i mojto taka pravese toa od bolka vo stomaceto i najsigurno mu e ciceto i moeto povrkase i cicase i cucla kupiv ama od toa se gadese i neke i dodeka ne zaspie i toa so ciceto vo usta fala bogu sto legnat nekogas cicase nema smiruvanje,sega isto koga nekogas go boli stomaceto samo cica a nacican i povraka i pak se odnovo dodeka ne se smiri malce.
Apsolutna glupost ti e ova za inhalatorot sto go napisa Podobro e da go ucis da zazdravuva so inhalacii nego so antibiotik.Vo inhalacija so fizioloski nema ama bas nisto stetno.Kakvi disni patista kakvi bakraci. Pneumonia i bronhitis nastanuvaat koga deteto nemoze slajmot da go isfrli.Od grlo i nos se spusta na plukja i tuka nastanuva komplikacija.Dali preku izmet ili povrakjanje slajmot mora da se isfrli.Prvo se razvodenuva preku tecnosti (bistri) i preku inhaliranje. Da ne bese lani zimoto inhalatorot ke se klukavme so antibiotici.Celo zimo bez sirup go pominaa i dvete. Za pumpite se slozuva,stetni se.Tek so niv se pravi vakum,vlecenje pa pukaat kapilari i se aktiviraat sinusi
i mene pedijatarot mi rece da ne upotrebuvam pumpicki za noseto, deka nozdrite mu se mnogu tesni ke se ostetela sluzokozata a i kolku da odrzuvam higiena na pumpickata sepak ne moze da e sterilna pa mozam da mu vnesam bakterii. Sega za sega mu stavam samo fizioloski rastvor ama ima denovi koga deluva ko da mu e zatnato i ko da hrci
A kakvo e toa igranje? Koga toe e ladna inhalacija so solen rastvor. Svasta se iznapisa barem nesto da ti drzese voda.
Pareata bila stetna? Pa koga gi banjame neli parea pak se pravi vo kupatilo Neli sovetuvaat banjanje vo zapareno toplo kupatilo so topla kupka za da se pusti noseto Na ist nacin deluva inhalatorot
Јас пумпата ја стерилизирам и му влечам не секој ден ама има деној кога не можи да диши и се нервира , ми се засркнува во цицање а да не кажам што излегува и капките што ми ги прати ги ставам од нив сам кива и некогаш успева да ги извади мрсулите ама некогаш не
Podobro e da go ucis da zazdravuva so inhalacii nego so antibiotik.Vo inhalacija so fizioloski nema ama bas nisto stetno.Kakvi disni patista kakvi bakraci. Pneumonia i bronhitis nastanuvaat koga deteto nemoze slajmot da go isfrli.Od grlo i nos se spusta na plukja i tuka nastanuva komplikacija.Dali preku izmet ili povrakjanje slajmot mora da se isfrli.Prvo se razvodenuva preku tecnosti (bistri) i preku inhaliranje. Da ne bese lani zimoto inhalatorot ke se klukavme so antibiotici.Celo zimo bez sirup go pominaa i dvete. Za pumpite se slozuva,stetni se.Tek so niv se pravi vakum,vlecenje pa pukaat kapilari i se aktiviraat sinusi[/QUOTE] Dobro znam za sto sluzi inhalator i sto e bronhid i pneumonia i nie lani zimeto samo so inhalatorot se spasivme a nikade ne kazav deka e stetno, sakav da kazam zosto da ne se cisti prirodno i zajaknuva toa mi bese zborot zosto ovde ne se raboti za nastinka tuku za cistenje na bebeto, se zajaknuvaat refleksite kanalite na noseto se postepeno prosiruvaat i ke izleze, i samata i pisav deka ima vreme koga ke koristi.
Nose Frida okolu 500 den go ima vo Zegin,vidi da ne e premnogu toplo vo prostorijata i od toa se zatnuvaat, noseto ke krci taka ja cisti plodovata voda
Која температура мислите дека е најдобра за бебе со оглед дека времето е променливо ? И дали е во ред да се притоплува со клима а при тоа да се користи навлажнувач ?
Ako ti e nekoja uteha i kaj nas e taka ne se sekavam moeto dete da lezelo mirno postojano saka vo race raceto mu e non stop vo usta kako da e gladno a ustvari super si napraduva site vikaat deka ke pomine i deka e nekoj period sega mu e borba za opstanok takva faza nekoja posle tretiot mesec pocnuva da ja spoznava okolinata i ke mu bide interesno da gleda lugje predmeti zvuci a ova ke go izdrzime nekako ke pomine samo jako bez nervozi ke prknat
duso za uteha isto sum i jas,ako ti e za uteha moeto I spie Vo mene na krevet ako go ostavam vednas se budi. Eve I momentalo go drzam a Ono SI nana.
Vo sistina na wpredavanja vaka kazaa za predvreme rodeni 24-25 za navremevrodeni 23-24 vobsistina na edni preda
Исти сме и ние порано мислев само ние вака ама не имало веќе се навикнав на плачки цело време и во раце еве и мене во раце ми спие сега навечер малку во креветче и после кај мене на меше спие до сабаље и се нема време за ништо ама се надевам ќе смени на 6ти три месеци ќе правиме.
И кај нас е исто постојано сака да е во раце, кајмене барем навечер спиеше мирно, ставаше 2 или 3 пати да цица, а сега еве 1 недела ми става почесто на саат ипол а знае и на 20 мин да се расони, па ајде пак преуспивање, цуцла нишање.....
Носе фрида од зегин , ја стерилизирам во стерилизаторот за цуцли , пластиката ја ставам испраена да се истерилизира делот што влегува во носето !
Jas nemam sterilizator i go mijam so topla voda i bebeski Frosh....kako da pisuvase deka ne treba da se vrie ili gresam...?
Мајки, од каде купувате убави/квалитетни лигавчиња? Ми требаат лигавчиња кои не пропуштаат, задниот дел да е како со мушамка. Мислам дека убаво објаснив. За син ми имав неколку и сите се испокинаа, сега добив три исти такви само розевки и на прво перење и тие се скинаа по краевите. Кај да барам квалитетни? Никако обични платнени, тие воопшто не вршат работа, некои што не пропуштаат и не се кинат брзо?
Mami sto mislite za spienje na mese? Bebus e 2+ posle 2.5 casa skoro neprekinato placenje zaspa na mese ne mozev poinaku. Malku mi e strav ama ova ne se trpi...veke nekolku dena e vaka ne znam sto poveke da napravam
Okolu 22- 23, ako treba i so klima mozes malku vodicka na ringla neka ispari, ne go susi kojznae kokku vozduhot ne duva so saati, troa da zamalaci @wannaBeMomma slobodno neka si spie na mese mojata samo preku den ja ostavav koga ja gledam normalno i po saat dva si terase na mese toa taka 2 meseci posle nesakase