zar do sega ne si go prosetala bebus ic ajde odma da go prosetas, obavezno prosetki da mu pravis, me cudi kako pedijatarot ne te sovetuval za toa, pisav pogore nie na mesec setavme sekade i po prodavnici , a veke od nedela ipol pocnavme da izleguvame. inaku mu oblakam samo hulahopcinja i trenercinja, bodi so dolgi, bluzice i dukserce tolku
Bebeto mi e 4 ipol meseci nokeska se budese na pola sat, sat i mm placi vo son Solon placenje so solzi eve I denes e placliv dva sati bez prestan placi, of so mozi da e vaka?
Fala, ke imam na um, jas staviv salo, star babin lek ))) sega samo koga glasno guga malku ke se zakasla inace sme super
Nema problem.i jas stavav salo ama ne i minese i od ovaa mast i projde za 3-4 dena.zatoa ja pusav od iskuatvo.ama ne daj boze davi treba veke
Jas ako mu go oblecam ova nema ni do prva krivina da stigneme od urlanje. Nesaka kapa(ama nadvor nosi) ,nesaka debeli kebenca, nesaka umotan da e,nesaka povisoko od polivina pokrien. Jas luge nadvor go setam vo bodi po kratki, corapcinja i od gore trenerki ili spihozni. Malce pokrien so nekoja normalna prekrvika. Tolku. Stavam li sloj poveke urla, ke go otkrijam odma prestanuva i si zaspiva..i aj sea? Sto da pravam cela zima?
skletcija e jas ako e epten ladno go pokrivam so potenko kebence ako ne samo mu ja stavam prekrivkata koja doaga so kolickata. Denes kako sto bese toplo da go setas taka ne e strasno, ama koga e poladno ke moras pooblecen moevo sto da mu oblecam a nekogas znam da preteram so obleka si sedi kutroto ne reagira
Мајки колку чајче да му давам на синко и кога?пред ,после цицање.Има четири месеци и грчевите сер вратија.Цревцата му кркорат цело време.
Kako vadite fleki pri perenje? Denes povrati sokce od jabolko staviv vednas da se pere no se ostanalo
Се препорачува да не се надмине 100мл на ден чај кај мало бебнце. Наеднаш да не е повеќе од 30мл Јас по некое лажиче давав во една кратка фаза на грчеви. Гледав да е без шеќер, ми се чини Бекутанот е со шеќер
4 4m i ne e taka malo bebe. Konkretno na bekutanot pisuva 200ml dnevno a Sajkovski dozvoluva kolku bebeto saka. Taka da.. I sum primetila ovde samo na toe so si komunicirate odgovarte na prasanja i delite soveti, drugoto ili ignore ili nekoi komwntari
Ako taka gledase i na kashite so jagoda,domat,riba pisuva deka se od plus4 meseci sto ne e tocno. Sajkovski bezrazlika sto e doktor neznaci deka ima pravo.Negov sovet treba da bide doenje kolku saka i koga saka a ne caj kolku saka.
Одма прскај Арис де грас, или нешто против флеки и после ќе го испереш. Не си во право иначе за сок, чај и сите препораки што ги даваш. Синко пие чај по 150-200мл на ден ама сега кога е 6м. Чајот нема никаков ефект, само да го освежи. Јас правам навечер тој за добра ноќ и до сабајле ако стане му давам малку да пивне, колку да се врати на спиење, ако не во текот на денот исклучиво ако ика. Си решила да дадеш сок, ок, ама не значи дека е во ред. Читам Сајковски го споменуваш, искрено има куп други многу подобри доктори кои бар со факти кажуваат зошто сокче не е добро да се дава.
Мајки од кога почнавте да им давате на бебушките да пијаат од чашка со клунче? Моево е 6 месеци и се одби од шишето, пробав со три цуцли различни не сака никако. Се думам дали да земам на Томи Типи чашка со клунче или е рано?
mene pedijatarot mi kaza dnevno najveke do 100 ml kombinirano caj i voda. Jas iskreno ni tolku ne mu davam, nekoi denovive pa ic, i isklucivo cajce bez seker. Me iznenaduva sto Sajkovski koj vazi za isklucivo dobar pedijatar da preporacuva tolku caj i toa bekutan ako ne se lazam piese, a gledam i dohrana si pocnala da mu davas. Malecko e bebeto ima vreme ke pie i jade kasicki kolku saka.
Индивидуално е би рекла, како ќе прифати детето така. Некои се порано спремни некои покасно. Ние маки мачевме до година, што не значи дека и другите дури на година прифаќаат. Не знам колку врсти чаши купив не сакаше никоја да ја прифати. Голтка по голтка се молевме. Јас би пробала, ако малото си пие без проблем зошто да не продолжиш....