Бебево е 6 недели и некој ден. Ама мн е некако нервозен, цица и тегне, ќе пушти па вреска, и пак отпочеток..Млеко имам, убаво си напредува. Ама деновиве е ептен напорен. Пишти без потреба.. не е гладен, пелена чиста. Преку ден воопшто не спие. Ако го држам во раце кај мене ќе заспие, а го ставам во кревет врескање. Навечер си е ок, заспива накај 20 часот, си цица ок преку ноќ. Некое искуство или мислење да споделите?
Majki me interesira za predvreme rodenite bebcinja.Dali e normalno da se hrani na 3h po 40ml mleko,inaku bebceto e 4 nedeli.
Е не ми се верува, чоеков се искомира од ''музикава''. Ауууу луѓе ова е спасот. Заспа за една минута, баш да видам колку ќе спие.. Ахахах се смеам ко улава низ дома, не ми се верува https://www.preciouslittlesleep.com/why-babies-love-white-noise/
Ako gledas po upatsvo na kutija ,Da No togas treba da pie po 90 ml na obrok Realnosta e sekogas poinakva Bebe ne e robot pa po tabela da mu davas grada ili sishe.Nemaat site ist kapacitet na jadenje,nekoe se zadovoluva so pomalku nekoe e polakomo,pogolemo rodeno i bara pocesto Sum cuvala dete na ad i dete koe uste go dojam(25 meseci) .Toa e moe iskustvo Vo sekoj slucaj 40 ml tesko da drzat sito 3 casa @a.c.k.a a kako naprednuva bebeto?
M Moeto se rodi 38ma ned.so 2700 i od start mu davav 60ml plus cicase od mene ali jas i nemav bas mleko pa ne go racunam. Najdobro e da se poseti pedijatar.
Moeto 39 ta 2900 g Jas ja doev bukvalno na 20 min Site mi velea gledaj na saat bla bla Ne gledav nikogas Koga sakase koga mislev deka place od glad togas davav
Mojata se rodi vo 37+6 I prvite nedeli bevme na kombinirano ama ko da I davav ad poveke of 40 ne piese Kako so rece joy sekoe dete ne bara isto mojata do pred eden mesec piese 200 ml sega sansi nema poveke od 150 da ispie Bitno da napreduva
Значи не е исто секое бебе, се зависи и од килажата. Не може бебе од 4 кила да пие исто со бебе од 2 кила. Сепак малку е таа количина. Децата сите различни се, нема две исти, така да следете детето. Моето до кај 2м пиеше по 60, сите ми викаа малку е, гладно е. Јас најубаво си го знам бебето, не може да ми кажува стринка некоја која прв пат го гледа, он пие млекце и после си ја сака цуцлата лажалка и одма, а гладен ти е. Ние и ден денес помалце млеко пиеме, мајчино молзено, од децата на негова возраст, ама роден е ситен и лека полека накачуваме, како напредува така и мл ги накачуваме. На почеток пиеше 60 на 2 саата, после 75 на 3 саата, ама многу бргу прејдовме на 90. Сега веќе пие по 130-140мл и го дежи цели три саати.
30ta nedela 1530 se rodi,a sega e 2200kg 5ta nedela,no neznam dali se ogranicuvaat so jadenje toa mi bese muabetot ili slobodno doenje + ad.Neznam navistina no 40ml na 3h e malku za bebe od 5nedeli spored mene,mu napraviv jas sinoke ad 60ml,no od 40ml poveke ne mu dava snaata,taka I kazale vo sistina
Leleee pa toa bilo epten malecko Sto ne kazes Jas mislev 37-38 pa porano velis Ono epten porano Togas kako im kazale taka Sepak se rab za prerano rodeno bebce
Epten epten malcko,no 40ml mu e malku si bara poveke se gleda si slapka otvara usticka,jas velam barem na 2h po 40ml,mislam deka ke e po drugo,enos vcera gi pustija od bolnica
Neka proba da dade po 60ml na 3h. I mene vo sistina mi rekoa 30ml plus moeto no nareden den patronaznata rece 60ml. I navistina bese taka. Majkata treba da proceni po bebceto. Ako mu e mn 60 ke ostavi i koga ke ostsvi ke znae deka se najalo.
Скок во развој не се секирај ќе помини за некој ден ако не било такво од раѓање ! Има тема прочитај се убаво во неа е објаснато или на фб во соба за доење има убава статија
bebus se rodi vo 38 dosta sitno 2700 od pocetok mu pravev 30 ml ad, t.e 30ml voda i edna dozerka ad izleguvase 40 ml tolku i vo bolnica mi kazaa, ama i cicase vo meguvreme. Posle nekoja nedela zgolemivme na 60 ml t.e 70 dozata , ama prvite nedeli vklucuvajki ja i taa vo bolnica piese tolku 40ml, potoa na 90 l t.e 100 i taka piese do pred nekoj den. sega veke pie 120 t.e 130 a e veke dva ipol meseca skoro. Mu davam na 4-5 casa ad, vo meguvreme ako pobara mu davam da cica. Ad na pomalku od 3 casa ne, tesko e mnogu mlekoto, tesko go varat nivnite mesinja.