Можеби е некоја инфекција, дали ставаш хипермангам во водата за бањање? Задолжително оди на педијатар. Ние внимаваме кога му го отвараме, но не секогаш му го отвараме, педијатарот тоа го правеше некако посилно а нас ни е страв да не го повредиме. Уште некој ден полниме два месеци а читам по интернет дека некои воопшто не му го отварале, па не знам што е поисправно. А зошто после бањање? Нас педијатарот ни кажа во текот на бањањето да го правиме тоа и кога го отвораме го плакниме со водата.
Na Mustela smiruvacki gel za bebinja od 3 meseci pa natamu.Nas mnogu ni pomogna.za 3-4 dena se smiri kaslicata.Se macka navecer pred spienje na grb i gradi .Vo Zegin vo Bunjakovec go zemavme(500 den.)
@danichap mi treba pomos od tebe Vcera ni gi dadoa kapsulite NEkoe vreme stolicata i e temno zelena boja i baska mnogu placenje Ni rekoa virusna infekcija ,nekoja bakterija ama mnogu ne mi objasna samo mi rece odma da pocnam so kapsulite Zosto se davaat za koja bakterija dali e nesto strasno poima nemam i zs nemozam da se razberam podobro uste tolku ne faka maka Ako znaes so se ovie kapsuli i zos se koristat da mi kazes
Здраво. Сега го прогуглав упатството за леков. Ова е пробиотик, за подобрување на функциијата на дигестивниот и имуниот систем. Обично пробиотик се дава после или за време на примање на антибитоик терапија за подобра цревна микрофлора. Дали малата пиела неодамна антиобиотик или истовремено со овој лек и препишаа некој друг?
Sajkovski preporacuva konstantno pienje na probiotik rqdi podobra funkcija i zastita na crevcata. Pa i za nas
Да, се случува. Одговорот го напишав во конотација со вирусната и бактериската инфекција која ја спомена членката. Претпоставувам дека истиот е даден за ублажување на нарушената функција на цревната флора од споментатата инфекција/бактерија, но врз основа на него не би можела да и кажам за која конкретно станува збор бидејќи такво нешто не стои во уптатсвото. Истите најверојатно со нешто друго ги третираат...не и со пробиотик.
Nisto nema pieno sega ni go dadoa ova zs se kaka pocesto i temno zeleno Doktorot ni rece ima nekakva bakterija ili infekcija pa ni go prepisa ova
Јас колку што знам ниту е страшен/опасен пробиотикот ниту има штета од него. Може ради какака, малку цревната флора да се регулира. А за од око препознавање на вирус и бактерија и нејзино третирање само со пробиотик...мене не ми е познато.
Pa zato rekov da prasam Nisto ne ja proveri a ni gi dade kapsulite i uste ne i imam dadeno zs neznaev zosto sluzat Kolku e tesko ko ne i e razbiras jazik Nit mozes saglam da prasas niti da razberis Izvini so se zamaram i fala mnoooogu
Да не имаш воведено нов продукт деновиве, одкако зачестила и се променила каката па бебушка да реагира, или мала настинка затнато носе... според моето скромно знаење пробиотикот може само плус да биде за малата. А за коментарите за вирус или бактерија не знам што да кажам...
Nisto ne i imam vovedeno Normalno so jade kako i sekogas Poslednive 7-8 dena kakite i se bas temno zeleni non stop ne e ni nastinata ni nisto, i koga se kaka vristi mometo a nema tvrda stolica
Зеленaтa кaкa, пoсебнo aкo имa специфичен мирис нa рaсипaни јaјцa, укaжувa нaјчестo нa прoблеми сo мешетo, некoјa нaстинкa. Уште aкo е честa (не мoрa дa е течнa), тoгaш дефинитивно е некoјa прелaдa. Прoбиoтиците се дoбрa oпцијa. Јaс нa гoлемиoт му дaвaм Прoвен, нa мaлиoт БиoГaјa. Мислaм декa кaј мaлиoв пoчнaa грчевите и зелени стoлици oткaкo пoчнaв сo кaпките, штo приличнo ме чуди. Личнo сметaм декa прoбиoтиците се бенефит зa јaкнење нa имунитетoт, и зa бебињa и зa децa, a бoгaми и зa вoзрaсни.
Мaјки, дa прaшaм дaли некoјa имa искуствo сo чести стoлици кaј нoвoрoденче и дoенче? Пoмaлиoв син (имa тoчнo 6 недели) уште oд рaѓaње кaкa мнoгу честo, т.е секoјa пеленa му е пoлнa. Прaшaв и педијaтри, ми рекoa ќе се среди, мaтичнaтa ми рече БиoГaјa кaпки дa му давам, пa ќе се регулира. Амa некaкo не oчекувaв декa тoлку дoлгo ќе трaе. Инaку е сaмo нa дoење, стoлицaтa имa злaтнoжoлтa бoјa (oсвен пoследнивњ некoлку денoви кoгa е светлoзеленa), a кoличински не е мнoгу. Пoгoлемoтo синче истo кaкaше честo, aмa не вaкa. Искуствa кoгa се регулирaлo и кaкo?
Помалиот син какаше после секое доење. На мене ми рекоа дека тоа е нормална појава кај деца што се исклучиво на доење и дека проблемот најчесто се средува кога ќе се воведе цврста храна. Кај помалиот син тоа траеше до 40 дена. Кај секое дете е различно. Детето на моја комшика и какаше после секое цицање додека да наполни 5 месеци, односно откако почна да му дава друга храна.
Жени се разбидив денес со ужасна мигрена цел ден не ме попушта. Парацетамил не помогна. Што е безбедно додека дојам. Совет молам??