Мајки помагајте. Денес синко имаше течна столица помешана со слуз и 3 мали точки крв. Дали станува збор за дијареа и што да правам? Целата сум испаничена бидејќи цела ноќ се мачи го болеше мешето и не знам од што може да му е. Има два месеци и е само на доење. Ве молам кој има искуство со вакво нешто нека помогне
мајки синко веќе 2-3 дена по ред од кај 18 часот до кај 22 си плаче интезивно не е ГЛАДЕН! значи не знам што е дури се и затајува инаку сме 2месеци грчевите милсам дека ги решивме до ким чај, но еве сега цело сабајле спие дури не сака ни да цица по 5 минутки цица и толку. што да правам ????
Јави се на педијатарот најпрво ако е така страшно како што опишуваш, не чекај. Колку пати се искака, последмо кога е какан. За некои проблеми не е доволно совет, потребмо е преглед на лекар.
Колку пари се движат кенгурите? ќе купам еден бебе сака постојано во раце а и каде да одам мора да симнувам количка.
Мајки синко до вчера на секој подој какаше а денес ниту еднашне е какал..Цел ден плаче вришти и само гасови има му давам по малку чајче бекутан ги земавме и капките колипреф но не ни кажаа по колку пати на ден па му дадов сабаје само..
Denes mu go otvorija glavickata na kureto mojot pedijatar pa imase krv i mi kaza samo borova voda ama placka bebeto i nostop rita so nozete kako ja cistite sega koga ima rana moze li so hidrociklin jas malce go pipkav ama place plus ima edna ticka mala bela na glavickata dali treba da se javuvam na pedijjatar ili da pocekam mozebi ke se iscisti inaku e 2meseci i 10dena
Извини ама е глупост за мене да ја отвори главичката на 2 месечно бебе.Јас како сто знам се почнува со вежби после 4-5 месец.Некои прават вежбичи од раѓање,но не целосно отварање.Се е индивидуално,ама мислам дека не е во ред да се отвори скроз курето на толку мало бебе,го истрауматизирал бебето безпотребно. Јас сум во странство и тука воопшто не препорачуваат нејзино отварање...имала заштитна функција.Според нив сама ќе се отворела до 2 годишна воздраст.МОето бебе има седум месеци и татко му го отвареше курето од 5 месец,бидејќи мене ми беше страв.Отворено му е до половина. И оди на друг педијатар да го види бебето,оти тој сегашиот твој е за никаде.
Ne e celosno otvoreno tuku do pola ama kozickata bese zalepena epten do otvorot i taa ispuca, ama ne otece ni nisto fala bogu sga e dobar se smee si go mrtka i ne go boli samo taa bela tocka me buni neznam sto e mozebi ke pomine nesakam da gotvaram pak a za higienski pricini neli e podobro do 6meseci celosno da se otvori i cisti zosto mnogu ima slucaevi sto poznavam sto zavrsile na hirurgija ili na postara vozrast uste pogolema trauma za deteto koga se otvara i mene me bese strav, maz mi ne e tuka i jas samata pobarav do pola da go otvori i toj mi kaza malo e ama jas insistirav zosto so mnogu majki mladi se konsultirav koi duri do denovite go otvorile celoso nekoj do 2meseci nekoj do 6 ama onie nad 6sekogas imale maka zosto se sobiralo prjastina i infekcija pravelo ako ne se ovori i cisti
Извинете вака но јас незнам дека треба да се прави такво нешто..Колку пати го имам носено на педијатар но ништо ни ми е рекла..Ве молам ако може да ми објасните точно како се прави и од кога..Ние денес наполнивме 4 недели..
ние сме месец и oсум денa, зaвчерa педијaтaрoт ни рече дa пoчнувaме пo мaлку кoгa гo бaњaм aмa не мoрa секoгaш. Кoли преф кaпките вo млекo ли ги стaвaш? Требa дa се стaвaт пo 4 кaпки вo млекoтo некoлку пaти дневнo и дa oстoјaт 10-15мин зa дa делувaaт.
ako e cisto bela kako urda i e okolu glavata toa e taa necistotija sto se sobira so tek na vreme, posle banjane so cista krpa samo izbrisigo ke ispadne .jas go mislam istoto kako tebe imam dve maski ijas bez problem gi izvadiv posle sekoe banjanje i ke se odlepi aima mn drugarki koi gi strav i ne gi vadat pa bea na urolog .
I mene me bese strav pedijatarot mi velese doma sama da vezbam jas sto ne napraviv neznam ni malce ne idese , a mozes da mi kazes pri sekoe menuvanje pelena go otvaras i so sto go cistis ili samo vo banjanje, a taa tocka e cisto bela se potrudiv so pamukce i voda da ja otrgnam ama ne sakase a i ne napregnuvav odma zosto sepak go boli kozickata inace bojata na glavceto e crveno kako meso boja takva li treba da bide .
Ни мене досега педијатар не ми кажал такво нешто ни матичната ни на здраво кога го прегледваја за вакцината баш го гледаше таму и прашав дали треба нешто да се прај дека тука прочитав рече не и сега незнам ај некој поупатен ако знај нека ни кажи.
Јас имам два сина и сите доктори, педијатри, патронажни сестри кога ги прашував за тоа ме правеа улава и ми рекоа да не чепкам ништо. И така оставив, не чепкам, одржувам хигиена, до сега немаат проблем никаков.