Многу ти е малецко за кравјо млеко. Кој е тој педијатар што го препорачал на 5 месеци. Не само што можно е стомачето може тешко го поднесува. Туку ако мене ме прашате во купечкото тетрапак нема ни м од млеко. Која хранлива вредност ја има тоа? Земи измати го со маталка за нес кафе ќе видиш, ќе стане цело како пена. Тоа е полно со прашоци и адитиви. Твој е изборот, но јас би одела со адаптирано млеко бар до година.
A zosto kravjo? I da e domasno e rano tesko e za tolku malo bebe. A sto se odnesuva na maslenost site mlecni proizvodi za bebinja treba da se polnomasni ne obezmasteni. Gledaj ako si vo moznost do 12m ad pa posle kravjo
Во ред фала ви на сите за советите , уште веднаш ќе купам нан и ќе прекинам со обично млеко . Инаку педијатарот е една женичка од 60 и кусур , ама има замена од помлада докторка педијатар , и таа ни рече дека може да почнам со обично млеко , незнам зошто ја послушав
Тетрапак на 5ипол НЕ! А и многу пие, 220мл,премногу е за неа. Ние за десет дена правиме 6м и пиеме 140-150мл. Иначе почнавме со дохрана, крушката ја прифати многу убаво, му ја среди и столицата убаво. Инаку ад до 18м е најдобро ама бар 12 нека бидат.
I jas vikam ne.isto pedijatarot mi rece ne i za kravjoto domasno,rece e tesko za varenje,za crevcata e tesko.Iako me ubeduvaa da dadam i jas(oti ne piese i sega mnogu malku pie ad),jas ja poslusav doktorkata i prodolziv so Aptamil2.Ke terame nekako do godinka so nego,za posle ke vidime
мајка ако овдека прашуваш многу лошо ќе поминеш....побарај совет од друг педијаатар....инакку на моја блиска роднина и рече педијатар на ваша одговорност за тетрапак или кравјо домашно...така да крај краева е твое дете ти знаеш најдобро за него.
^ Znaci da bilo ok mlekoto za malo bebe nemalo ni lekarot da im rece Na vasa odgovornost tuku ke im kazel Davajte slobodno . Mlekoto sodrzi proteini koi bebeskiot organizam nemoze da gi svari.Nema nitu zelezo,nitu vitamini,oblozeno e vnatre so aluminiumska folija koja e kancerogena.Baska sto go zemaat rasipano od raft go vrakjaat vo mlekara i prepraveno pak na raft. Deka sekoj odlucuva za svoe dete e taka , od druga strana e klise i bezveze odgovor.Deka sekoja majka znae sto e najdobro ne e taka.Zatoa imalo razno razni slucaevi posle po lekari od prerano probuvanje na nekoi produkti. Dzabe prasuvate ovde ako potoa odgovorot ne vi se dopaga i se osekjate navredeni.
Nas ni pomognaa a gi stavav vo spremanoto mlekce(na ad bese).mislam stavav po 4 kapki.Vkupno trebase do 28kapki na den.ama provitaj si vo upatstvoto za potocno.
мајки да прашам капките Д3 и К1 на babytoll до кој месец ги користевте? нело на картончето од болница пишува од 8ден до 12недела ние вееќе ја почнавме 13недела дали треба да се појача дозата или? не сме биле на контрола дури во петок треба да одиме совет?
До 3м, после само Д3 од истата фирма. И овие капки се даваат само на бебиња на мајчино, на тие на ад се дава само д3
mene vo bolnica mi rekoa do 3 meseca, ama maticniot pedijatar rece posto ste kombinirano doenje plus adaptirano da gi prekinam i samo d3 da mu davam. D3 plus k1 davav samo prviot mesec.
Ние вакви земавме а за 5 дена правиме 3 месеци затоа прашав дали од овие треба да се дава на деца кои што се на мајчино млеко бидејки педијатарот ни кажа дека тие биле...а сега кога ќе одам ќе прашам за други како да продолжам после 3м.