Штом не ви ги зголемиле капките значи нема потреба, јадренцата е рано за да се оформат. Ние бевме на два месеца, па на четири па шосле на шест треба да одиме. И нас не ни се оформени но важно има јадренца, дури ни речепоедна кашка вигантол до следен преглед
Ti go imas mojot problem ist pred dva meseci taka i moeto.pravese uste od prv den kiga se rodi.se izmaciv site mi vikaa ne.mu se plasi najadeno.e.zatoa. spie , ama majka si go znae.bebeto najdobro 2dena.vo bolnica stiskav so ruki gradata pa vo lazicka pa da goltne zosto si ja faka gradata ubavo a ne cica spie,ne spiev sestrite mi vikaa ne.e gladen ama.na.vtooriot den.pokaza celi 400g namaluvanje na tezina.sto e.premnogu i toj den cel den.stiskav gradite a plus uste ne.mi bese dojdeno.mlekoto go kubnuvav za kosickata isto go stiskav za stapaloto, vilicata mu ja mrdav da stiska sam pupkata ama.ni toa pa mi tekna go soblecev gol i togas ke se porazbudi i mu staviv da.cica dr. Den bese kacil 50g. Doma isti problem cicne i zaspie.ne.bev spiena 4dena se.na.grada.i se istoto budenje molenje dodeka sam ne fati red i samiot.organizam dodeka ne pocne da mu trazi , pa i vikav pedijatar doma da go pregleda i izmeri i koga toj mi kaza deka 400g e vo plus mi olesni malce ama pak.nekogas znae.da se zaspie taka pa.ne.cekam poveke od dva saati da spie a da.ne.e.cican,.i samiot pedijatr mi kaza kolku poveke cica tolku podobro veke ne vazi ona.na dva saati da cekas, jas so kerkata taka bevme na 2 ama.taa sama.si trazese ni povrkase, i znaese ubavo da se.nacica.
Mojata cica od ednata grada ubavo okolu 10-15min i koga ke treba da ja smenam gradata taa e vekje zaspana na drugata i ne mozam nikako da ja razbudam da prodolzi...
Majki bebenceto mi e 5+. Od majka naspiena cie bebe stanuvase dva pati samo za cicanje stanav ZOMBI. I preku den zaspuvanje so niskanje, ako go spustmq se rasbuduva. Preku nok istoto, ako go spustqm place I se razbuduva, mora da go niskam I da stojam. Nemam sila veke dve nedeli sme vaka. Nekoj sovet? Period li e, kolku ke trae ili taka ke ostane? Nekoj ako pominal nis ova da mi ponudi nekoja druga alternativa?
Па супер е 10-15мин јас на еден подој едната града само му ја давам зошти заспива јас мислев да не заспива одма тогаш бебето ти е нацицано тоа подибро едната убаво да ја исцица прима и масти и др. Хранливи материи кои одма не доагаат туку по подолго цицање .Не му се грижи и не го буди тој е веќе нацицано од едната града.
Od koga se pochnuva so hranilka? Bebush e nepolni 6 meseci, pochnavme so kashichki pa zatoa prashuvam. Na pedijatar sum duri vo oktomvri
Да може стабилно да седи. ЈАс имав вакво, два во еден. Кога почнувавме со дохрана и не можеше сеуште стабилно и убаво да седи вториот дел беше одлично искористен.
Јас од тука го зедов, овој е, имаше и во babyone, а сигурно и во останатите дуќани. http://www.baby-walz.de/HAUCK-Hochstuhl-SITN-RELAX-202945.html?group=125163020310
Мајки моето е два ипол месеци, синоќа не спиешњ цела ноќ многу е нервозно, непцата го чешкаат . Кога цица на града само се трга да ѓи чешка жлебинките. Му ѓи чепкам јас со прстот одма се смирува а и непцата му се тврди. Дали да му ставам ќилибарно ѓееданче?
Ние сме 10 дена и исто така ми заспива на цицка.Преку ден некогаш е поспана па затоа ја будам и и давам да цица на 2-3 часа . Ноќе не ми бара значи цица во 22h после околу 02h и околу 5 ипол ... Се ми е страв да не е гладна и не чекам да ми потражи самаата, ја будам и и давам да цица
Од Германија е. Членката живее таму, па затоа и го препорачав. Мене тогаш ме советуваа неколку девојки од форумов дека на Чико има сличен модел низ Скопје од кои они имаат истотака позитивно искуство.