Ајдеее сите различно мене ми посочија дека ако давам вигантол да се менува на 3 недели а мој пријател лекари сто ми советуваше дека подобри биле вигантол отколку пливит д3 дека пливитот он советувал да се менувана 2недели и така почнав вигантол
Што се однесува до вигантолот прееска бевме на матичен и ја прашав за капките , значи вака рече за дечиња до година ипол се даваат секој ден без разлика во кое време , ако сте почнале навечер навечер се даваат , ако почнеш сабајле сабајле, значи ефектот го имаат секако бидејки траеле 24 часа, што се однесува до дозата на давање тоа го одредува ортопед а се почнува со една -два капки. Рокот на употреба на капките е ако се чуваат на ладно суво и темно место додека не се потрошат а ако се извадени надвор во рок од 4 недели, значи фрижидер е најдобра опција. Тоа ми го кажа матичната докторка ,
Вигантол таблетките ги давам секоја вечер пред спиење така си почнавме и си тераме уште ! Него ова моево сабајле као да има аларм уклучено во 06 будна е и нејке да спие па мораме да станеме , денот ни почнува уште ранооо рано .... Вашите дечиња ве оставаат ли да си поспиете ?
И моево е како швајцарски саат, со спиењето имаме проблем преку ден само во раце сака да спие, па се мачиме 15 минути во кревет, па ќе се разбуди и пак во раце и така , а навечер не остава да преспиеме на двапати по 3 саати се до 4 саат кога отвара очи и нема спиење, па јадеме , играме се држиме во раце се до 6 саат па тогаш заспива на раце и спие кај мене на гради, ако го спуштам во кревет за 5 минути плачки и нема тогаш спиење, ама пак кај мене на гради 3 саати си ги отспива без проблем. Веројатно сите деца се исти ама и тоа ќе го менуваат, сега за сега шемата ни е таа ...
мамички вие што користите каучукови цуцли за шишињата, дали имате забележано дека со тек на време со самото миење и зовривање се шират?? јас првиот пат кога ги сменував пред еден месец не забележав, мислев дека такви беа од почеток и се отепав од барање широка цуцла, еххехе ама ете сега пак гледам дека се прошириле, а бебушко од силиконска не сака да пие... и дали некој му има давано на бебушко капки ц витамин?? нас ни дадоа вчера да му давам по 4 на ден, дека му беше затнато носето
легнуваме во 19 часот а стануваме уште 2 пати за ручкање и стануваме во 04 се нишкаме до 5 и заспиваме испиеме до 5и30 -6 максимум и сме спремни за игра
Скоро сите каучукови цуцли без разлика од која фирма се, поради тоашто ѓи вриеме се деформираат. Пробај да го навикнеш со силиконски, тие немаат гајле.
незнам за ширење ама сестрами ги менува месечно одма кога ќе обелат, а за деформирање нема ништо речено можи од фирмата зависи... таа од чико користи ама секој месец ги менува
Jaс и силикнските секој месеци ги менувам и шишињата исто инаку цуцли користам на бејби нова сега успеав да ја научам од овие и далеку се поевтини гледам ишишиња од нив да купувам ама не секогаш ми успева некогаш успатно влегувам во зегин и зимам нуби
ние користиме на нук шишиња и цуцли , и тоа исклучиво стаклени шишиња, па имаме две за млеко кои се менуваат на три саати и се стерилизираат пред секоја употреба, и две за чај и вода посебни кои исто така се стерилизираат заедно со овие две шишиња, цуцли менуваме секој месец, каучукови се ама не приметив дека се шират, може баш ќе ги загледам вечерва... Некако сум посигурна на стакло , со пластиката ми е ризик .
Јас да ви кажам моето бебенце веќе некоку дена преку ден спие по некои 10-15 мин.па пак стане па плачки па ајде си играме па пак ќе заспие саат најмногу и се бдуи стално и се така додека дојде 19,20 часот откако си заспива и си спие едно 6,7 часа без да се разбуди и не го будам оти толку убаво и слатко си спие и си велам ако е гладен тој сам ќе си се разбуди и така би, си спие многу убаво некогаш и по 8 часа и после се буди и толку од спиење, ќе играме, ќе се држиме, ќе гукаме и ако заспие пак за саат време се буди и тоа е преку цел ден, сигурно бидејќи не спие преку ден па затоа навечер си спие повеќе саати, бар јас така мислам а за јадење кога е буден ми бара и на 2 часа да јаде, како се да ми е гладен, а му правам по 120 мл од кои некогаш ги испива сите некогаш остава по 20,30 мл и се трудам барем 3 часа да минат да не го боле мешето, ама па затоа навечер кога спие не бара воопшто да јаде тие 7,8 часа.
