Иста ситуација и исѕ Лежевме во болница го сончав во били креветчето(вриштење плачење дека месец дена имаше да е бебе друго е).не испуштија од болница си нормални вредности 171 беше билирубинот.по две недели вредностите исти ни нагоре ни надоле.кога направија хепатални проби имаше што да се види.сите покачени за 10 пати.после ехо на абдомен ина гастро се установи оштетување на црниот дроб.сега вредностите се намалени после 15 терапија со сируп ама не се во граница на нормала.дури и билирубинот е пак висок 80.од обична жолтица до тука догуравме.сеа и за вакцни ке касниме.жолтицата направила оштетување на црниот дроб затоа урсофлак пијат.ние веке месец дена сме без терапија.наредна недела сме на контрола па ке видимие што е како е.вака нема знаци на жолтица по телото,белките во очите имат малку жолтко.
Фала ти мајка ќе се консултирам секако се исплашив малку сега. Да направиме крвна слика како е да видам после капкиве и сирупот и ќе ги барам од бугарија секако имам кој да ми ги донесе.
Ne jas ko se porodiv vo bolnica piev cefaleksin radi infekcii site pieja,a ko bev bremena za nastinka go piev,ko ne pustija od bolnica za maliot cefaleksin sirup ni prepisaa
Цефалексинот не штети. Јас во бременоста пиев две терапии и после кога се породив уште кога доев пиев една терапија
Kako be piete antibiotik bez konsultacija so lekar? Prvo i prvo ni vo apteka bez recept nema da vi go dadat
значи нема да земам нешто на своја памет не поготово совет од овде и веднаш да поверувам....прво се консултирав со лекар па чудно ми беше и затоа прашав за искуство на некоја мајка.
Така е. Само без споделена дијагноза или препишана терапија од др.која е соодветна за истата, делува како трефнување на слепо со туѓи искуства каде веројатноста да се дијаметрално различни од тоа што ти треба да го конзумираш е прилично голема.
Мајки , да прашам нешто околу тврда столица .. Бебка има 5 ипол месеци , до крај на месецов ќе има 6 .. Е сега , воведовме кашички од крушка и јаболче , ама бебе има тврда столица веќе неколку дена .. Пробав со компотче од сливи , само течноста како сокче , сега за сега нема ефект , кај син ми имаше , дали може да е од млекото што и го давам ? Ја префрлив на обично млеко , битолско 3,2% ама и ставам 110 млеко 110 вода превриена .. Млекото веднаш го прифати , не повраќа освен ако испие повеќе од обично и по многу клатење лево - десно .. Е сега , можеби требаше да и давам Нан1 уште .. ? Што велите вие ?
@CrazyGirl15 mene pedijatar mi rece NE za tetrepak do 1 godinka zaradi alergii.i nie sme na Aptamil2 a malku pie ama ne se osudiv da i dadam tetrapak.Ako mozes davaj i pak adaptirano koe ste si go koristele,od 6 mesec ke se prefrlus na Nan 2
Сметам дека многу брзаш со кравјото...има шанси запекот да е од млекото, мешето тешко им го поднесува, има тешко сварливи протеини. Исто така запекот е и ради почеток со дохрана, нормално е. Мој совет е крушката да ја оставиш за малку понатака, кај некои бебиња прави запек, ние најмногу од неа имавме проблем. Продолжи со слива, банана, тиква...барем додека да се навикне стомачето на цврста храна.