мајки бебушо ми е 6+ два дена е зарипнат од писканје расположен е вика се смеј ама е мн зарипнат казете ми искуство шо можи да му дам
Mamicki sinko moj tri dena po red mi stanuva vo 3h sabajle i se vitka kenka i prdnuva ponekogas i taka dremne 10 min pak se budu i kenka se do sabajle taka se macime. Dali nekoja ima isto iskustvo na doenje sme do sega nemavme problemi so grcevi mu nemam dadeno nisto. Sinko e 2 ipol meseci?
Од втора недела па се до ден денешен, а денес полниме 2 месеца, се мачиме со тие грчеви. Исто синко е само на доење но кај него се доста посилни грчевите. Почнавме со Бекутан чајче немаше некаков голем ефект и затоа почнавме да користиме капки (Sab Simplex) од кои исто не гледам некој си голем бенефит зошто синко сеуште, а особено ноќе, се бори со грчевите и кенка баш како што опиша ти. Мој совет ти е да не почнуваш веднаш со капки или сирупчиња, туку пробај со чајчиња најпрвин природни од ким (3-4 зрна ким стави ги во 100мл. врела превриена вода да отстојат и пуштат боја) или евентуално Бекутан или Хип чајчиња а и воедно и вежби со нозете ко да вози точак а и масажа на стомачето која се состои од кружни движења во насока на стрелките од часовникот околу папочето. Ако на грчевите им се зголемува интензитетот консултирај се со педијатар за употреба на капки или сирупче. Поздрав и се надевам дека брзо ќе го надминете овој проблем
Дали колипреф капките ги давате во исто време и дали ако пропуштите еднаш да не дадете може да биде нешто..Благодарам
Јас да прашам син ми 1+ 24 чАса не е покакан , само на доење сме многу е нервозен нема некој грчеви јаки од време на време по некој му кревам ноѕе прцка и толку , причина ?
Ima i Colipref kapki-tie bile malku poeftina varijanta na Colief.Nie gi koristevme i dvete,ama od Colief imavme najveke fajde.i nema vrska ako si propustila da ne dades,ne smeta.Naredno ke so dades kolku kapki si davas redovno
@flower да мене во аптека ми рекоа дека се исти јас ги барав колиеф но ми рекоа дека ги немат и дека колипреф биле исти замена им биле..Иначе 570 ден се.
Не гледам никакви разлики одкако почнавме со колипреф денес 3 ден но синко синока се утепа плачејки..Па ке видиме нешто друго ке пробаме
I nas taka ni rekoa ama neznam, da ti kazam so Colipref placese i imase malku grcevi i posle pak se vrativme na Colief i se smirija.Nie gi koristevme do 4 mesec. P.s. od kapki imame probano Gas Bimbi,Sab Simplex,Colipref i Colief. Najzadovolni bevme od Colief. I plys Becutan cajce
Мене така керката ми направи кога беше бебе 3дена не какана нормално ма како да не се утепа квичајки се стњга пртка , сон не видов требаше да одам за ск со патронажна сестра со исто возило таа ми кажа да земам топломер и со врвчето тоа желеното да ги ставамм во газе малце нанаооред , малце лево па десно и да извадам а нозете да му ги гурам накај стомакот така на 5мун 3пати ако несака после 5саати пак.Јас си мислев нема шанси тоа да правам прво ми е од се ме беше страв се вратив од ск преуморна веке 3ипол дена не спиена а бебе кенка се стега ма направив како кажа сестрата одма се покака и тоа колку држела за 3дена. Каде 10дена ке чекам, исто и син ми ми направи на 45дена ама.зошто е многу лаком само цица и кенка не можеше да спие, се стега, ма после ден ипол некакан тоа направив и одма се искака толку многу и густо тоа е чудо .Можеби ке ме карате за ова ама јас не гледв спас вака 10дена да се мачи секиј ден повеќе и на крај чепче кое е полошо а ова ни го боли ни е лошо само прво го исчистив врвот со ракија па со топла вода па со студена.
Problemot bese sto kakase poretko (vo prosek ednas na den), a posle nekolku dena po 3 pati. Ima nekoja promena
Ако не оди до утре и јас ова ќе го направам, само да купам топломер оти имам живин и ми е страв да не се скрши ќе земам дигитален !