Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Појма немам го фрлив упатството ако имаш те молам прочитај и кажи ми да не го прам појќе то !? Фала многу

2. slobodka

slobodka Популарен член

Во јамбо имаш такви и доста се ефтини. 10 парчиња во паковање.

Jagoda123 likes this.
  3. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Бебчево ми се нафрла на лицето, го бањам со еуцерин сапун и не го мачкам со ништо. Прашав да не е од сапунот ми рекоа нема шанси дека веројатно било од шо сме го бацувале/допирале на лицето ( јас и мм друг никој не го допира) и ќе му поминело да не го мачкаме со ништо, ова беше преку телефон без да го види мислење. Иначе му е црвенко така како ситни брумченца мали на лицето и главчето. Во понеделник сме на преглед ама мисла ми е од што може да му биде?

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

На колку дена ви какаат бебушите? Моево кака на два дена, а понекогаш се случува пример четврток се искака два-три пати, па наредно какање понеделник :( некако ко многу да ми е..не знам дали е нормално.
    На доење плус дохрана сме. Има месец ипол.

5. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

На два дена , само на доење . Таков ред си фати . Исто месец и пол сме

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Ednas na den, mnogu retko dva pati. Samo na ad e. Ako se sekiras smeni ad. Na nego aptamilot mu napravi zapek

7. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Bebeto mi e 3. Ipol meseci fcera krena temperatura go odnesov na lekar ni rece obicna nastinka e sega za temperatura se dava po poteeba ili da dadam I denes iako nema

8. thebabylover

thebabylover Истакнат член

мами со што ги мачкате бебуши и од кога почнавте..
    мислам за бекутан млеко за тело , нас во болница ни рекоа ништо првиот месец пошто си се чистело .. па и кај пеленскиот дел еднаш да ја мачкам.
    јас сакам бебушот да ми мириса на бекутанче и да и свети лиценцето ама страв ми е да не создадам проблеми на кожичето

9. wannaBeMomma

Jas sum protiv bekutan. Susi koza i pece oci. Banjam so Mustela od prv den, prvite 2 nedeli so jekoderm pa sega weleda.

thebabylover and joy1 like this.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Na liceto pa bas nikogas ne sum im stavala kremi.Ete ednata e 8 god,drugata 2 pomada na lice nemaat videno

Dzevelekova and thebabylover like this.
  11. *цветче*

*цветче* Популарен член

Си мириса тоа на најслатко нешто на светот и без хемии, со бекутан (и се останато, впрочем) на тебе ќе си направиш ќеф, а на бебето проблем. Откако е роден син ми после бањање (а бањам секој ден) му мачкам веледа за пеленска регија. Толку. Нит лице, нит раце,нит тело. Па ја има најнежната кожичка на светот :inlove: и најубавиот мирис кој ме полни со енергија ;) на почеток сите бебиња се рапавки,со бубулички и кожа којашто се перута оти се менува. За месец дена ќе се обнови, ќе стане мека и хидрирана, без паника. Инаку конкретно сум против бекутан, прочитај рецензии во Детска козметика, ќе видиш зошто.

12. Smizzy

Smizzy Популарен член

@thebabylover поголемиот е 14,5 месеци, помалиот 2,5 и до сега кожата освен вода (и малце шампонче) друго им нема видено и лицето им е стакло. Освен кога ќе видам црвенило на газето мачкам крема додека да помине.
    Јас сум дете израснато на бекутан, до некои свои 12 години секое сабајле после миење ставав бекутан и кожата ми стана зависна. Без крема ми беше сува и се перуташе. Престанав да користам бекутан и било какви креми и едвај си ја оправив кожата.

Мислам дека нема потреба бебешката кожа да се гуши со било какви креми.

thebabylover and Annath like this.
  13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

со јекодерм го мачкам , а на газето павловичева ставам, шампонче ретко ставам а ако ставам само на хип. Во болница кај што се породив ги мачкаа и трупаа со бекутани млека, шампони пошто им е спонзор и многу се нервирав ич не ми се убави бекутанот.

thebabylover likes this.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Mami aj da ve prasam nesto
    Ovie dva dena bebka mi e nervozna kenka I navecer nesaka da pie mleko kako I normalno edvaj zaspiva mnogu place I od ko ke zaspie se budit so vreskanje I placenje se prajt temna vo liceto duri
    Temperatura nema iskapena cista se kaka normalno osven so denes ednas I bese izmetot mnogu temno zelena boja
    Bez malce 5 meseci sme
    @joy1 :hai:

Last edited: Sep 26, 2016
  15. gmaja

gmaja Активен член

Дали е нормално бебето почесто да се штрекнува на одредени одненадеш звуци? Ако не, што може да се направи околу тоа?

16. MADO

MADO Популарен член

Mamicki Ve molam za vase mislenje,od koga pocnavte da davate voda na vasite bebusi,sekoj pedijatar razlicno kazuva?
    Malku off topic e od prasanjeto,no da ne pisuvam eden pod drug post,@mimidjon i nie imavme papocna kila i toa mnogu ni porasna,no za period od edna nedela ni se namali so pojas za papocna kila od Medicus Help.

17. Mari*

Mari* Форумски идол

Jas I davav od vtorata nedela voda zs bevme na ad
    A bebusite so cicaat mislam I do 6 meseci ne e moralno voda da se dava
    Ako sum greska neka me ispravi nekoj

18. LoVeR

LoVeR Популарен член

Мами бебчето мое е 5 месеци имаме висока тт 39,5 што да преземиме да ни спадне малце барем додека го однесиме на лекар

19. alisijad

alisijad Популарен член

jas go dojam plus ad davam, ne mu davam voda samo na ova e,do sega ne mi spomnale nitu za voda nitu za cajce ama planiram da prasam na naredna kontrola dali smee.

thebabylover and MADO like this.
  20. wannaBeMomma

Zavisi kaj koj pedijatar odis, site razlicno. Mene mi rekoa slobodno voda i caj plus posobruva probava