Мајчиното млеко е лек,тоа е докажано,јас дури и на мм му бев капнала 2-3 пати кога доби инфекција на око,а и на малата,кога ќе приметев дека несто и влегло у око,и помогна во двата случаи
колку е големко бебчето?Моето се исфрли на 2-3 недели,ставав една крема 2-3 пати Пенадон или слично,не многу скапа,ми кажаа у аптека дека немам потреба од скапа колекција,оваа била ептен ефикасна,и се повлекоа за максимум 1 недела,иако имам слушнато дека излегувале кај некои бебиња,а и да не ставаш ништо сами се повлекуваат за 1 недела
Баш зависи кој како ќе ти каже.Јас само ја доев,и тоа у најголемите жештини и капка вода и немав дадено,у мајчиното млеко има доволно и за топло време,а баш сега кога не е толку топло,па ич не мораш.Само обврска си отвараш,чувај сили.Се зависи колку е на мајчино млеко ,а колку на дохрана.
Кај мене е месец а нафрланко е сигурно две недели. Денес бевменс преглед ми рекоа со ништо да ме го мачкам ќе му поминело. Иначе не е цело време нафрлан, само кога плаче или се напнува за какање а кога мирува лицето му е чисто.
Мамички, дали на 5 месечно бебе да му ставам капче за спиење? Температурата во спалната моментално се движи од 17-20Ц. Бебе се нервира со капа, сите ми велат ставај капче, ама шо знам... Ај за во зима , разбирам, ама уште од сега ?
posle banjanje pola saat do saat taka mi rekoa vo bolnica onaka ne mu stavam ama imame mnoguuu kosa pa taa go gree uste malku dva meseca ke sme
Lele i mojot ima kosa za izvoz. Vcera prv pat mu ja susev so fen, deka vo kukja pa uste ne se gree segde, smeaki nevideni hahah
trebalo vo bolnica da ti kazat dali samo d3 ili plus k1. Jas davav prviot mesec d3 plus k1 , ama sega samo d3 zasto pie i ad mleko,da bese samo na majcino ke prodolzese do 3 mesec so d3 plus k1.
mene mi e strav so fen mnogu mu e malo glavceto samo kosata mu strci, pa i kako da mu porasna uste poveke otkako se rodi ke vrzeme repce kaj da e
Hahah lele isto...ic ne se plasi za 10sec e suva a ne mu mislam dali mu e ladno. Od podaleku na 1 i gospodinot uzivase
Во ред ли е бебето да спие на страна? Има 5 ипол месеци и најудобно му е кога спие свртено на страна.