Mojata e tocno dva meseci I I stavam sirok povoj, do 7 nedeli nosese dve peleni, posle pregled od ortoped ni rece po edna pelena I e dovolno. Devojce epa planiram do kaj 6 meseci obavezno, plus zima doagja ne moze da I steti samo ke I potoplicko. Nekoi ne stavaat ama toa si e individualno, sekoj ima pravo na sopstven izbor za sopstvenoto dete.
Jas mu stavam edna od koga se rodi denes bevme na pregled mi rekoja nema potreba vekje da mu stavas dovolno e do sega ,samo pampers sravajmu (2 mes. e sin mi) no jas ke prodolzam uste nekoj period da mu gi nosam ,e sega do koga ke vidime
Bez sirok povoj srga sme na ortoped i ke vidime sto ke kaze. Samo ova postoi kaj nas nigde na dr mesto.
Na maski deca ne se preporacuva po dve peleni. Znam deka samo kaj nas stavaat sirok povoj, bas pred nekolku dena imavme gosti od Bugarija, I zenata bese so mene koga ja sreduvav malata I me prasuvase sto e toa, celata bese vo prasalnici dodeka I objasnam, zaradi toa sto ona takvo nesto prv pat gledala.
Ни јас не ставам,мајками и свеки навалуваа да ставам но не попуштив, прво зошто е машко а и кога дојде патронажна рече дека нема потреба.
Masko e , eden mesec stavav non stop so edna pelena , sega samo navecer . Za edna nedela sum na ortoped se nadevam ke bidi se ok i nema poveke da stavam ! 3m sme
Мајки кој е вашиот став за носење бебиња по големи собири. не зборам за свадби и такви работи . туку од типот севтски саеми, атракции туристички, каде се има многу многу луѓе . мм купил карти за еден такво место организирал да одиме .таму дневно минуват мноогу луѓе насибрани на едно место. И затворен простор јас не би го носела ама нема кој да го чува за да одиме сами , така да ќе ни пропаднат картите. или тој вика да одиме сабајлечки кога се уште не се собрало многу
Мое мајчино млеко прее 3дена молзено и стоено во фрижидер...дали можам да го замрзнам во длабоко? и колку време може да стои?
Во фрижидер во централен дел не во вратата од истиот 48часа. За да го замрзниш треба откако ќе го измолзиш да го ставиш веднаш во змрзнувач не прво во фрижидер па во замрзнувач . Според ова што го читам веќе е за фрлање
не се молзам често ми беше останато од пред некој ден и затоа мислев дека може да се стави во длабоко но во ред е ќе го фрлам подобро отколку да направам проблем. фала ти на одговорот
Zdravo majki, sakam da prasam dokolku nekoja znae da mi odgovori, cuca moja ne kaka redovno, jadam I suvi slivi, I kompot odslivi I pijam tecnosti, ama ete ne kaka redovno na nekolku dena tri cetiri. Ja dojam I ponekogas I davam ad, mn malku edvaj eden obrok vo tekot na denot ili nekogas dva. Me interesira dali jas mozam da jadam leneno seme, zaradi toa sto imam citano dekasepreporacuva kako laksativ, pa na toj nacin da se izlacuva preku mlekoto I ako eventualno I pomogne nekako da se iskaka. Greota mi e cel den e kenkava, nikako ne e spiena I segaja zaspav ama postojano se budi. Inaku sme 2+ I ne ekakana dva dena. Najmnogu sto ne bese kakana bese pet dena, ednas I stavivme glicerinsko cepce ednas sama odsebe se iskaka. Ili ako znaete nekoj dr nacin ve molam spodelete.
normalno e da ne kaka sekoj den,moeto kako e rodeno kaka na 3 dena poretko na 2, isto na doenje plus ad sme. pedijatarot rece deka e sosema normalno i do nedela da ne se iskaka.
Mn dobro znam deka e normalno da ne kaka sekoj den, ama cetiri ped dena ne kakana, I ja gledam kako se maci greota mi e, pa ako ima nacin da I olesnam preku mojata ishrana, zosto da ne. Prasanjeto mi bese za lenenoto seme, se plasam pa da ne I nadtetam nekako. Pozdrav.
обично се молзам ден или два пред тој ден кога нема да бидам дома неколку часа. ама и тоа се ретко случува во 3месеца еднаш по 3-4часа .
мамички од што може бебето да има темно зелена столица ?? дали е можно бидејќи 2 3 сати пред да го дојам јадев спанаќ ?