Јас сум во аеродром и мене не ми дојде, ја чекав на штрек секој ден и така си поминаа неделите...толку ни е организирано здравството. Ако ти е потребна пробај стапи во контакт со Ј.Сандански
Се е нормално. И цела ноќа да ја преспие и секој час да се буди...Во принцип бебе кое е гладно се буди, се јавува. Јас не би го будела со сила, оно ќе те разбуди.
Моето е 1 и пол месец и еднаш преспа од 9 до 5 сабајле, јас би рекла се е во ред ако добро напредува и надокнадува во текот на денот
jas i stavam toplomerce vo gaze toa napred kako metalno sto e na onoj zivin toplomer. malata do vecer obavezno kaka. ovaa mi go kaza majka so dve decinja i praktikuvam koga ne moze da se iskaka, place, se stiska, crvenee vo liceto i mi e zal taka... svekrva mi vika sardonce vo gaze i odma ke se iskaka... ovaa ne e medicinski. Ja prasav doktorkata ona vika da ne ja ucam taka da kaka nego da cekam 10 dena , posle ke cekala celo vreme da i stavam toplomer
Убаво ти кажала докторката. Не се препорачува ставање топломер во газето...се создаваат мрзливи црева.
Незнам за што ти треба кремата, ама јас ја користам моментално за прстите ми беа распукани многу дури и крв ми течеа. Е сега има две врсти едната е бела внатре другата синкаста таа синкастата е појака. Јас прво имав од белата и ми помина, но ја прекинав не ја користев како што требало и ми се појави пак. Сега ја зедов таа појаката прстите ми беа со рани цели и два пати што се намачкав скоро и да ми исчезна рани немам ништо. Чудо е кремата. За бебчето и моето е такво со рацете цело време во уста и цели тупаници. Ама фаза било ми рекоја ќе помини.
Mi ja preporacaa za bebeto zos ima atopicen dermatit i cesto se nafrluva eve sea moravme kortiko da mackame epten bese
Ох лелее душиче со помин да ви е. Ако сакаш можам да ти најдам број да му се јавиш да прашаш за бебе дали е безбедна.
Во кремата од Скендер има кортико, така да подобро земи си терапија од лекар бар знаеш што мачкаш отколку ова.
Lele stvarno neznam, neonatalog od sistina ni rece deka mn majki ja koristele i vika na sleden pregled bebeto dzam cisto. Inace najverojatno od aptamilot mi se nafrla volku duri i infekcija napravivme i plus atopicniot. Sea pravam se da si go vratam mlekoro ama tesko ide a bebe place gladno. Mi e strav sea da mu dadam nekoe drugo ad a ke mora.
На другарка малото имаше, правеа вежби и среќа на време се виде и се исправи... доаѓаше како искривување како едниот дел да е подолг, другиот пократок... а нешто со мускулот имаше врска, се закжлавил... зависи колкаво е искривувањето, братучед е правен два пати операција како мал при раѓање го повредиле..
Of lele tek sea se uprpav uste tolku. ne mi lici na mnogu ama sepak strav me fati koj ke doceka do 16ti. on za 6 dena ke pravi 4 mes
Sam se isprava skroz i koga mi e vo race go potsednuvam. inaku ako ne mu dozvolam i go navaluvam pak na mene 3 svetska vojna e. pa pedijatarot dozvoli
Како бе вакви мислења пишувате, сега до 16 мајката ке се шекне од грижи , одма најцрната дијагноза. @wannaBeMomma не си замислувај одма најцрни сценарија , ке ги види ортопед ке ти каже најубаво. Моево на почетокот лежеше само свртен на лева страна со главчето, ортопедот ни покажа вежби и за брзо време се среди .
Добро де што кажав лошо? мајката знае дали е од раѓање или од лежење настанато, педијатар матичен може да и каже дека не е страшно ако е од лежење само. На другарка малата бебе 4,5 месеци беше од лежење тоа и стана така и за две недели вежби се среди. Ако е вродено е друга работа, тоа уште на раѓање ке и го кажат, она не кажа од кога е бебето така и дадов примери два која црна хроника, братучед ми е здрав прав..
Testisite im se golemi i spusteni nadole izgledaat kako visnati namesto polni ne gi boli ama treba vodata od niv da se povlece