Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Еме 22

Еме 22 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    167
    И дoктoркaтa првиoт пaт рече зa кoнјуктивит гo избришa сo физиoлoшки и ни рече сo млекo дa не сме стaвaле хемијa

2. MADO

MADO Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.234
    Majki vo koj slucaj prepisuvaat pedijatrite b6 na bebinja?

3. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.825
    Каде да најдам вреќа за спиење за 5 месечно бебе? Кај нас во град се или мн мали или големи. Од Скопје ќе ми донесат само каде да најдат ?

4. @macence@

@macence@ Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    62
    ve molam za iskustvo I sovet bebus e uste Edna nedela 4 meseci. Preku den imame maka so spienje ili je spie 30 min max ili moze I samo sto go ostavam za nekoja minuta da se razbudi I vecer pocna da se budi mnogu cesto?

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Мојава од раѓање е така. Денски спие по пола саат, час би било празник за мене.
    До некаде 7 месеци ми се чини и навечер се будеше секои 1.5-2 часа. Кај нас се регулираше со воведување ноќен оброк.
    Мојава околу 4.5 месеци и кецови извади, па месецот предходно, отприлика ваша возраст беше исто прилично вознемирена навечер.

Кај нас само од себе се среди. Најчесто децата сами редот си го воведуваат, ние тешко можеме да влијаеме. Некои и до неколку години се будат, некогаш оти сакаат млекце некогаш само за утеха.

На Lorins и only44you им се допаѓа ова.
  6. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мајки ке го поставан тука прашањево бидејки е поактивна темата за побрзо да дибијам одговор.
    Од сликите на моето бебче забележав дека едното окце му е поголемо од другото и малку со подруга форма од другото. Вака кога го гледам не се забекежува а на слики да кога ке се загледам.

Загрижена сум дали со растењето ке му се намали разликата или ке биде позабележлива. Значи само јас ги пруметив тоа од сликите. Домашните ги прашувам викаат не се забележува. Ама на сликите се гледа разлика ако убаво се загледаш

На Santaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Јас би се фокусирала на она што во живо е воочливо а не на слика.
    На слики ссекогаш правиме други мимики, очите имаат некогаш различна координација, посебно кај бебе...па не би се водела по нив.
    Секако ако ти е мисла отиди си на лекар, но при детето пред дете нема потреба во сликите да гледаш.

На M&M и mac.mac им се допаѓа ова.
  8. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Јас прашав лекар малку чудно ме погледна и вика не постои човек со скрос симетрично лице. Тоа беше одговорот

На Еме 22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    има во Локо Кроко ... само незнам која големина се .. можеш да им пишеш порака , брзо одговараат . еве ти линк да си поразгледаш
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=956109147866572&id=433696006774558

На Kom.pot му/ѝ се допаѓа ова.
  10. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    @mac.mac и на вујко ми едното детенце така му се приметуваше окцето на сликите,но нема никаков проблем,тоа си е така по некој ген или некои фаци кога прават,не треба да се загрижуваш.

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Барав на гугл и се нешто најдов. И рзни филмови ми се увртија во главата
    За наследно незнам сликите од мене и мм кога сме биле бебиња не се толку добар квалитет и неможам да забележан

12. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Епа тогаш за да си мирна однеси го кај друг док.нека проверат,на братучед ми му се намали тоа беше само како бебе нема проблеми со видот и не е воочливо.А колкаво е бебенцето?На гугл можеш само повеќе да си створиш нервози и неточно податоци,не тражи таму решение за тоа.

13. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    3 ипол месеци е и да во план ми е да до однесам на друг доктор односно на офталмолог зошто не сум мирна

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Majcinoto mleko, iako sum slusnala nekoi stavaat, me se preporacuva bidejki e blago i e podloga za ravivanje na bakterii, i nie imavme vakov problem toa zoltoto se pojavuva zatoa sto kanalceto za solzi e malo kaj bebinjata i lesno se zatnuva, poveketo bebinja prvite mesec dena im se pojavuva zolto ama samo od sebe pominuva. Cisti go so sterilna gaza natopena so fizioloski i toa od nadvoresniot del na okoto kon navnatre t.e kon nosot ne obratno

15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Jas stavav Tobrex. Stomaceto nafrlano bese plus i sekret od uvce

16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Vo loko kroko ima ubavi kako spihozni se ama vreki za spienje vnatre polni se lio, ima golemi brojcinja vidi na fb na nivnata strana

На Kom.pot му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки сакав да прашам после бањање кога се обидувам да му го отварам курето како крв да му потекува и плаче..Нормално ли е тоа или да си закажам да го носам на доктор..Совет некоја ?

18. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Podobro zakazi si,da ne te plasam msm ne e normalno,kolku e,jas seuste ne mu go otvoram a ne mi kazale od koga moze

19. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Kazete please nekoj spas za kaslanje, 5+ i kaslame posle nastinka , ne strasno ama sepak se maci :) sekoj sovet dobredojden :)

20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Kureto se otvara od 1 mesec pa nataka.
    Da ne pruzas mnogu sila? Pojdi na doktor