Mojot e 3+ i racete se najslatki. Si gi otkrivaat racete i zatoa. Koga ke otkrie deka ima nodzinja ke prai isto
Мајки што им облекувате на бебчињата под панталонките..На синко му облекував гаштички одоздола но веке му се мали..Па треба да му земам поголеми или хулахопки..Се мислам за хулахопки да не е сеуште мал 2 месеци сме да не го стегат..Вие што облекувате..? Совет некој
епа може и да е генетски , јас сум таква , а можно ли е да е модро бидејќи е со многу бел тен .. не е секогаш такво некогаш е поизразено некогаш не .. сепак не е лошо крвна слика да си провериме
И моето е толку ништо не му облеквам освен чорапи денес сакам да земам доколенки термо од тритех и то ќе биди , дома тт е околу 24степени
Luge pobudalev jas ,moeto e eden mesec probav se i ne spie nikako ,ke zaspie i za 5 min se budi i ajde pak vo race..denonokno..pa nemozam pojvekje dajte nekoj sovet so da pravam...
Пробај на меше да спие, но обавезно под твој надзор никако само. Моето така 3+ сме и така го најдов спасот прво на мене се научи да лежи на меше ако го остаев одма се разбудваше сега го ставам на перница малку повисочко да мисли дека е на мене и така барем ќе преспие сат и нешто што мене многу ми значи.
Ќерка ми е 2 месеца и денес приметив на страна на долната жлабинка едно бело топче на допир како да грепка. Мислам дека сме премногу мали за запче плус и на страна е, некое искуство??
Мaјки дa прaшaм нa мoетo бебенце нa oчињaтa нoн стoп кoгa плaче му се пoјaвувaaт жoлти гурaлки ни рекoa сo мaјчинoтo млекo дa ги чистиме oчињaтa уште немaме 40 денa му се чистaт ли oчињaтa или е некoјa инфекцијa имa ли некoј вaквo искуствo
Kaj mene bese nes slicno no brzo pomina pa ne stignav da mu stavam,pedijatarot mi kaza so caj od kamilica i pamukce da mu gi brisam
Нa мoетo еднaш сo физoлoшки рaствoр му ги избришa и oд тoгaш е мaлку пoдoбрo мoже ќе пoмине сaмo oд себе
Kamilica ne na infekcija, nikako, moze da ja vlosi, samo cista vodicka, brises so tufterce za sminka vadenje malku natopeno od nadvor na vnatre, i obavezno razlicno pamuce na drugoto oko, guralcinjata moze da se i konjuktivit ako traat dva-tri dena mislam ne e loso da zirne pedijatar
И моето имаше. Ни дадоjа некои капки и да го чистиме со чиста вода. Како што ти спомнаа погоре, камилица не и млеко не. И jас тогаш баш прашував овде за млекото...
Kamilica nikako na oci. Se cisti bebeto, i taka site imaat. Ke pomine za nekoj den. Ako epten ti e misla, cisti so fizioloski rastvor 2 pati dnevno, od vnatresnosta na okoto kon nadvor. Ako ima i infekcija ke mu dadat Torbex kapki, no za toa otom potom. Sega da znaes deka gi cisti solznite kanali. @Ladylvvy Vo krevetceto stavaj izmegu 2 pernici, da ima da se potpira na nesto. Se plasi izgleda, i ne moze son da vrze. Kaj poveketo e taka. Koga go legnuvas prvo so gazeto sednigo pa posle grbce, race.. Se plasat..mali se. Kako da letaat im e koga gi pustame vo krevetce i zatoa se shtreknuvaat.
Isto sme i nie. Poslednava nedela ke zaspie sam do prvoto cicanje, posle toa nema sansi sam da go ostavis. Saka vo race da mi spie, a jas vo sedecka polozba so saati. Nema zabce uste, ama ne e nesto nervozen tuku e taka son ne go faka sam..i cvrsto da zaspie na mene, poleka probuvam da go vratam nazad ne i ne. Vcera prv pat vo ovie meseci ne prespa NITU EDNAS. Duri vo 23h zaspa, a stanat od 7am. @fs-fs-fs ostavi neka si gi jade racinjata, posle i nozinjata. Taa faza im e slatka i mora da pomine. Sega osoznavaat deka imaat racinja, i toa im e golema uteha da si se smiruvaat vo tekot na denot.