Сакам да прашам дали е можно бебе 10дена старо да е зависно од цице пошто секако плаче освен на цице кога е, башка не е гладен туку се смирува и заспива а ако го тргнам одма плаче. Иначе го дојам со силиконска брадавица
Си бара утеха...нормално е. Ќе повлече малку, па ќе дремне, па пак малку...и така во круг. Оваа поза ни помагаше при грчеви, смируваше.
А да ти кажам дека само што му стаив чисто да видам дали ќе се смири или е гладен, и еве го уште ја цуца... Само мал ми е некако многу за цуцла
Немa тaкв нештo кaкo зaвиснoст oд цице, тoa не е сaмo храна, туку и утехa, сигурнoст, смирувaње. Стaвaј гo пoчестo нa грaдa, дa стимулирaш лaктaцијa штo пoвеќе. Не е мaл зa цуцлa, aмa aкo сaкaш дaј му. Јaс не препoрaчувaм, пa не дaдoв нa гoлемиoт, ни нa мaлoвo. Нoнстoп е нa грaдa, aмa ич не ми пречи. Сегa сaмo си сoздaвa ред, т.е пoчнувa дa уoбрoчувa, т.е дa фaќa некoј ред. Скoрo двa месеци е.
Мами зашто на бебуш му кркор и мешето?? се слуша многу. 4+ сме на доење плус аптамил. оваа недела почна да го пие аптамилот со сила. дали да му го заменам и со какво?? совет??
Мајки 6мес е малата пие чајче од шише, но млекце не сака ни мое молзено ниту адаптирано, само на доење е. Кога беше некаде 3.4 мес пиеше дега ќе повлече 40.50мл и не аака, понекогаш не сака ни цуцла да фати, а навечер цица на 2 часа и на секој час кенка плаче се обидувам да и ставам цуцла не сака пишти само на цице се смирува. Не знам како може чај пие а млеко не сака од шише, а имам потреба да и даваат некогаш и пд шише. Кое АД млеко ви го прифатија бебишките нан 1 пиеше (по потреба кога не бев дома 3.4 пати у месецот) сега нан 2 не го сака
I na moevo mu krkorat crevata a cicana e ne e gladna...2+ sme.inaku mami picna da cica raka i prstiiii i davam cucla nejke,plaace i se nervira, . Cica redovno ne e gladna ....period li e nejkam da cica prstii ruzna slika mi e toa
Ама ова трае веќе цел месец откако направи 4 полни месеци и не е секој ден.сега ќе полни пет месеци .а ако е настинато меше друг симптом освен кркорење?
Mozebi i ne e nastinato i na nas toa ni se slucuva imame 3 polni meseci i 10 dena na pocetokot mislev da ne e nastinat probav dadov edno lineks junior i na toa ostana sega odvreme navreme slusam takvo krkorenje nekogas i dodeka cica ama resiv da ne ae preopteretuvam zosto najverojatno e normalno
А може ли термофорче да му ставам на мешето ако му е настинато? Мене ме загрижува тоа што не сака да јаде. едвај со сила 50 мл од апрамилот и нешто шти ќе цицне од мене.
Два дена по ред зелена столица , редовно цица , весел е , малку кива. Давам био гаја за имунитет и регулирање на столицата. Што можам друго да направам ? Ме нервира таа зелена столица А за бебињата што јадат прсти не е страшно ние до тупаница сме П.с. Дали е можно да е зелена столицата оти се живо пика во уста раце , лигавчиња алишта па внесув многу непоканети бактерии