Zosto 10 min prevriena? I natriumot na poveke od 100 stepeni isparuva inace koga ja vries vodata si ostanuva.
Јас сум направила два три пати само аптамил и ја зовривав 3 мин само да врие. После ги ладам шишето во ладна вода под чешма. И пробуваам од дилната страна на раката кај зглобот дали е доволно изладена. А морално ли е на собна т да се лади.
Мене не ми.препoрaчa педијaтaрoт пумпичкa иaкo некoлку пaти јa прaшaв. рече декa нoздрите се мнoгу тесни и мoже сaмo дa се пoвреди слузoкoжaтa, пoкрaј тoa пумпичкaтa не мoже дa е стерилнa и сo секoе пoвтoрнo внесувaње имa ризик зa бaктерии. истo кaжa декa е нoрмaлнo рaди тесните нoздри дa делувa кo зaтнaтo, дa шкрипи кoгa диши..му стaвaм сaмo физиoлoшки рaствoр 3-4 пaти нa ден. Акo веќе се решиш зa пумпичкa нaјдoбрa и нaјбезбеднa ти е nose frida oкoлу 550-580 денaри е.
Нa сaмoтo упaтствo е нaглaсенo 10 минути дa се врие. @mac.mac кoгa плaче бебуш јa лaдaм кaкo знaм aмa тoa вo случaј брзo дa сум јa вриелa, инaку вaкa гледaм секoгaш дa имaм зoвриенa вoдa Пoтoa кoгa ќе гo нaпрaвaм млекoтo гo греaм нa грејaч зa шишенцa.
10 min za obicna voda e. Ne za flashirana. Ako natriumot ostanuva a vodata iaparuva znaci poveke natrium vnesuva.
Мајки едно прашање. За 5 месечно бебе подобро чепчиња или сируп за температура. Лентите секако се опција, ме имтересира мислење помеѓу овие две. Фала ви однапред
Зависи од висината на тт, ама и зависи што му помага на детето, бидејќи не сите исто реагираат. За бебиња обично чепчињата се доста ефикасни, ама дека е мало бебе, задолжително и лекар да го ѕирне.
Жолтицата знае и да потрае. Колку повеќецица толку подобро.веќе си приметила дека е поспано, па ќе мора да го будиш, редовните подои се важно сега. За сончање ако нема сонце, ставај го на прозор подолго, јас го ставив двоседот подпрозор и тажу спиеше по цел ден. Надвор барем 10мин на тераса изнесувај го еднаш дневно. Доволно е и дневна светлина. За неколку дена ако нема микакви подобрувања тогаш консултирај се со педијатар. Инаку нас ни траеше некои две недели и нешто повеќе бидејќи беше вакво времето. Поздрав и поскоро да помине
Тогаш чепчиња. Ама не ставај превентивно, само ако мора, т.е ако качи над 38.5. Иначе ако е на доење, ќе му помогне многу ако има реакција од вакцината.
Да се надевам дека нема да има реакција, инаку не планирам превентивно во никој случај. Среќа на доење сме. Фала ти на брзиот одговор
Neznam za kade e ova prasanje izvinete ako ne e za tuja postot ama me interesira so mislat veke iskusnite majki, dali 5'mesecno bebe Moze da e nauceno vo race? Koga ke go ostavam lezi samo 5min ako ina zanimacija ako ne sak vo race ili ke place od inaet mislam,bidejki koga ke go dignam odma prestanuva.prasanjeto mi e dali da go ostavam da se isplace, dali toa ke deluve vrz nego ili nekoj dr nacin da mi predlozite? Ili nakraj da se pomiram deka e takov
Нема бебе што не сака во раце, јас моето ќе го земам од кревет, малку во раце па на релаксатор, па пак малку па на тросед, да не и е досадно хихихи, а ако не ја занимаваш одма кенка. Почнуваат да разбираат и бараат внимание. Едвај успевам да подсредм по дома
ne ne ima kapki fizioloski rastvor, moite se na Marisol,okolu 80 denari po edna kapka vo sekoja nozdra 3-4 pati na den.
На оваа возраст се веќе свесни за околината и не сакаат ништо да пропуштат и постојано бараат некаков вид на занимација а и твојата близина секако. Не знам каков вид на креветче имаш, монтажните се за оваа намена доста практични бидејќи преку мрежата може да следи што се дешава во околина и да биде покрај тебе во дневна. Истотака оние играчките за вежбање моторика и рефлекси се веќе од 4-5 месец. Ќебенца за играње за да ги исправа рачињата, она за закачување на креветче што се врти и испушта музика...доколку имате балкон седете да ве фати воздух, или вози количката со малото надвор до првиот парк.
Најалергична сум на оваа реченица, ќе го научиш во раце. Боже па што ако го научам. Некаде имам прочитано дека до година дена кај детето не може да стане збор за размазување, туку секое плачење е од потреба. Немој да размислуваш дека нешто од инает ти прави детето. Стави се на негово место. Ај ти лежи и гледај во плафонот. Нормално е здраво и право дете да го интересира се околу него и бои и звуци. Па како ќе осознава ако само лежи. Околу тоа дали да го оставиш да плаче има поделени мислења. Јас лично никогаш не сум го оставала да плаче. Мислам дека така не се навикнува, туку едноставно се помирува со ситуацијата, односно води кон апатија. Мене многу ми помогна релаксаторот. Затоа што во него е подисправен и си гледа, или го вртев према мене , па му зборев дур работам. Исто така од моментот кога почна да се превртува од грб на стомак, почнав да го ставам на земја. Јас бев сама по цели денови и постоеше одасност да ми падне од кревет. Вака на земја послена некоја подлога, играчки на сите страни и тој ставен таму. Па се занимава со играчките, се тегне се влече, ем јас добивав време да завршам некоја работа, ем ми пролази на 6 и пол месеци, затоа што цело време се стимулираше.
Majki od sto moze bebe od 40 dena da ima zelena stolica osven od nastinka na stomaceto ??? Inaku e samo na majcino mleko
Alkohol ne, 3% hidrogen i tapkanje so gaza da se isusi, ubavo mij go vo kapenjeto ne mu se plasi, samo zavno e da se isusi posle pupkite mackaj gi so kokosovo maslo, i prasuvaj nie ke pomagame kokku znaeme
Колку што се сеќавам зелена столица може да е од повеќе причина, настинка, глад, или може ако оксидирала каката. Односно ако повеќе време стоела во пелената, Или ако неколку дена не било искакано па оксидирала во цревата. Така мислам беше, најдобро консултација со педијатар.