Kupuvas kniska od knizara, so dokumentite nosis ti ja pravat vednas 10 min da vrie?? Zosto? Ne e toa mnogu jas stom zovrie vo bokal trgam i ostavam samo da izladi i imam za cel den
Mora ti najdobro da znaes dali vo race go naucivte ))) toa ne e vazno, ne go ostavaj da place malo e za da "nauci" , pocni so tehniki da mu go privleces vnimanieto da lezi podolgi intervali, tropalki, peenje, zboruvanje , nema da primeti deka lezelo 10 min i taka nagolemuvaj
Со алкохол се мачка околу за да се заштити да не се инфицира папчето, хидрогенче можеш да капнеш слободно дирктно, ќе го извади ѓубрето ако има, и само полека тапкање да се исуши. Алкохолот го суши кожичето н бебуш па не е пожелно често да се премачкува. Кај мене патронажна доаѓаже, мораже да го лапизира неколку пати. Добро ќе биде сепак да го види педијатар
Мојот педијатар ми кажа дека доколку е гладно детето тогаш столицата е зелена . Доколку е само еднаш не е страшно можи да не си била јадена и да е послаб подојот но доколку е константно неколку пати со ред обавезно да се појди на педијатар можи слабо да ти е млекото ќе ти дај дохрана !
Како да го наречам млекото кое не му е добилно на бебето и му треба уште за да се најади ? Можи слабо не е соодветниот збор но стварно немам идеа како поинаку да се изразам
Како е најсигурно да спијат бебињата? Мојата си спие на грб, главата и ја местам на страна, но приметив дека многу помирно спие кога е цела свртена на страна. Сепак ми е страв да ја оставам така цела вечер...
Кога мојата почна да се превртува на стомак бев исплашена и кузнее колку долго ја набјудував за да видам дали има добро држење на главче, дали и е добро и така. Посигурна се чуствував на грб, ама ете, си смени и почна на стомак. Си испадна без проблем, потоа почна и странично.
Ke mu davas pocesto da cica za da se stimulira pogolema laktacija Moeto bebe cicase na 30-40 min Nemase kapacitet da iscica mn naednas pa barase pocesto po pomalce Naprednuvase po 1200 gr mesecno no nonstop visese na grada
Моето од втора недела спие на стомак, прво преку ден до мене го ставав за да го следам, видов дека може главчето да го сврти и почнав и ноќе да го ставам така. Најмногу го ставам на стомак затоа што тоа малце му ги смирува грчевите, а и не се плаши во сон и поубаво спие. Исто така правев и со поголемиот додека не порасна и почна да се врти како му одговара.
Zdravo mamicki.Dali ste pravele orizova voda za vasite bebcinja i so kakov oriz ja imate praveno. Moze li da se napravi od onoj sto e za orizova kasa na hipp ?
А зошто ви е таа оризова вода? Неколку страни наназад се дискутираше, нема потреба ако бебе е на млеко, без разлика мајчино или ад. Мнлгу убаво објасни @Cka, тоа на времето давале кога немало опција, или мајчино или каша некоја од ориз со многу вода да иде ни дупчето, а некои препекувале и брашно и тоа давале со вода. Сега бар има за се решение нема потреба да се враќаме на такви замански измишљотини. Знаете ли оризот колку е запрашен? Освен сам ако не си го садиш и береш скоро па ниеден не ти е сигурен за бебе мало. Пуштете тоа бебињата, има кога да јадат кашички, не им бега лажицата.
na strana, a koga e taze jaden i od pozadi go potpiram so pelence cel da e na strana zasto cesto znae da blucne. ne znam od sto ti e strav
Ќерка ми бидна скоро 5 месеци и ме загрижува што почна да не сака кај никој да иде,што ме изгуби од видик почнува да кенка,не може друг ни да ја пресоблече ни избања,малку и јас да здивнам.Не беше ваква до 4 месеци,кај сите си идеше.Сега дури почнува да се тресе,се лути,плаче без солзи.Штом ја земам у секунда прекинува. Се нашол ли некој и ваква ситуација и чаре?
Абе пред некој ден прашуваше за оризова вода, доби мислење. Сега пак за оризова вода. Ако толку си се запнала дај му, што друго да ти кажеме. Гледам си прашуваш дур не добиеш позитивен одговор за давање на оризова вода.
Isto sne I nie ... I nie sme 5 meseci..izgleda sega poveke razbiraat, gledat I se stitat... ne sum iskusna I mene mi e tesko. Neka ni objasnat poiskusnite
Nemoj hulahopki. Obleci ako e tolku ladno 2 para nadole. Dodeka obleces hulahopki ke go izmacis bebeto i ti isto. Nesto poshiroko i pokomotno. Mojata e skoro 6m ama ne i oblekuvam uste hulahopki.