Некој лек или чајче нешто за полесно какање ..Синко денес 5 ден како не е какал..Какаше после секој подој па сега вака чудно ми е..По цели денови само напиња и само гасови никако да се кака а и нервозен е..Дали е можно да е до какањето.?
мајки кога вашите деца почнаа да ја држат главата право...синко е 3+ ја држи но го приметувам почесто му паѓа на десната страна....совет ?
моето е само на мм не е какано веќе 5дена , ми рекоа до 10 некогаш не какале кога се само на мм но да воведам вода малку да пие . Е сега или ладна или роса биле најдобри јас купив роса во стакло да не е пластика стоена сепак пушта пластиката , но не знам колку да дадам што викате иначе бебчо е 2+
@TutiFuti. И керка ми беше исто така се на едната страна и пагаше главата и спиеше почесто на една страна и сите ми велеа ке и спласне главата од таа страна па на крај ништо од тоа не се случи..Еве и синко сега исто на десната страна главичката му пага а и на десна страна почесто си ја врти..Така да остави како им е најдобро нив така си прават..
Bebe e 3+ po prepotlraka na pedijatar pocnavme sokcinja. Vcera vovedov kruska i si kakase normalno no sega prolivce. Mozno e da e od toa ili nesto dr?
I na moeto ednoto okce mu e pomalo.od drugoto so toa sto kaj naego se primetuva i vo zivo ne samo na sliki. Jas i maz mi primetuvame dodeka drugite ne tolku mnogu. Bevme na detski nevrolog ni rece se e ok, asimetricno mi bilo deteto, i deka nikoj nema dve isti strani na teloto. Inaku bitno e zenicite da im se ista golemina. Mu pravese eho i drugi merenja. Dali ke se povlece i izednaci so tek na vreme ne znam ama se nadevam deka da. Inaku saka. I na oftalmolog da go nosam iako mu pravea pregled pred da ne puatat doma posle poragjaj i se e ok so vid ama sakam da sum si sigurna. Te molam pisi mi ako ides na pregled i kako ste pominale
ama ima sekakvi lekari , covek nekad treba da se zaprasa vo strucnosta nivna , ova e premnogu malo bebe za sokcinja
Ќе ти пишам секако, се надавам и јас дека со текот на растењето ќе биде незабележително. Читав и по странски форуми има такви примери кои посоцна разликата не се воочува кога се формираат муакулите на лицето. А колкаво е твоето? И на кој невролог го носеше?
3meseca e sin mi, bevme vo Sistina kaj Dr.Ole Lekovska. Mene mi bese najvekje da ne e nekoj nerv pa zatoa bevme, da ne e mrzliv muskulot na okoto oti ako e toa vo toj slucaj se pravi operacija posle 3 god vozrast za da ne dojde do gubenje na vid. Ova ne ti go kazuvam za da te uplasam ama ubavo e da se pregleda za da si bides mirna. Sakav poraka privatna da ti pisam ama ne uapeav. Ako ne ti eproblem slika da mi pratis od bebis da napravam sporedba so nasiot
Mamicki koga vasite bebinja prestanaja da skokaat vo son? Moeto na sekoe se streka.koga mu se opustaat racete
Маjки, со што му ги чистите ушите на бебушите? И отприлика коjа е оптимална температура во собата каде што спиjа?