До 140 мл отприлика...али ако му се пие нека си пие и повеќе...некогаш повеќе...некогаш помалку...не му се секирај само ќе си побара. И јас педијатарот тогаш го прашував за ова, ми рече 100+ месеците. Јас на 3 саати ја хранев.
Мамички, бебушка денеска баш убаво исповрати, не само да блувни и денес каките и беа како зеленкатсти, што досега не било случај...од настинка и е или...? Некоја мамичка да имала вакво искуство?
Mamicki uste edno prasanje. Maliot e 3,5 meseci ,i eve veke dva dena ima zelena stolica. Od sto moze da mu e ?
Ke si vidis po deteto Ne e kaj sekoe isto Nekoe pie pomalce nekoe poveke nekoe na dva sati ,ili na 3 samoto ke ti kazit A za stolicata moze da e gladno ili pak I normalno e vidi imas tema za bebe I za stolicata I za soveti
Mamicki vie sto ste na AD ,(slabo cicame veke skoro ic od grada ) kazete mi kolku pati vo nokta vi se budat za mleko . Moevo epten e nervozno se budi na dva saati ,po 5 do 6 pati stanuva na nok , i duri ne ni spie nekogas posle toa . Mnogu sum potistena se sto pravam mi se cini ne cini i nema efekt , se mi e pogresno samo akko vo krug da se vrtam , placlivo kenkavo i preku den i preku nok . I mi zajduva za da bide stravot uste pogolem.
Ne se sekiraj ne e nisto, doktorot mi rece gladen bil. I do den denes mu se slucuva da ima zelena kaka izmesana so zolto...vikaat i od oksidiranje ako sedela podolgo vo crevcata
двa пaти, преку силa три. Ад не се дaвa нa пoмaлку oд три чaсa. А тoгaш кoгa ќе се рaзбуди плaче кo дa не јaдел сo денoви дoдекa му спремaм знaе дa зaјде, aкo гледaш губи вoздух штипни гo/јa силнo зa петицaтa, зa нoџетo, ќе земе вoздух.
Може да е настинка, ако ти нешто си јадела, почесто нека цица сега и ќе се регулира. Ако продолжи и понатаму барај совет од педијатар
Znaci navistina nemozam da svatam , kako poinaku da napravam, ako legne kon 9 do utroto do kaj 6-7 stanuva na dva sati i na sva saati mu pravam da jadi ako ne togas od placenje ke ne otseli od doma , zajduva . Kako da go naucam da ne stanuva po tolu cucla nejke da vidi pisti ako mu ja stavam vo usta.Tolku mi e padnata smodoverbata sto se smetam najnesposobn majka .
Не си неспособна мајка едноставно такво е детето исто сме и ние сношти го заспивав од 9 до 11 после стана во 3 и пол и несакаше да спие па до 5 нишкање и така со мене едвај до 8 некако издржавме го капев јадеше и почна да плачи го заспивам и во раце ми спие ако го оставам за минута е станат и моето е многу плачливо знае и да зајди исто и јас се нервирам ни јадена ни наспана сум само во раце ми е само се надевам дека ќе смени колкави сте?
Moeto e 5 meseci , znaci ne go ragaluvam odsekogas me nervirale razglaeni deca ama eve go samo ke si napraj da go ragale covek od strav od placenje pa zaoganje , vo kolicka ne ska da sedne na krevet nema lezenje igranje edinstveno sto znae malce na relaxator ama smetam toa deka nadvor e iankui tamu ke prai problemi , so nisto ne znae da zaigra poveke od 3-4 min (glodalki tropalki ona sto e za negova vozrast.