1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775

Дефинитивно овој модел е најдобар според мене. Цена нека ме корегираат девојките, некаде помеѓу 500-700 мислам треба да е, одамна беше.

На thebabylover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Dobro utro majki ajde pomos kade moze da najdam vreka za spienje.malata mi e nepolni 4 meseci I preku nok e postojano otkriena

3. Lorins

Lorins Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    745
    Допаѓања:
    3.710
    Мамички, смеам да капнам млеко од града во око на бебуш, црвенко му е..или тоа се бабини деветини?

4. zajka1

zajka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    529
    Pred dve nedeli koga ja banjavme malata I vleze od eucerin vo okceto vristese pistese celo oko I bese crveno I odokolu do obraz I do celoto I kapnav od majcinoto mleko za 10 min pomina se.spored mene nema nisto loso da probas

На Lorins му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    ne smees
    majcinoto mleko e blago i so toa e super podloga za razvoj na bakterii

6. martinameli

martinameli Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Мајки имала ли некоја искуство со многу јаки грчеви проследени со константно зелена и темно зелена столица кај бебе 2m?

7. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    mene se me karate deka koristam nekoj metodi sto netreba ama jas nemozam da svatam kako ostavate bebe da ne cica po 4-6 saati toa e mnogu za bebe sto e na mleko samo moeto napreduva dosta ama alarmot uvek me budi,ama znae samo da se razbudi i trazi posle 2casa ,aako ne jadeno ili samata se budam da go razbudam da go nahranam , neznam mene me strav da ostavam mirno da spie po 5/6 saati.

8. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    na majcini mleko ili na ad, moze e nastineto, moze ima uste zoltica, moze mu smeta sto jades ti najcesto mlecni proizvodi.

9. martinameli

martinameli Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2015
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Само на доење е. Не јадам млечни производи, испитувавме бактерии и паразити, ехо правевме, се е во ред, но столицата е иста, лигава и зелена светло и темно а бебето напредува. Дури и педијатарот се чуди. Мислев да не има некоја мајка со слична ситуација, сепак фала :)

10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    550 и јас сум задоволна.
    Користам и инхалатор околу 1900 еднаш на ден и дааалеку поефикасно од капките со кои скоро па ништо не му вадев

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.767
    ako e gladno ke stane
    i vozrasen ne jade navecer neli?
    ke mu premine vo navika posle do golemo ke stanuva
    moeto e 25 meseci i uste cica navecer po 4 pati
    a jade preku den i po 6 obroka i pak stanuva
    znaci od navika ne od glad

На blessed.an и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  12. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Колкаво е бебето и како инхалираш, и јас ја имам истат мака со носот , бев на педијатар се чисти ништо не му е ми рече да прскам септо аква и да чистам еднаш до двапати во денот со капки марисол и со аспиратор ама од ништо фајде нема навечер е борба со носот

13. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    2+ е. 2мл ставам пред спиење го инхалирам обавезно, а преку ден уште еднаш по потреба.
    Земи си инхалатор верувај нема да зажалиш многу помага а ќе го користиш со години. Има и маска за возрасни па ќе се најде дополнително

14. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Од каде го имаш земено можи слика да видам , ќе земам обавезно оти не се спие хрчи цела вечер ние малото е 40дена :)

15. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Od zegin, EMED A610 e firmata i modelot. Ima sliki na google poim nemam kako da stavam slika haha

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    majki daj kazete sto da pravam so saati go drzam vo race vriska kadei da go stavam raka mi trne veke, ne sum jadena vo vece ne mozam da otidam nikade ne saka da lezi :(

17. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Jas koga ja prasav patronazna sestra mi rece da sekako tvoeto mleko e blagodet za bebe ..mozes da kapnuvaa i vo nose i vo oci

18. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Probaj stavi go na mese. I mojov e slicna situacija ovie nekolku dena. Nokeska taka mi zaspa inamu birba bese

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    znaci zbesna bukvalno ni on ne znaese sto da pravi, najaden a pak zeva za cicka aj mu dadov povlece malku i op odma povrati i toa ubavo pa uste zeva mocko eden, mu staviv cucla se smiri ustvari se izmori veke od besneenje :whew:

20. kristince51

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    nemoj inhalacija malo e toa se cisti i mojto krci i site so noseto krcat a toa e parea i samo toa vdisuva a malo e za toa nedaj boze da ti pritreba jas imam inhalator od muki so golemata koga nastine i bronhid fat,i neznam zasto se nerviras za sitnica i kaj mene ni kapki ni takov smukuvac za mrsolce ne pomaga ali ne se igram so disni patista od golemoooo iskustvo so kerkata ako od sg go naucis na lesen nacin namesto so kivnuvanje kaslanje da isfla refleksite slabeeat muskulite ne se cvrsti pa togas ke vidis patenje uhh