Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас сум во аеродром и мене не ми дојде, ја чекав на штрек секој ден и така си поминаа неделите...толку ни е организирано здравството. Ако ти е потребна пробај стапи во контакт со Ј.Сандански

2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.869
    Се е нормално.
    И цела ноќа да ја преспие и секој час да се буди...Во принцип бебе кое е гладно се буди, се јавува. Јас не би го будела со сила, оно ќе те разбуди.

На mariatim и TutiFuti им се допаѓа ова.
  3. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Моето е 1 и пол месец и еднаш преспа од 9 до 5 сабајле, јас би рекла се е во ред ако добро напредува и надокнадува во текот на денот

На mimidjon, K.e.ll.y и TutiFuti им се допаѓа ова.
  4. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    jas i stavam toplomerce vo gaze toa napred kako metalno sto e na onoj zivin toplomer. malata do vecer obavezno kaka. ovaa mi go kaza majka so dve decinja i praktikuvam koga ne moze da se iskaka, place, se stiska, crvenee vo liceto i mi e zal taka... svekrva mi vika sardonce vo gaze i odma ke se iskaka... ovaa ne e medicinski.
    Ja prasav doktorkata ona vika da ne ja ucam taka da kaka nego da cekam 10 dena , posle ke cekala celo vreme da i stavam toplomer

5. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.869
    Убаво ти кажала докторката.
    Не се препорачува ставање топломер во газето...се создаваат мрзливи црева.

На Annath и thebabylover им се допаѓа ова.
  6. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Незнам за што ти треба кремата, ама јас ја користам моментално за прстите ми беа распукани многу дури и крв ми течеа. Е сега има две врсти едната е бела внатре другата синкаста таа синкастата е појака. Јас прво имав од белата и ми помина, но ја прекинав не ја користев како што требало и ми се појави пак. Сега ја зедов таа појаката прстите ми беа со рани цели и два пати што се намачкав скоро и да ми исчезна рани немам ништо. Чудо е кремата. За бебчето и моето е такво со рацете цело време во уста и цели тупаници. Ама фаза било ми рекоја ќе помини.

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Mi ja preporacaa za bebeto zos ima atopicen dermatit i cesto se nafrluva eve sea moravme kortiko da mackame epten bese

8. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ох лелее душиче со помин да ви е. Ако сакаш можам да ти најдам број да му се јавиш да прашаш за бебе дали е безбедна.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    109.003
    Во кремата од Скендер има кортико, така да подобро земи си терапија од лекар бар знаеш што мачкаш отколку ова.

На TheSecret и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  10. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Lele stvarno neznam, neonatalog od sistina ni rece deka mn majki ja koristele i vika na sleden pregled bebeto dzam cisto. Inace najverojatno od aptamilot mi se nafrla volku duri i infekcija napravivme i plus atopicniot. Sea pravam se da si go vratam mlekoro ama tesko ide a bebe place gladno. Mi e strav sea da mu dadam nekoe drugo ad a ke mora.

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.662
    Допаѓања:
    76.931
    На другарка малото имаше, правеа вежби и среќа на време се виде и се исправи... доаѓаше како искривување како едниот дел да е подолг, другиот пократок... а нешто со мускулот имаше врска, се закжлавил... зависи колкаво е искривувањето, братучед е правен два пати операција како мал при раѓање го повредиле..

12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Of lele tek sea se uprpav uste tolku. ne mi lici na mnogu ama sepak strav me fati koj ke doceka do 16ti. on za 6 dena ke pravi 4 mes

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.009
    Допаѓања:
    327.976
    Zar ne e mal da sedi na tolku mala vozrast?

14. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Sam se isprava skroz i koga mi e vo race go potsednuvam. inaku ako ne mu dozvolam i go navaluvam pak na mene 3 svetska vojna e. pa pedijatarot dozvoli

15. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.073
    Како бе вакви мислења пишувате, сега до 16 мајката ке се шекне од грижи , одма најцрната дијагноза.
    @wannaBeMomma не си замислувај одма најцрни сценарија , ке ги види ортопед ке ти каже најубаво. Моево на почетокот лежеше само свртен на лева страна со главчето, ортопедот ни покажа вежби и за брзо време се среди .

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    @wannaBeMomma зошто да чекаш до тогаш? иди си порано на ортопед да ти е мирна главата

17. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Terminite odat vednas i nema veke za porano :/

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.662
    Допаѓања:
    76.931
    Добро де што кажав лошо? мајката знае дали е од раѓање или од лежење настанато, педијатар матичен може да и каже дека не е страшно ако е од лежење само. На другарка малата бебе 4,5 месеци беше од лежење тоа и стана така и за две недели вежби се среди. Ако е вродено е друга работа, тоа уште на раѓање ке и го кажат, она не кажа од кога е бебето така и дадов примери два :) која црна хроника, братучед ми е здрав прав.. :)

На Lolipop23 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.272
    какви се тие водни кила?

20. simona_darijan

simona_darijan Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2016
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    120
    Testisite im se golemi i spusteni nadole izgledaat kako visnati namesto polni ne gi boli ama treba vodata od niv da se povlece