Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Сепак мислам дека се грчеви моето така плачи цело време го носев на педијатар и тоа на три различни за мислење сите истото здраво е детето грчеви се бебе е ќе си плачи ми велат и исто со цицањето на почетокот си цицаше се супер и напредуваше од кога почна така исто не сакаше ниту да цица се тргаше. Сепак консултирај се со педијатар. Ние сме 2 месеци и 10 дена и уште се мачиме.

2. ZRNO

ZRNO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    107
    Jas samo posle banjanje go vadev todas e omeknata kozata od den na den ke se izvadi poleka neka ne te stra oti na urolg e tamu veke naednas ke mu go izvadat (jas bev so drugarkami i vidov) so banjarkata sto go brises jas se so nea legnigo i so ednata raka izvadigo ,do kaj se vadi i so krpata vlecija kozata nadole poleka , i se ke bide mora da se odlepi ne go cistev so nisto so samoto mokrenje se cisti.Poarno sega pomal oti posle pogolem ke se vitka ke se sobira pa ic nema da mozes da go izvadis.

3. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.625
    Mene patronaznata uste od Sam pocetok koga dojde mi rece nezno da go otvoram dur odi poleka I so kamilica da go cistam za da ne mu se soberele beli naslagi

4. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    @Верче4 и јас на моето почнав сируп за железо да давам ама од тогаш столицата е како сенф боја и мириса лошо дали е од сирупчето или да не е настинат.

5. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @anastasijaki да во млеко ама во лажиче бидејки го дојам после оброк во лажиче од млекото и 6 капки така пишува во упатството спрема килажата му доага по 6 капки..Но незнаев дека треба да отстојат 15 мин..Сепак ти благодарам многу на одговорот..

6. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Јас мислам дека е од сирупот од железото има потемна столица и кај нас е исто беше жолта сега е баш така како сенф што викаш.

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки што мислите ако го оставам синко 2 дена и една вечер да одмолзам од мене млеко и плус да му дадат ад малку, дали после ке нема да сака да цице..Работата е тоа што керка ми треба да ја носиме за скопје ке и прават провокации па мора да сме 48 часа таму..Во болница една вечер а и него да го водам со мене каде во болница..Свекрва ми вели ние ке ја однесеме не мора вие да се малтретирате но несакам да ја оставам керка ми сама со неа плус во болница..Што мислите вие..Некој совет нешто штода направам.

8. Mimaa6

Mimaa6 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Мајки, денес за прв пат ќерка ми се покака во жолто-зелена боја,а имаме само 11 денови... Во паника сум,дали некој има вакво искуство??

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.983
    Допаѓања:
    327.630
    A zosto si vo panika ne razbiram?

На Kaetana и Верче4 им се допаѓа ова.
  10. Mimaa6

Mimaa6 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Па нели треба да кака златно-жолта боја, така и какаше од раѓање, а денес зелено...

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.989
    Допаѓања:
    9.373
    Babyvit vo niv ima d3 i drugi vitamini. Veke sme mesec dena i neznam dali da pocnam samo so d3 zos vo bolnica pedijatarot ni rece bebevit tri nedeli posle d3 plus vit k, a maticniot pedijatar da prodolzime so bebevitot. Vie mami kako davate kapki?

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.983
    Допаѓања:
    327.630
    E ke menuva nisto strasno
    Zavisi ti sto si jadela denta

13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    мене ортопедот во болница ми рече д3+к1 до три месеци, ама завчера матичниот педијатар рече да не му ги давам веке тие туку само д3. зашто тие капки се исклучиво за деца на мајчино млеко, може да се толерира да се даваат и кај бебиња со комбинирана исхрана но ако имаат два до три само оброка со ад дневно и сега само пливит д3 му давам.

14. gmaja

gmaja Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Majki, dali nekoja ima davano na maleckite Lineks junior? Pedijatarot preporacuva za stabilizacija na meseto.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    76.853
    A sto mu e? Ima proliv? Kolkavo e bebeto?

16. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Moevo bebe samo hrci I kasla kd vreme na. Vreme. So da mu dadam inaku sme 5 meseci

17. gmaja

gmaja Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Se zgolemi frekvencijata na kakanje, do 3 pati na den. Mislam deka ne e proliv, isto e kako prethodno. A vsusnost koi se sigurni znaci na proliv?

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    76.853
    A kolkavo e bebeto, mojot do 3m sekoja pelena ja kakase.. pa do kaj 6m kakase sigurno 3,4 pati dnevno :) Prolivot e mn pocesto, vodest... znae I strasno da mirisa, temen... zavisi...

19. gmaja

gmaja Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    3,5m

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    76.853
    Pa ne e toa mn kakanje za tolku malo bebe, mislam ne e potrebno linex da davas.. neka kazat i drugive majki, ama mislam dzabe I nepotrebno davas linex...

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.