Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.272
    можно е.

На Elena ena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    зошто ако е на база Ланолин не смее да се става ... павловиќевата маст содржи ланолин (facepalm)

3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    jas mislam deka ti poveke i stetis so toa sto i butas cepcinja da se iskaka. Ne znam kako na tolku malo bebe sto ne kakalo 4-5 dena mu stavate odma cepcinja,pa posle ke ima mrzlivi creva epa ke ima.
    Za lenenoto seme konsultiraj se so pedijatarot.

На Smizzy, joy1 и anastasijaki им се допаѓа ова.
  4. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Toa e sekako po konsultacija so dr sigurnona svoja raka ne bi prezemala nisto, od edno koristenje na cepcinja draga ne se pravat mrzlivi creva. I dr nesto ne daj bize postojano deteto da neti kaka po pet sestdena pa da te vidam ti so ke prevzemes, ili ke goostavis do beskraj.

5. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    267
    Majki sinko moj e na ad mleko od mene cicase samo 1 nedela-posle mi snema mleko, utre ke prajme 3 nedeli
    E sega problemot e so ne kaka sekoj den care nekoe da mi kazite ..

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    109.000
    Ништо посебно не може да се направи освен да дадеш Провен прашоче во млекото да ставиш. Го има во аптека .

На lealealea и joy1 им се допаѓа ова.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.492
    normalno e da ne kaka sekoj den, diskutirano e vo temata od 0-6 meseci za toa mnogu pati. Ni moevo otkako e rodeno ne kaka sekoj den, dokolu stolicata smeni boja ili e tvrda togas ad ne mu odgovara ke treba da smenis , ama vaka e sosema normalno. Koe ad go pie?

8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.417
    Majki nie nekeme da pieme od sise nisto ni caj ni voda, na pocetok si piese cajce se dodeka ne mu dadov ad nekese da go pie adot pa nekako so sila, so pola saat drzenje na siseto vo usta ke ispiese so placki. Sega ne pie ad zosto izglea alergija pokazavme no neke da pie ni voda ni caj nisto dali ima trauma od siseto ili snesto dr e vo prasanje nez. Eve denes probav voda so lazicka da mu dadam neke ja pluka. Inace 3m sme. Mi e strav vo idnina da ne nesaka i kasicki da mi jade.

9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки дали можам некако да му сменам ред на синко..Заспива наутро околу 4 4ипол и спие до другиот ден до 4 4ипол..Со 2 -3 пати станување за цице и продолжување..Му менувам пелени ич тој си спие играчки му покажувам не ги ни гледа си спие..И откако ке стане поручек околу 4 си има околу 3-4 дремки од по пола час или 15мин зависи кига како се до 4 наутро и кога ке заспие пак исто..Веке околу недела дена е вака ..Чаре некое или да чекам сам можи ке смени..Веке немам сили пагам кај што одам :) ..Иначе за некој ден 3 месеци ке правиме

10. lealealea

lealealea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2013
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    267
    Aptamil pieme ....normalna stolica imame

11. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    34.272
    и ние бевме такви баш тој период ќе помине со лесно.

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.492
    i nie bevme do skoro na aptamil ama otkako utnaa serija pa mlekoto bese vlazno i penese mnogu pa bebus zeleno mi kakase go smenivme na hipp. Aptamilot i onaka e potesko mleko i znae zapek da stvori, ama so greskata koja ja napravile go otpisav od mleka veke..za bebinja koga se raboti ne smeat da si dozvolat takvo nesto.

13. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    Мајки бебчето ми е настинато 2 дена ќива многи и носето му течи бел секрет накај прозирен. темперарура 37.2 а он е весел си игра. има ли потреба од педијатар! срцето ми се кине од мака 4 ипол месеци е.

14. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @TutiFuti леле незнам навистина кога ке помине..Утрово во 7 ипол часот заспа секој ден се покасно заспива..Еве го сега спие..А сакав да прашам дали зелеен секрет од носот значи дека е измрзнат..?

15. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Nastibka ili bakterija. napravi brisevi.
    Ne mu dozvoluvaj da go prespiva denot. od den na den ke se dovede vo red

16. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    657
    @TutiFuti ни се доведовме во ред со спиењеро и тоа само од себе. почна да си заспива порано и да се буди рано. а две недели без исклучок секој ден не разденуваше

А мене сега друг проблем пишав погоре, нека ме посоверува некој што да правам

17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Jas bi otisla cisto da si bides mirna

На mac.mac му/ѝ се допаѓа ова.
  18. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки по колку пати во ден инхалирате..Инхалирам наутро и навечер но некако не ми е доволно..За некој ден ке правиме 3 месеци..Од синока почна и да кашла по малкунго слушам како хрчи..Сега инхалирав не хрчи па ке видам до после како ке е ..

19. pocetna

pocetna Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    138
    Дали некоја има искуство со ферум лек сирупчето? Ни препишаа да пиеме бидејќи хемоглобинот ни е 96 три месеци сме и сме само на мајчино млеко. Е сега дали е можно преку млекото јас да допринесам за подобрување на состојбата или сепак да почнам со сирупчето :?:

20. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Дали некој бил скоро кај Видоевски на ортопед да ми каже каде се наоѓа сега? Знам беше позади пазарчето во уличката пред 4-5години