на нас на отртопед апсолутно ништо не ни кажа само праша кои капки ги користиме кажав д3 и к1 и ниту ми рече да продолжам ниту да прекинам. во ортомед -куманово.
posle tri meseci samo so d3 se prodolzuva, i na samoto upatstvo pisuva deka do tri meseci se davaat samo.
Следен пат кога ќе одиш на ортопед прашај, до тогаш можеш бејбитол без к да даваш, вигантол или пливит. Е сега обично дозата ја одредува ортопедот во зависност како се развиваат кукчињата. Претпоставувам дека се е вп ред кај вас па затоа ништо и не ви кажал. Ние сме на вигантол, прво подве капки, летото по една, ама следна недела на преглед ќе ни врати две капки сигурно, бидејќи нема сонце веќе.
Здраво мајки. Ние сме 4+ и последнава недела бебуш има многу течна кака. Бојата е жолтеникаво зелена, ама многу е течна, не како претходно. Само на доење сме , не е ниту настинат ни ништо. Еднаш на ден се кака. Од што може да е?
Од истиве капки имаш и само Д3, јас ги земав нешто пред 3 месеци, некој ден, да не мимостаме кутија неискоеистена де.
koe e mlekoto protiv zapek kako se vika? Moevo nema tvrda stolica ama kaka na 3 dena i mnoguu se napnuva i crvenee koga kaka
Од секоја линија мислам дека има такво. Ние користевме Новалак обично, па земав исто од Новалак ИТ за запек. Но, не би ти препорачала за ваква состојба да користиш. И мојава имаше исто така на 3 -4 дена. Тоа значи дека не продуцира. Сега беше сосема друга ситуација. Имаше измет но премногу тврд не можеше да го исфрли. Со две клизми па едвај се испразни. Вака можеш да направиш контра ефект да предизвикаш течна столица па друга мака.
Незнам како да објаснам па што ќе сватите тоа. Бебулево почна да мрда со глава некако чудно , значи нешто како напред назад како повеќе вилицата да ја мрда да кажам. Или попросто мрдањето има налик на оние кученца (играчки) ги имам гледано во коли позади како украс ги има па кога вози колата така се мрда напред назад .
@flower30 сега забележав на ова од мустела што го зедовме дека пишува за бебиња 3+ oд кога го употребуваш ти бидејќи малиов сега ќе прави 2месеци?
тогаш не знам можеби и период е..синко така правеше две недели нон стоп и оод еднаш почна право да го држи за некој ден правиме 3м.
Мами дали ви се познати овие сипаници и од што може да се? После крштевка кога ми ја донесоа дома ги забележав али не беа толку изразени , еве денеска се повеќе. Кога ке и го тргнам капчето малку избледуваар ама пак се тука. Спие со капче. Има и на лице по некое такво црвенко