Сепак мислам дека се грчеви моето така плачи цело време го носев на педијатар и тоа на три различни за мислење сите истото здраво е детето грчеви се бебе е ќе си плачи ми велат и исто со цицањето на почетокот си цицаше се супер и напредуваше од кога почна така исто не сакаше ниту да цица се тргаше. Сепак консултирај се со педијатар. Ние сме 2 месеци и 10 дена и уште се мачиме.
Jas samo posle banjanje go vadev todas e omeknata kozata od den na den ke se izvadi poleka neka ne te stra oti na urolg e tamu veke naednas ke mu go izvadat (jas bev so drugarkami i vidov) so banjarkata sto go brises jas se so nea legnigo i so ednata raka izvadigo ,do kaj se vadi i so krpata vlecija kozata nadole poleka , i se ke bide mora da se odlepi ne go cistev so nisto so samoto mokrenje se cisti.Poarno sega pomal oti posle pogolem ke se vitka ke se sobira pa ic nema da mozes da go izvadis.
Mene patronaznata uste od Sam pocetok koga dojde mi rece nezno da go otvoram dur odi poleka I so kamilica da go cistam za da ne mu se soberele beli naslagi
@Верче4 и јас на моето почнав сируп за железо да давам ама од тогаш столицата е како сенф боја и мириса лошо дали е од сирупчето или да не е настинат.
@anastasijaki да во млеко ама во лажиче бидејки го дојам после оброк во лажиче од млекото и 6 капки така пишува во упатството спрема килажата му доага по 6 капки..Но незнаев дека треба да отстојат 15 мин..Сепак ти благодарам многу на одговорот..
Јас мислам дека е од сирупот од железото има потемна столица и кај нас е исто беше жолта сега е баш така како сенф што викаш.
Мајки што мислите ако го оставам синко 2 дена и една вечер да одмолзам од мене млеко и плус да му дадат ад малку, дали после ке нема да сака да цице..Работата е тоа што керка ми треба да ја носиме за скопје ке и прават провокации па мора да сме 48 часа таму..Во болница една вечер а и него да го водам со мене каде во болница..Свекрва ми вели ние ке ја однесеме не мора вие да се малтретирате но несакам да ја оставам керка ми сама со неа плус во болница..Што мислите вие..Некој совет нешто штода направам.
Мајки, денес за прв пат ќерка ми се покака во жолто-зелена боја,а имаме само 11 денови... Во паника сум,дали некој има вакво искуство??
Babyvit vo niv ima d3 i drugi vitamini. Veke sme mesec dena i neznam dali da pocnam samo so d3 zos vo bolnica pedijatarot ni rece bebevit tri nedeli posle d3 plus vit k, a maticniot pedijatar da prodolzime so bebevitot. Vie mami kako davate kapki?
мене ортопедот во болница ми рече д3+к1 до три месеци, ама завчера матичниот педијатар рече да не му ги давам веке тие туку само д3. зашто тие капки се исклучиво за деца на мајчино млеко, може да се толерира да се даваат и кај бебиња со комбинирана исхрана но ако имаат два до три само оброка со ад дневно и сега само пливит д3 му давам.
Majki, dali nekoja ima davano na maleckite Lineks junior? Pedijatarot preporacuva za stabilizacija na meseto.
Se zgolemi frekvencijata na kakanje, do 3 pati na den. Mislam deka ne e proliv, isto e kako prethodno. A vsusnost koi se sigurni znaci na proliv?
A kolkavo e bebeto, mojot do 3m sekoja pelena ja kakase.. pa do kaj 6m kakase sigurno 3,4 pati dnevno Prolivot e mn pocesto, vodest... znae I strasno da mirisa, temen... zavisi...
Pa ne e toa mn kakanje za tolku malo bebe, mislam ne e potrebno linex da davas.. neka kazat i drugive majki, ama mislam dzabe I nepotrebno davas linex...