Леле како зе ќерка ми да си пишала исто ама истооооо за спиењето бидејќи ти заспива во 7 значи некаде 4-5 ти се буди тогаш ако е скоро јадена и давам чајче и ја нишкам во скут и пак заспива уште некои пол саат ипосле се буди ама тој пол саат мислам од Господ ми е даден и кога ќе ја чујам како се смее и викам шшшшшш спиј уште малку а она хахаха хихихи и си стануваме да додадам овие 3 дена додека заспие плаче едно 15 мин не можам дасватам зошто цуцлата веќе не ја сака тоа од денес а плаче вришти додека заспие купив и нова исто се случува а заспива исклучиво исправена не можам да сфатам си легнува за пресоблакање играње на подлога и на кревет без проблем ама а почне да и се спие трља очи и пишти и во ќебенцето нејзино пишти и заспива исправена па после ја легнувам мислев дека сегрчеви ама д асеп ојавуваат исклучиво пред спиење ? и кога ќе стане се гледа легната и не се буни туку се смешка па после едно 5 мин ако не ја земам почнува дакенка ако итогаш не ја земам почнува даплаче амаја земам уште со првото кенкање . Некој слично нешто да не имал ?
А зачудо некое ич не мие тешко порано паѓав пред околу 2 месеци ја држев и со неа заспивав сеа не ми се случува ама тогаш баш се будеше на 3 саати и мн ми беше тешко сега ми е полесно иако да спие континуирано од 10 -08 сабајле би била најсреќна
Ама искрено подобро е да легнува порано бебето , него ли во 22 - 23ч Со тек на време и ке ја преспива и цела ноќ нема да се буди често , ама навиката да си легнува рано ке си остане Моево еве годинка ке направи и редот си го има , легнува во 20ч спие цела ноќ и сабајле пак се буди во нормално време ! Ако стане пример во 06 и правам млеко и презаспива уште саат ипол !
Немате појма уште колку ке сменат децава Ќерка ми до кај година си беше супер си спиеше од 10 најкасно па до утрината до 8 и стануваше. Но потоа се промени преку ноќ јас мртва уморна ми се спие таа си седи нема абер за легнување, легнуваше во 4 сабајлето , а стануваше во 13 ч и јас станував со неа , што ке правиш потоа од летото смени пак легнуваше да кажам во понормално време 11 часот а стануваше 8ипол. Сега на 23 месеца, легнува 00 часот и станува во 10
koritsaki ке мењаваат да ама додека се мали да се научат да си легнуваат рано е најубаво Боа да замислам да легнува во 00 ч нема шанса , па јас пред неа ке заспијам Затоа да не прави така , станувај ја во 07ч сабајле па да видиш дали ке има сила да издржи будна до полноќ Мене не ми е проблем да станувам рано проблем ќе ми е да седам до 23ч и да анимирам дете А и така ке треба да се учи во градинка кога ќе оди да станува рано и рано да легнува нели
Може да пробам во 8 да ја легнам и да видам дали ќе спие до сабајле? Ај утре ќе пробам, ама ќе морам повеќе да и дадам за јадење во денот зошто да се будам во 5 за да јаде недоаѓа во обзир.
krekami vcera spiese od 8 vecerta do 8.20 sabaljeto, mama i tato presrekni ama umorna bese deka bevme vo bolnica iako cel den go prespa pak zaspa vo 8, preeska malku pokasno zaspa okolu 9 ama jas sum zadovolna so ogled na toa sto seuste mi e malku bolnicka ne mozam da kazam deka toa ni e definitivno vreme na legnuvanje, i da znaete li stooooo ? jas ne mozam da poveruvam deka sama se uspiva 3 dena vo bolnica sama zaspivase, sinojka koga dojdovme doma mi tekna deka MacenceEna pisuvase deka ja ostavala Bella vo krevetce i izleguvala od soba isto napravivi i jas ja staviv na krevet i staviv cuce i si izlegov, kenkase malce ama zaspa i do sabalje ne se razbudi , denes probuvav da ja uspivam vo race i ne sakase se vrti se tegne , a ja ostavam na krevet samo ke se svrti na strana i gotovooooooooo Da si mi ziva i zdrava Ena ustee 100000 godini za sovetot