Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Истo, вo 21:30 му стaвив нoв пaмперс и сaбaјле вo 5 беше сув :( си мислaм oд штo бил глaден немaл штo дa мoчкa :(

2. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    @alisijad гладно бебе не ќути и не би ти препорачала да го будиш преку ноќ. Одмори и ти малце, а и бебето, гледаш полека некаков ред ќе фати:)

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.776
    Мојата никогаш не мочкаше навечер, кога спие. При подоите од пред полноќ и 05-06 памперсот беше секогаш сув. Месеци минеа додека почна и во сон да мочка.
    И јас не би го будела бебето.
    Ако е гладно сигурно ќе се буди и плаче, одмори и ти тој период најдобро. Некои бебиња од старт ја преспиваат ноќта и си имаат одличен напредок.

На ines.h, Elena ena, alisijad и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки кога е во креветче станува на 1-2 часа за цицање а синока спиеше до мене цицаше во 22 часот и се разбуди сабајлево во 7 пак цицаше и еве уште спие..Незнам зошто така..Дали несака во креветче дека сеуште е мал но страв ми е да не фати ред со мене да спие..Бидејки и керка ми спие до мене и тој ако почне и за мм ке нема место на спалнава..:D ( мала шала) не сакам да се научи со мене затоа..Што мислите вие

5. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    секој ден ли е таков ? .. моето знае понекогаш така да прави ,баш прееска кога го ставив да го дојам (знам дека е гладен немаше јадено 4 сати ) почна да вришти дури до затајување ке дојде ако не го земам во раце .. остава и јадење и се само да се шета во раце да е ..поинтересно му е така отколку да легне но тоа е период само .не е секогаш така .. ние за 4 дена правиме 3 месеци

6. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    моево секоја ноќ кога се буди не плаче , си го цица палчето толку гласно што дури од сон ме разбудува ... :rofl:

7. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    NE sekigas eve 3-4 dena Sega inaku dosega NE mi pravel taka. Nie za 10 dena pravime 3 meseci

8. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    Пред 10тина дена и ги дупнавме ушињата на малата. До денес носеше медицински обетчиња, ама вчера мама и тато и купија нови обетчиња со бело злато. Ни рекоја дека се бебешки/детски а и се познава оти има апликација на Hello Kitty на нив. Од ко и ги ставив некако ко големи да и се, и се нишаат лево-десно, и висат. Дали сите детски обетчиња се вакви или јас само мислам дека треба кнап да стојат на увото?

9. Lisa_Maja

Lisa_Maja Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    384
    моето бебенце беше исто,и мислев дека му е доволно,на 7 дена на контрола излезе дека не напредувало колку треба.па почнав да навивам аларм преку ноќ на 2 ипол сати,прво ја пресоблекувам малку да се расони па ја дојам.Одма заспива нормално,ама и дувнев во лице,ќе и го мрдав брадичето,ќе се снаоѓав.Ако не поцицало малку,сигурно не му е доволно

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  10. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    najnovo sto mi kazaa deka bebe ne se drzelo ispraveno poradi nekoja resicka vo grlo .... ste slusnale li

11. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Син ми 6та недела е нејки појќе да лежи и в раце нејќи да е легнат само испраен прв пат слушам за ова

12. Mimaa6

Mimaa6 Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    I jas imam slusnato, kao ako padnela resickata pokasno ke prozborelo... a denes bev na pedijatar, doktorkata bukvalno go frli vo vozduh ispraveno... pa ja prasav... rece nema vrska...

13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    kako ne se drzi ispraveno, pa posle jadeje za da zdrigne kako inaku, vo bolnica celo vreme gi drzea ispraveno vo race bebusite koga placea

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.780
    Toa e resicka na jazik ne na grlo
    I ne pagja sama tuku so mal operativen zahvat se otstranuva

15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Eve i sinoka isto ko vcera. Jadese vo 21:00, zaspa vo 22:30, se razbudi duri vo 04:30 za jadenje, so taa razlika sto sega bese mockan.
    Malku mi e cudno da ne e gladen tolku, zasto vaka preku den mi bara na 3-4 casa, nekogas i pomalku.

16. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    kolkavo e bebenceto sto na tolko golem period cica. Jas moeto na 2h go dojam a e 2 ipol meseci

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    mesec ipol ima ama ne cica samo go dohranuvam so ad, a toa vo 21 casot mu bese ad mleko 90ml ispieno.

На @macence@ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ako go maci mozes malku vrvceto so kremce namackano mala iritacija nisto nema da mu bide ke se olesni :))))

19. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    После два дена бидна работата ама беше хахахаха опасно по живот :)

20. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Ве читав незнам во која тема за аспираторче за носе , кое е подобро и подобро влече ?? Цел ноќ око не склопив ни јас ни бебуш , се изнамачивме , носето затнато не помогнаа ни капки марисол ниту главица кромид... крчи носе никако да дише бебе. Сега во 10 ке одиме на педијатар па кажете ми од кој да земам и колку пари е?