Ништо не давам купив термофор и со него кога ќе го фатат го ставам термофорит , го дојам штом побара и го држам на стомак , масирам и му кревам ноџиња . Сакам да поминам без хемикалии ако успеам ќе бидам многу среќна само што некогаш го фаќаат во 5 сабајле некогаш во 6 без ред и затоа е тешко таман ќе легниш почнува да плачи срце ти се кини очи ти мижат !
Мајки вчера бевме на контрола(крв му зимаат од главчето) трауми за малиот.после секое одење нема мирно спиење дење.приплакува во сонот,се буди вриска плаче,се трие со рачињата,мрда цело време а спие некој пат и се смее.некој слично искуство да сподели.како да му помогнам.срце ми се кине .дур да му пројде пак на боцкање.уплашен е ?!
@sunshine2015 Државно не никако..Јас керка ми ја носев во филип || ке се јавиш ке ти кажат кога доага доктор и ке си закажиш..Пред месец дена ја носевме 1200ден со ехо ни земаа..И ке ти објаснат се ке ти опстојат како што треба.. Инаку сакав да ги прашам новите мамички како се снаогате со малите мирни ви се..Мене синко изгледа ги помешал денот и нокта по цел ден спие стане се нацица и пак продолжува а навечер сака по цела вечер на цице и до мене во креветче никако и се нешто кенка плаче..Незнам што да направам до кога ке е вака кога ке смени..Незнам навистина со керка ми немав ваков проблем затоа и сега незнам што да правам
@katte82 ауу ептен лошо. два ден плачење, галење, не заспиваше ако не сме гушнати, да осети дека сум до неа, трауми. мене ме болеше повеќе од нејзе
Devojki fala vi. Ova bilo spas, a jas macam bebe skoro 2 meseci potpirsjki se na zborovi od prodavac koj rece deka se isti k...
Obicno i infuzii stavaat vo glava, bidejki venite im se slabi, mali i im pukaat, bolje direkno od glava otkolku kako na edna drugarka bebevo go ispobockaa po dvete race, pa od noze i ne bivase, na kraj sepak od glava...
Zencinja bebka mnogu se ligavit kenkava I nervozna e poslednive denovi najverovatno se zapcinjata Vcera primetiv kaj so treba da se dolnite predni zapcinja ima ko dve obeleni krukcinja ama ne e nisto nababreno dali e to znak deka ke rastet zapcinja ili ne e nisto toa ? I kolku vreme trajt toa od prilika ? Nekoe iskustvo ako moze
За обична крвна слика зимаат од прсте или ноџе.кај нас е венска крв за испитување од главче им е најлесно вена да најдат.се искомплицира и пролонгира жолтицата па направила оштетување на црниот дроб.одиме на контроли и пие сируп.толку мали а толку проблеми и затоа што до гинекологија не пуштија за еден ден.дома после се јави жолтицата и сите приучени др. исто сончај го мајка ке помине.ама требаше одма да не вратат да си лежи во били креветче под ламби за 2-3 да помине.само муки.
Prvicniot sovet za site novorodencinja e toj.Soncanje doma na prozor i mn cicanje.Mene isto me pustia za eden den i isto doma fati zoltica koja traese okolu 8-9 dena no se sredi samo od sebe. Kaj vas bilirubinot sigurno bil mn pokacen pa se iskompliciralo za zal.
Лежевме во болница го сончав во били креветчето(вриштење плачење дека месец дена имаше да е бебе друго е).не испуштија од болница си нормални вредности 171 беше билирубинот.по две недели вредностите исти ни нагоре ни надоле.кога направија хепатални проби имаше што да се види.сите покачени за 10 пати.после ехо на абдомен ина гастро се установи оштетување на црниот дроб.сега вредностите се намалени после 15 терапија со сируп ама не се во граница на нормала.дури и билирубинот е пак висок 80.од обична жолтица до тука догуравме.сеа и за вакцни ке касниме.
Lele Kate ama ve zadesilo veruvam ke pomine bez posledici. Kaj nas maticniot ne prati prvata nedela odma na krv proverka za bilirubin. Od bolnica isto rano ne pustija i doma ja dobi zolticata. Ama za 3 dena na klinika odma pomina. Zatoa ne znam oti mnogu majki ne gi nosat na pedijatar bebinjata posle edna nedela koga GAK i vo otpusno kartonce toa go pisuva.
Уфф таа жолтица... ние во болница ја фативме па го сончаа цела ноќ и после не пуштија па јас дома на светлина, ама пак траеше подолго. Најдобро е во болница тоа да го решат и така сите фаќаат првите денови.
Sinko skori dva meseci go drzese zolticata i na bolnica mesto d3 ni rekoa da zemame d3 + k1 .Koga vidovme nedela dve ne pominuva pojdovme na maticen i navodno od sto ni gi smenile kapkite ne poninuvala.Potoa se vrativme na d3 kako na pocetok i pomina odvaj.Se iznamacivme ama pomina
Епа на 3 ден бев во систина др.рече ќе помине сончај те се.матичната исто не е многу жолт сончајте се.и така ние се сончаме на суво без море месец дена.среќа голема бевме на дежурен ради што плачеше многу од грчевите па проверија крв и што да видат.високи билирубини не задржаа за 12 часа пак проверка уште се качуваа..
да прашам неколку пати до сега синко кога го капам рачињата ги стиска силно дури му помодруваат и после неколку минутки му се враќаат во нормала. од што може да биде тоа?
Мајки давате нешто за грчеви и гасови и ако да што..? Синко цице од мене преку ден немаме проблем но навечер многу плаче целиот се грчи плаче и гасови има..Две недели сме незнам што да правам навистина.