pisav deka vo meguvreme mu davam da cica se slucuva navecer pocna da svrzuva poveke saati spienje ili ako se vozi vo kola ako ne go razbudam togas moze cel den da spie inaku super napreduva, go prasav i pedijatarot za navecer sto pocna da spie po poveke casa rece da ne se sekirame normalno e da svrzuva poveke casa spienje.
Мамички повторно јас..Сега пак синко неможе да диши носето му е затнато..Дали може да инхалирам само со физолошки..? 2 месеци е незнам што да правам а денес недела не работи ни педијатрот ни матичниот
akva maris bejbi sprej momentalno ke mu se odzatne, mojov bese od zatnat pozatnat, ne mozese ni da jade, samo so dve prskanja vo sekoja nozdra odma mu se odzatna
таман си е толку и моето пиеше исто со 2170 гр испуштено дома по 40мл на секои 3саати мало желудниче имаат мала тежина и ок е наскоро ке почне со 60 мл за некои десетина дена
Vo cetvrtok se na kontrola,pa I rekle deka ke mu zgolemat doza pa ke vidime,a kako se spravuvate so grcevi?.Po cela nok place,jas so moevo so grcevi ne sum aluvala
Перниче со трици, морска сол, семки од вишни... Се што држи топло во принцип, и така е ладничко, ќе го стопли. Чајче од ким, анасон и Nurses Harvey's сирупче.
Мамички дали грчевите се нон стоп или има периоди..Синко од вчера навака се плачи се тегне раце нозе витка исправа..Ништо не го смирува не цицка ништо..Давам капки колипреф..Уште 3 дена ке полниме 2 месеци нели треба да се намалуваат грчевите..Утре го носам на доктор но сакав и некоја ако имала сличен проблем дали се грчеви или може нешто друго да е..Незнам некаде читав дека машките дечиња можело и додека се мали да имат брух (кила) незнам што да мислам..Помодрува од плачење виткање и напинање.. @Rabbit. Иначе еве го сирупот
Моето имаше страшни грчеви значи нон стоп со плачење баш како што кажваш ти, ни сакаше да цица ништо јас ко ставав да цица уште поќе пиштеше. Го носев на три различни педијатри оти мислев му е нешто ама сите ми кажаа тоа е тоа грчеви се ќе поминат. Сега сме 3+ подобар е ама некогаш знае пак да си плачи. Само трпение иако знам се губи на моменти. Многу тешко поминав јас, ама ќе издржиме.
Uste 4 dena bebusot ce pravi 1 mesec...noseto mu e zatnato rci kako traktor osobeno navecer, mu stavam kapki nosal 3 pati po 2 i so pumpa mu go cistam na sabajle ama nisto ne mu e po dobro Plus mn pati povraca vadi i od nos verovatno se prejaduva posto mn mi e lakomo..neznam so da i pravam se mislam da odam utre na pedijatar ... Sovet od vas
Mamicki kako se spravuvate navecer koga mnogu placat koga ne spijat...moeto.ima grcevi.posebno navecer poludena sum odvaj se mrdam od krevet mnogu mi e tesko...
Иста бев јас, моето имаше многу грчеви значи буквално 24/7 плачеше цело време нишкање и во раце. Се наполнав со нерви, незнаев како да му помогнам што се не пробав масажи, држење на меше па неколку вида капки и ништо не помагаше. Баталив капките да не го трујам за џабе кога се беше исто. Секој ден го гледав како преживување и одвај чекав да поминат тие три месеци зошто и докторите ми викаја дека обично тогаш ќе се среди. Сега сме 3+ и можам да кажам дека сме подобри знае пак да си заплаче ама е далеку подобро од почетокот. Треба многу трпение, јас најмногу можам да те разберам како ти е поминав низ тоа. Знам некогаш не се поднесува цела таа ситуација е многу стресна, но мајки сме ќе издржиме. Со лесно мајка, побрзо да ви поминат сами од себе инаку џабе е се.
Probaj malku da mu olesnis,koga go presoblekuvas svitkuvaj mu gi nozinjata i koga cica gledaj da ne ja ispusta mn gradata