Истo, вo 21:30 му стaвив нoв пaмперс и сaбaјле вo 5 беше сув си мислaм oд штo бил глaден немaл штo дa мoчкa
@alisijad гладно бебе не ќути и не би ти препорачала да го будиш преку ноќ. Одмори и ти малце, а и бебето, гледаш полека некаков ред ќе фати
Мојата никогаш не мочкаше навечер, кога спие. При подоите од пред полноќ и 05-06 памперсот беше секогаш сув. Месеци минеа додека почна и во сон да мочка. И јас не би го будела бебето. Ако е гладно сигурно ќе се буди и плаче, одмори и ти тој период најдобро. Некои бебиња од старт ја преспиваат ноќта и си имаат одличен напредок.
Мајки кога е во креветче станува на 1-2 часа за цицање а синока спиеше до мене цицаше во 22 часот и се разбуди сабајлево во 7 пак цицаше и еве уште спие..Незнам зошто така..Дали несака во креветче дека сеуште е мал но страв ми е да не фати ред со мене да спие..Бидејки и керка ми спие до мене и тој ако почне и за мм ке нема место на спалнава.. ( мала шала) не сакам да се научи со мене затоа..Што мислите вие
секој ден ли е таков ? .. моето знае понекогаш така да прави ,баш прееска кога го ставив да го дојам (знам дека е гладен немаше јадено 4 сати ) почна да вришти дури до затајување ке дојде ако не го земам во раце .. остава и јадење и се само да се шета во раце да е ..поинтересно му е така отколку да легне но тоа е период само .не е секогаш така .. ние за 4 дена правиме 3 месеци
моево секоја ноќ кога се буди не плаче , си го цица палчето толку гласно што дури од сон ме разбудува ...
Пред 10тина дена и ги дупнавме ушињата на малата. До денес носеше медицински обетчиња, ама вчера мама и тато и купија нови обетчиња со бело злато. Ни рекоја дека се бебешки/детски а и се познава оти има апликација на Hello Kitty на нив. Од ко и ги ставив некако ко големи да и се, и се нишаат лево-десно, и висат. Дали сите детски обетчиња се вакви или јас само мислам дека треба кнап да стојат на увото?
моето бебенце беше исто,и мислев дека му е доволно,на 7 дена на контрола излезе дека не напредувало колку треба.па почнав да навивам аларм преку ноќ на 2 ипол сати,прво ја пресоблекувам малку да се расони па ја дојам.Одма заспива нормално,ама и дувнев во лице,ќе и го мрдав брадичето,ќе се снаоѓав.Ако не поцицало малку,сигурно не му е доволно
najnovo sto mi kazaa deka bebe ne se drzelo ispraveno poradi nekoja resicka vo grlo .... ste slusnale li
Син ми 6та недела е нејки појќе да лежи и в раце нејќи да е легнат само испраен прв пат слушам за ова
I jas imam slusnato, kao ako padnela resickata pokasno ke prozborelo... a denes bev na pedijatar, doktorkata bukvalno go frli vo vozduh ispraveno... pa ja prasav... rece nema vrska...
kako ne se drzi ispraveno, pa posle jadeje za da zdrigne kako inaku, vo bolnica celo vreme gi drzea ispraveno vo race bebusite koga placea
Eve i sinoka isto ko vcera. Jadese vo 21:00, zaspa vo 22:30, se razbudi duri vo 04:30 za jadenje, so taa razlika sto sega bese mockan. Malku mi e cudno da ne e gladen tolku, zasto vaka preku den mi bara na 3-4 casa, nekogas i pomalku.
mesec ipol ima ama ne cica samo go dohranuvam so ad, a toa vo 21 casot mu bese ad mleko 90ml ispieno.
Ako go maci mozes malku vrvceto so kremce namackano mala iritacija nisto nema da mu bide ke se olesni )))
Ве читав незнам во која тема за аспираторче за носе , кое е подобро и подобро влече ?? Цел ноќ око не склопив ни јас ни бебуш , се изнамачивме , носето затнато не помогнаа ни капки марисол ниту главица кромид... крчи носе никако да дише бебе. Сега во 10 ке одиме на педијатар па кажете ми од кој да земам и колку пари е?