До кај 37 е нормално, но сируп не се дава се до 38.5 а ако е мн мало бебето и со темп, убаво доктор да го види..
Јас го облекувам со боди без ракави и горе спихозни со долги ракави. Ако е пуштена климатс без кебенце а ако не е со. Се додека се топли рачиња и носе е ок.
Lele od strav duri I pojma nemam Vo gaze mu meram ima 38 so 2 mu dadov sirup deka e kasno mi zaspa da ne mi kreni nokeska a vikaat najtocno e pod miski ama mrda nemozam da mu meram
Ja znam po nose i stomace da se orientirame zosto racinja moze da se ladni radi slaba cirkulacija kaj bebusi
Дали после капење кога ќе ги легнете да спијат ви потат . Пробав и потанко и подебело да го облечам секогаш после капење е потен . Страв ми е да не настини а во спална 24ст. Облчен по води на долги и долни пижани ичорапи . Покриен со средно јорганче ни најтанко ни најдебело . Раце носе топли
Мојава спие(ше) во боди на долги, панталончиња, и така, без чорапчиња, во вреќа за спиење. Кога беше лето ја ставав во една уште потенка летна вреќа и само на боди, а сега кога ќе подзастуди планирам боди на рамчиња/кратки, пижами и повторно во вреќа. Не се поти а рачињата/носето и се нормални
Lele izg samo jas go naoblekuvam,bodi na dolgi,onie spikozni kako zivrinja da gi narecam,spikozni iscelo,corapcinja i narakvicki.Ako ne go oblecam taka nozete,racete i noseto mraz mi se
Vo gazeto dava do pola stepen poveke, meri pod miska obavezno pred da dades lek probaj dodeka cica ili spie ako imala tolku znaci realna i e nekade 37. 7
Нозе и раце кај бебе е нормално да се ладни и не се никаков репер за телесната температура на бебето. А инаку тт најточно се мери во уста и во газе, под мишка секогаш треба да се додаде +0,5С за да се добие реалната тт.
Jas mislam deka realnata tt najtocno e pod miska so zivin toplomer, so digitalnite treba da se poceka uste pola minuta posle sverenejto, na niv vo upatstvoto taka pisuva, pedijatar mi ima kazano deka gazeto dava povisoka zaradi mnogute kapilari i protok na krv vo niv,
Mamicki nie sne 5ipol meseci veke denje spieme mnogy malkh, dalk dva pati po 20'min. Vecerta zaspiva vo 8, 9, stom go stavam na krevet se budi, saml vo race spie ilj gusnat na raka.I posle 3'casot place vo son, neznam zosto,'spie I place. Ke go dignam, ke go lulam prestanuva, posle eden cas pak. Zivi nenaspani sme. Sovet?
Немој често во газе... Најубаво додека спие под мишка. Мене преку глава ми дојдоа борбите за топломерот под мишка, не даваше да му ставам и земав дигитален за на чело, боље работа не постои, башка 100% е точен сум проверила со живин неколку пати Башка ако дете има темп треба да се мери често, баш трауматизирање му беше со живин, а со овој резултати за 5 секунди
ok e temperaturata, jas mu oblakam pantaloncinja bez nogavicki so corapcinja i tenko bodi so kratki, bodi so dolgi isto potenko i odozgora bluzice, veke vremevo zaladi, mene mi e studeno so dve bluzi setam, na nego moze ne mu e , ama ne rizikuvam da nastine podobro pooblecen.