И дoктoркaтa првиoт пaт рече зa кoнјуктивит гo избришa сo физиoлoшки и ни рече сo млекo дa не сме стaвaле хемијa
Каде да најдам вреќа за спиење за 5 месечно бебе? Кај нас во град се или мн мали или големи. Од Скопје ќе ми донесат само каде да најдат ?
ve molam za iskustvo I sovet bebus e uste Edna nedela 4 meseci. Preku den imame maka so spienje ili je spie 30 min max ili moze I samo sto go ostavam za nekoja minuta da se razbudi I vecer pocna da se budi mnogu cesto?
Мојава од раѓање е така. Денски спие по пола саат, час би било празник за мене. До некаде 7 месеци ми се чини и навечер се будеше секои 1.5-2 часа. Кај нас се регулираше со воведување ноќен оброк. Мојава околу 4.5 месеци и кецови извади, па месецот предходно, отприлика ваша возраст беше исто прилично вознемирена навечер. Кај нас само од себе се среди. Најчесто децата сами редот си го воведуваат, ние тешко можеме да влијаеме. Некои и до неколку години се будат, некогаш оти сакаат млекце некогаш само за утеха.
Мајки ке го поставан тука прашањево бидејки е поактивна темата за побрзо да дибијам одговор. Од сликите на моето бебче забележав дека едното окце му е поголемо од другото и малку со подруга форма од другото. Вака кога го гледам не се забекежува а на слики да кога ке се загледам. Загрижена сум дали со растењето ке му се намали разликата или ке биде позабележлива. Значи само јас ги пруметив тоа од сликите. Домашните ги прашувам викаат не се забележува. Ама на сликите се гледа разлика ако убаво се загледаш
Јас би се фокусирала на она што во живо е воочливо а не на слика. На слики ссекогаш правиме други мимики, очите имаат некогаш различна координација, посебно кај бебе...па не би се водела по нив. Секако ако ти е мисла отиди си на лекар, но при детето пред дете нема потреба во сликите да гледаш.
Јас прашав лекар малку чудно ме погледна и вика не постои човек со скрос симетрично лице. Тоа беше одговорот
има во Локо Кроко ... само незнам која големина се .. можеш да им пишеш порака , брзо одговараат . еве ти линк да си поразгледаш https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=956109147866572&id=433696006774558
@mac.mac и на вујко ми едното детенце така му се приметуваше окцето на сликите,но нема никаков проблем,тоа си е така по некој ген или некои фаци кога прават,не треба да се загрижуваш.
Барав на гугл и се нешто најдов. И рзни филмови ми се увртија во главата За наследно незнам сликите од мене и мм кога сме биле бебиња не се толку добар квалитет и неможам да забележан
Епа тогаш за да си мирна однеси го кај друг док.нека проверат,на братучед ми му се намали тоа беше само како бебе нема проблеми со видот и не е воочливо.А колкаво е бебенцето?На гугл можеш само повеќе да си створиш нервози и неточно податоци,не тражи таму решение за тоа.
3 ипол месеци е и да во план ми е да до однесам на друг доктор односно на офталмолог зошто не сум мирна
Majcinoto mleko, iako sum slusnala nekoi stavaat, me se preporacuva bidejki e blago i e podloga za ravivanje na bakterii, i nie imavme vakov problem toa zoltoto se pojavuva zatoa sto kanalceto za solzi e malo kaj bebinjata i lesno se zatnuva, poveketo bebinja prvite mesec dena im se pojavuva zolto ama samo od sebe pominuva. Cisti go so sterilna gaza natopena so fizioloski i toa od nadvoresniot del na okoto kon navnatre t.e kon nosot ne obratno
Vo loko kroko ima ubavi kako spihozni se ama vreki za spienje vnatre polni se lio, ima golemi brojcinja vidi na fb na nivnata strana
Мајки сакав да прашам после бањање кога се обидувам да му го отварам курето како крв да му потекува и плаче..Нормално ли е тоа или да си закажам да го носам на доктор..Совет некоја ?
Podobro zakazi si,da ne te plasam msm ne e normalno,kolku e,jas seuste ne mu go otvoram a ne mi kazale od koga moze
Kazete please nekoj spas za kaslanje, 5+ i kaslame posle nastinka , ne strasno ama sepak se maci sekoj sovet dobredojden