Sekret ima? Rci bidejki se cisti od plodovata voda ako zabelezis deka poveke rci na grb stavi go na strana
Zdravo mami,moeto bebe ima samo 1 nedela ,nokeska spiese skoro 5 casa bez da se razbudi za cucanje a prethodno se nacica ubavo.Eve i sabajlevo spie veke 1 ipol cas,dali treba da go budam za cicanje,ova se slucuva 2 dena ,prethodno cicase na polovina cas,nekoi mi vikaat ne go budi najadeno e zatoa spie ako mu se jade ke place,a nekoi pak davajmu pocesto da cica budi go,sto da pravam?
Грчевите се фаза,мора да ја издржите,минете...веројатно знаеш што се помага за намалување на интензитетот на грчевите, кожа на кожа,масажи,термофорче,капки,чајче...пуштај и т.н. „бели звуци“. Со менување на млекото можеш да предизвикаш поголеми проблеми.
Јaс знaм декa првите недели требa дa се буди бебетo дa цицa, тoa и вo бoлницa ми гo кaжaa, и пaтрoнaжнaтa истo. Акo не се буди сaмo, бaрем нa двa чaсa дa гo будиш, ќе му смениш пеленa и ќе се рaсoни, пa стaви гo нa грaдa. Oвa е oсoбенo битнo првиoт месец, oти требa дa се стимулирa лaктaцијa, плус дa се спречи жoлтицa aкo не се пoјaвилa oдмa пoсле рaѓaње. Сo првoтo дете тoa ми беше грешкa, oти гo oстaвaв дa спие кoлку сaкa, првиoт месец ми кaчи сaмo 300 г, пa мoрaв дa гo дoхрaнувaм. Мислев декa плaче oд грчеви, a тoa дa ти билo глaднo. Зaтoa сегa сo втoрoвo првиoт месец гo будев aкo се зaбoрaвеше сo спиење, и фaлa му нa Бoгa си нaпредувa убaвo, пa сегa гo oстaвaм дa спие кoлку сaкa, не гo будaм.
Што мислите за носење на бебето во Маврово за првпат за викенд? Има 7 недели, би седеле 3 дена. Педијатарот ми рече после 3 месеци да го носам, поради надморската височина.
Ima sekret ama malku i da rci, ce probam da go stavM na strana bev denes i na pedijatar doktorot mi kaza deka Nema nisto samo malce noseto mu e i mu dadov kapki , i rece da go kapam So Potopla voda Pa sega da vidime kako ce e ...
Jas mislam mozi, da. Probaj so Hipp Combiotic ima probiotici, i cajce od komoraca i kamilica imas na Humana i Hipp go sreduva varenjeto, menuvanjeto mleko mozi da podobri ama ne garantiram, sekako probaj steta nema nikakva
Veke sme 6 meseci, ako prodolzam taka kr kolabiram,vecerta.stanuva mnogu cesto, ne za jadenje samo,I taka. Nisto ne mu e pogodenk, samo kenka, zaspuva I brzo se rasbuduva ako ne.go drzis vo race. Pomosss
Da ne se zapcinjata vo prasanje.I moeto taka pocna seuste nema izlezeno zabce no se maci ja gledam,trie nepca,se ligavi i se budi so placenje.Mackam Dentinox gelce i se smiruva.Nosi i kilibarno lance no neznam bas dali ima efekt.
I mojot nosi kilibarno.nababreni mu se nepcata veke mesec ipol, se stava vo usta ama se otkazav od zab pa mislev da ne e. Nes dr
Vaka stom se nababreni toa go boli nemozat da porasnat naednas zabcinjata i kaj sekoe detence e infividualno koga ke porasnat.Zemete si gel koj i da e i probajte.Jas kako stomatolog imam ubavo iskustvo so niv i se smiruvaat decinjata.A da i da znaeme kolku gi boli koga im rasti zabce i nie ke placeme so niv- taka velese eden star profesor na faks.
Anemija,nastinato,ne dovolno spieno,narusena rab na bubrezite... Od uroci sigurno ne e Ako e podolg period taka krvna slika barajte A moze i genetski da e dokolku ti ili tatkoto isto taka imate
2+ рацете нон стоп му се во усте и си цица прсти , не е гладно знам оти ако е вришти дома не се седи дали и други мајки имаат ваква фаза ?