba da se navikne. ne e toa tolku loso. ako go naviknes samo vo race i posle samo taka ke ti spie.
Jas ne go budev sin mi. Glupost e da go budis stom e pominat rizikot od fizioloskata zoltica. Ali mojot bese alcen pa noke spiese na cice i mislam deka na 20 min cicase. A koga porasna okolu tri meseci si spiese i po 6-7 saati noke i ne go budev.
Мајки кога вашите бебчиња почнаа да си го држат главчето самостојно. Моето кога лежи на стомаче си ја држи се исправа и се врти лебо десно, а кога е на грбче потешко кога ја испавам нежно за рачиња.иначе 3 + сме
Mamichki od vchera pochnavme so probuvanje vkusovi. Kazhete mi kade da najdam kombinacii i po koj redosled se odi shto za koj mesec e? Denes polnime 5 meseci
Ovosje-jabolko,krusa,banana,modra sliva Zelencuk-kompir,morkov i tikvica Plus oriz So ovie namirnici se pocnuva dohranata Po koj redosled ke davas izborot e tvoj Kombinacii sama pravi si ke vidis bebeto sto najmnogu saka Od seto ova kaj nas samo krusata praese problem so silni grcevi
Мами совет- мислење ми треба.Цела недела сме кенкави ,пиштиме плачиме ништо не ни се годи на грб да полежи несака ни да замисли се врти на стомак ја дига главата и покажува обиди за лазење ама мал е 4м и две недели е, па не може па се нервира , враце не се додржува мрда прета се отфрла од мене .На нозе ако го потпрам (нормално нежно) ги движи нозете одма ,дали е ова некој скок или само период , па да знам барем малце да се смирам , ептен сум нервозна на моменти неможам да издржам веќе.
Да се пофалиме, папочето ни падна денес После ќе се почастиме си шетња во паркчето @ines.h да не му е топло да го расоблечеш, да го изладиш
Мислам дека е скок, после скок во развој обично имаат нешто ептен ново кај нив, така да чекај за некое време ќе те изненади со нешто ново
Mojata na 3 ipol pocna da go drzi glavceto,ama imase hematomce na vratot i poslabo ja vezbav. A koga ja krevam od lezecka polozba za racinja uste ne moze celosno da go drzi sama,nekogas poveke nekogas pomalku go drzi.Sega e 4 meseci
Da mu gi izvadis da mu olesni, samo na suvo ne, ima rastvor ke si kupis , sprej za bebinja toa e solena voda, prskas cekas 1 min i vadis so pumpica
Posle kontrolata sto e na 2 nedeli, po 15 tina min si setavme duri i poveke i potoa nagolemuvavme, na mesec veke vo park bevme i uzivavme
Na moevo detule mu davam kashichka, plache za mleko.Ke apne 7-8 lazhichki i pochnuva da plache. Koga ke mu donesam mleko ochite ke mu ispadnat se davi Normalno li e prvite denovi da ne gi sakaat kashichkite ili ova e predupreduvanje deka ke se machime baagi?
Bebinjata do 3 tiot mesec se procistuvaat od plodovata voda pa zatoa cesto hrcat kivaat i ikaat. Ako realno nema sekret nemoj da vleces .Postoi rizik da puknes kapilar ili da predizvikas sinusi za vo idnina. Ako veke si sigurna deka ima oteznato disenje togas mora pedijatar da go vidi.Bebe od 2 nedeli i tesko disenje ne e dobra kombinacija.
Нема појќе да влечам дефинитивно тешко дишеше од самиот мрсул кој му беше заглавен и никако неможеше да го извади се гледаше со голо око ! Откако го извадив еве веќе трет ден супер си диши .