1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Мамички не пуштија од болница се супер и јас и бебе.Арно ама истиот ден бебуш пожолте и свекрва им вика жолтица има. Во болница една сестра ми спомна ако добие жолтица да ја дојам повеќе и да ја сончамм.
    Вчера беше добра ,цицаше и на 2 саата се будеше преку ноќ ,плачеше.
    Денеска спие цело време,ја будам да цица и еве сега нниту еднаш не побара ,ама ја осетив ја земав и ја надоив па пак заспа.
    Сонце нема ама цел ден е до прозорец на дневна светлина.
    Мамички поискусни ве молам споделете искуство многу се загрижив..:/
    Секој совет ке ми значи многу.

2. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мајки од кога им се менува бојата на очите кај бебушите. Моето имаше светло плави како и повеќети бебиња и сега ми се чини преку ноќ му станаа некоја не определена боја како тегет, а на светлина како зеленкасти и секој ден се повеќе му потемнуваат. Инаку сме 2 месеци и една недела

3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.585
    Допаѓања:
    140.178
    Odi na pedijatar. Ke napravite krvna slika za bilirubinite. Ako se visoki ke odite nekolku dena u bolnica na soncanje.

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Lugw pomagajte..kako ke gi Istraam ovie zapcinja, ova Kenyans, nervoza,'ne spienje, odbivanje da cice, pistenje...dusa me boli .. veke edna nedela tortira ama snosti bese vrvot, od grcevi ne placel tolku.... se pika vo usta, se ligavi preterabo, samp gloda a nemozam da vidam nisto nababreno I belp... mozno e da ne maci vaka so meseci?

5. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Нормално е тоа и керка ми кога вадеше заби беше иста..Колку две недели беше така нон стоп плачеше по цели вечери не спиеше пролив и тт мене ми качуваше посебно навечер..Ке помине не се грижи ако дозволува убаво со рака земи се од аптека крема за непцата да и ги мачкаш да и се ублажи болката..Ке помине се само треба трпение и време се разбира.:)

6. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    За чајот не знам не го давам јас , а за пумпицата можиш само претходно или да ставаш физиолошки раствор или спреј сабмарин и не да влечиш ако не ги гледаш мрсулите тие од растворот се одлепват од слузокажата и паѓаат сами јас му ставам на си ми физиолошки и ко ќе кивно само му излегват или многу долу се соуштат и тогаш влечам . Ова ми е педијатар поназад имаше пост мене исто ме советваа и феминките :)

7. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Znam ama da ne se maci so meseci taka da vristi.. a so mislis za kilibarnoto gerdance?

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.844
    Допаѓања:
    202.910
    А да го однесеш на педијатар да го ѕирне, да не има некоја мака детето? Ушите можеби да го болат? Тоа не знае да каже само, некогаш мора и лекар да го види. Ако веќе мислиш дека навистина е премногу плачење, кенкање и нервоза. Инаку сите бебиња поминуваат низ истите фази, ама не сите исто го манифестираат тоа.

На maja.mitrova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Не верувам дека со месеци ке е така..А за герданчето не верувам ние имавме брат ми ми донесе од германија демек овие овде биле кинески но нема врска мислам герданчето...Тоа е мое мислење сепак

10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Јас друхо да прашам син ми секој ден се буди во 5 сабајле и то заради носот само тогаш немижи да диши и му свири преку ден се си е ок и навечер заспива се по редослед само во 5 се биди ради носор. Дали на некој му се има ова случувано и која е причината. Знам дека е најладно во утринските часови ама до толку да ми течи нос и плус дома не паѓа температурата драстично како надвор

11. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    Jadev lut ajvar mozno li e od Toa da mi placi bebus I da se vitka kako da go boli mese da ima grcevi. 2 meseci e I 1 nedela do Sega nemavme problemi so grcevi I mu nemam dadeno nisto neznam Dali Sega pocnuva so toj problem zarem NE e veke docna

12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Луто, лук, зелка , грав, леќа,грашак, цитронски овошја не се јадат дури доиш ! Во иднина немој денес ќе му помини

На @macence@ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Pola litar voda edno malo lazice kim se vari da povrie malku i da otstoi edno 10 tina min.Posle si go pies ti.Mozes do litar da ispies,kaj moeto bese uspesno.A mozes i sladok anason da varis istiov nacin i da pies po edna dve solji.
    Za noseto fizioloski i stavi mu vo noseto po edna dve kapki.Ako gi iskiva super ako ne popoleka ke povleces so aspiratorce za nos onie so usta vlecenje se podobri i ke mu pomogne da dise.Seuste se cistat bebcinjata dokaj tretiot mesec i zatoa znaat taka da pravat...

14. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    So kartonceto od bolnica mozete prviot mesec dena slobodno da odite kaj pedijatarot sto ste go odbrale.A vo meguvreme podnesete za dokumenti vo fzo da vi sredat za kniska

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.615
    Допаѓања:
    76.846
    Moze ne e od zabi, ako nema nisto nababreno ne bi trebalo da place, sto bi go bolelo? Mojov 3ki nababreni, cel zab se gleda niz nebce, planini podueni i vriska, grize, se udira so glava duri, nozete si gi kasa od maka.. ama 3ki se toa. Ako od kecovi e taka, sto kje bide so drugite zabi? Moze e skok vo razvoj, kolku meseci ima?

16. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Со каква вода го правите аптамилот обична или флаширана ?

17. maja.mitrova

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Za edna nedela 5 meseci

18. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Флаширана и пак превриена, малата е на доење ама некогаш кога излегувам и даваат ад до сега 5.6 пати само ама со флаширана и провриена па изладена на собна темп. Е сега да ве прашам колку време стои отворена храна на упатството пишува 3 недели, само комерција е тоа или навистина не треба да се користи.пошто гледам на ,,прашокот,, не му е ништо, го зарворам со специјална штипка

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    флaширaнa Лaднa имa нaјмaлo нивo нa нaтриум и превриенa 10минути.

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Првo.ти требa извoд нa бебетo. Сo.извoдoт, купенa книшкa гo пријaвувaш вo сoцијaлнo. Син ми се вoди.преку мaж ми, oднесoвме извoд и книшкa и секретaркaтa вo фирмaтa oдмa ни среди., oнa си oднесе вo сoцијaлнo :)