Нормално е, слаба циркулација имаат, ставај му чорапчиња Некоја мајка од струмица да предложи добар ортопед?
Na onaa so kako topce sto stiskas so raka. Koga ja kupuvav mi rekoa tamu ne davaj pari isto e. Ama nisto ne vadam mn mu se dlaboko a se maci bebe
Taa ne funkcionira. Frli ja. Zemi su so cevce u vleci. Ama prvo kapki stavas. Cekas minuta. Moze i samo dete da kivne da gi istera. Ako ne vleces 2 ili 3 pati i ispaga. Poveke ne go maci. I koga ke dojde na povrsina so stapce za usi fati go.
У струмица не постои таков. Бар не у државно. Јас првиот пат го носев на државен и НИКОГАШ повеќе. Наредните контроли еднаш го носев кај Тони Талески у Скопје, потоа у Ремедика у Струмица. Знам дека има ортопед и у Филип втори, но што-како незнам.
Ако е таа со вакум како труба кога стискаш ништо тоа џабе го мачиш бебуш. Ова вади убаво, да не речам од корен
Nose frida se najdobri ama i racnata brka rabota, jas ja koristam od prv den )) bebus moj se nekoj sekret od mlekceto ima ) ubavo treba da napravis vakum koga ja pikas prickas i dodeka e vnatre pustas da povleci i sprejce prethodno obavezno.
Јас од зегин ја земав околу 500ден е. И да обавезно претходно капка две физиолошки раствор па по минута две влечи.
Мами добро утро, Кај мене се намалува тт полрка изгорев деновиве. Туку, да ве прашам, ставате широк повој. Ние би требало од денеска да почнеме
Jas ne. Iskreno ne ja gledam poentata vo toa i kako toa samo kaj nas postoi. Doktorkata preporaca dva pampersi od koj vtoriot obratno staven do 2 kontrola iako e se vo red. Pravam vezbi, go stavam.na mese ama toa ne
Ставам шиток повој , памперс, една тетра и осмица , по препорака од педијатар ако на наредна котрола сакам да го однесам на еден месец е се во ред ќе престанам до тогаш како што ми рекоа така правам . Исто правам вежби за колкови и толку на меше не го ставам еднаш го ставив се засркна и сега ми е страв !
На државно богами и не постои. А на приватно еднаш во неделата доаѓа во Филип II и во Ремедика. Нашите мали во Филип ги носевме. Мислам дека 2200 беше прегледот со ехо.
Имам помош Инаку мирна ми е засега, машала, јади, преслечи ја и спие, или мирна си лежи. Тешки да тера вака... Вие добри сте?
Супер и ние, спиеме навечер, нема проблеми, мирничка е и мојата. Помошта ја веќе ќе ја бркам, не ми треба, две недели поминаа, т. е. 10 дена од кога сме дома, се привикнав
Не ја бркај помошта дај боже така да тера ама дури имаш рака дома нема нешто поубо . И мојот е како твојата ама сега го факат грчеви и сама нема шанси да истерам зато си ја чувам помошта инаку ние сме 18 дена . То ти е мој совет добронамерен
Абе ќе си дојдат пак ако треба, ама дур можам, ќе си терам сама, штом пак ми притреба, ќе си дојдат. А што даваш за грчеви, јас уште неам земено дека не не фатиле