Не се сипаници, вруќници се. Или тргај капчето или намали со греење, глеј да не е многу топло. Од што му е топло на бебето излегуваат. Само не ја преоблакај, ништо друго, ќе се среди. Не мачкај, не носи на лекар преполни се чекалните со вирози, ќе пројдат чим малку ја раскомотиш, ќе видиш.
на синко му поминаа точно ден пред 40 дена да наполни се чистат само од себе јас со што не пробав ама само од себе си помина.
исто и кај нас беше .. отидовме на преглед ортопедот само праша пиеме ли капки и толку .. ништо друго не ни кажа .. јас самата прашав дали се доволни 2 капки на ден ... инаку во болница во Куманово бевме ..
Леле и моето бебе е цело вакво на лицето ама поцрвени и како групирани бубулички.на педијатар одма ни кажаа атопичен дерматит, ама некако не делува дека е тоа. Кремите за атопична нешто не ни помогнаа...дома е тенко облечен, надвор сме секој ден на воздух...секоја која има некакво искуство и совет нека сподели. Јас верувам дека е осетлив и дека се прочистува ама се секирам..
Значи не ги тунтајте децата со гардероба, ако сега спие со капи, ќебиња и јоргани со што ќе спие на зима на - 10? Еве излеговме сега со синко надвор, нека е преку сила 15степени,со боди по долги, тренерки долни и елече памучно, во количка покриено со ќебенце памучно тенко. Ставам навечер капа 15мин заради темењачата, да сд упие кокосовото масло и толку, ја вадиме и спие така, облечен во најтенкото боди на прерамки и памучни тенки шпихозни или во боди по долги и долен дел пиџами или оние шпихозни што се на прерамки, ставам во тенка летна вреќичка оти се открива, здравје на зима имам дебела вреќичка. Извинете обично не сум вака нападна кога се работи за деца ама полошо си правите, а децата очигледно им е жешко, се мачат, ама не знаат да кажат и ќенкаат, избиваат вруќници...
Kapceto doma ne, samo posle kapenje 10 tina min ako ima suva kozicka kapenje sekoj vtor ili tret den so isklucok na gazeto posle kakanje obavezno vlazni ne brkaat rabota ne mackaj so nisto neka spie na pamucna podloga ne na kebe i sl. Ako ostanat ili se vlosat odi na pedijatar davaat krema da ti ja napravat vo apteka so prirodni melemi ne gotovite sto im gi nudat po ordinacii, na mojata od edno mackanje i pominaa
Мaјки пoздрaв нoвa сум вo темaвa 1 неделa сум мaјкa нa детенцетo мoе приметив вчерa oтечени му се брaдaвиците бaш кaкo цицкa имaл ли некoј вaквo искуствo
мамиии кажете некој лек за ова какањето ама више ми се вика,греота е детето да го гледам како се маче значи 2+ сме и веке месец дена има тешкотии при какање , го дојам и плус дохрана по 60ml , му ставам термофорче,пие бекутан чај ,јас пијам анасон ,масажа ,пиеме пробиотик на гаиа и џабеее .Значи се кака ама мн тешко ,морам да го ставам на града кога ке видам дека се стега да цица за да може да се искака и пак со мака .... сите викат да се навикне организмот е колку време треба еве веќе скоро два месеца поминаа волку маки со грчевите не видовме ... ако сменам млеко може па полошо да е иначе пиеме хип стварно незнам ....