Mami maliot 1+ non stop mu krci noseto i mu smwta. Stavam marisol ama nikako ne mozam da mu gi izvadam mrsulcinjata so racna pumpa. Malecko noseto i skroz vnatre mu se. Dajte sovet mn se maci
Мами, како ги перете алиштенцата на бебето? Мојава е 4 месеци и се перам на бебешки програм на 40 C со дупло плавење. Из муабет зборнав со една мајка таа се перела на 60С или на 90С. Јас пробав еднаш на 60С и се што имаше ми се собра од малата, а башка и ми се бојосаа белите алишта. Досега бебушка немала мака перам со Персил сензитив и чико омекнувач..
Jas sareni i crni na 40 peram, posvetli isflekani na 60, a beli koi mozat da se vrijat na 90... Malo ti e bebceto, ne se prlja mnogu i dovolno e i na 40
Мене малото после две недели така му гргореше носето и ајде си реков и јас од плодовата вода е. Среќа го натерав сопруг да ми купи пумпица за носе со влечење, нема да веруваш каков сркрет од носето извадивме. Со редовно чистење се среди.
мамички од колку месеци вашите бебуши почнаа да држат играчки ( тропалки ) во раце и да тропкаат со нив ?
здраво мами дали капките вигантол ги употребувате само 2 недели па ги заменувате со нови ?Некои мајки од другаркиве така велат ние до сега бевме со д3 к1 сега треба со вигантол да се продолзи ,јас имам купено усте кога се роди па незнам дали чинат?
Се кoристaт дoдекa дa се пoтрoши шишенцетo, oсвен aкo не е пoинaку нaведенo нa упaтствoтo, a не е. Се чувaaт нa лaднo и темнo, знaчи вo фрижидер. Немa пoтребa дa ги менувaш нa две недели, не пoминувa дејствoтo.
Здраво мами, бевме денес на педијатар. Прасево мое да не му е од око, не испишаа пред 9 дена од болница со 3060гр, денеска 3460гр. Докторот вика браво алал да ви е, ретко такво бебе. Вашите по колку качија првата недела две по испис?
Ama mojata ko glusec se rodi 2900 A malite bebinja pobrzo odat nagore Ona prvite tri meseci kacuvase po 1200 a posle edvaj po 200 gr na mesec Sega ima 24 meseci i edvaj 11 kila A jade se i jade po 5-6 pati na den no prgavo i nemirno dete e mn
@NanaMia Искрено да ти кажам и моето супер наспредуваше само со цицање. И го однесов само еднаш кога ја биравме матичната и на рутинска контрола и да ми разјасни некои дилеми. Понатаму не сум го носела воопшто на мерење. Дома го мерев на обична вага, килажата беше се во нагорна линија. Мислам стварно немаше потреба да го влечкам по амбуланти и чекални. Толку мало ни на вакцини не го носев, па ни во таква прилика не е мерен. Незнам дали е неозбилно од моја страна, ама ете.
Мајки да ве прашам синко неколку дена рачињата и ножињата му се лед студени а секогаш е облечен според температурата. од што може да е?