Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    еххе блазе вас :D и ние легнуваме кај 11 ама не спиеме до кај 8 сабајле, се будиме еднаш кај 4 за јадење, пробав еднаш му дадов повеке реков ке спие повеке ,ама не како аларм се разбуди во исто време, хехехе
    денски ама ич не спиеме, денес се на се ни се фати 2 саати спиење, еве сега конечно заспа, а додека е будно мн брзо огланува а неможам да му давам вештачко кога ке ни текне. му правам 120мл млеко, ги крцнува, а по 1 сат пак е гладно, пиеме чајче, а ако му дадам повеке млеко не го пие :(
    совет што да правиме??? понекогаш си мислам дека не го заситува хуманата :(

2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Јас мислам дека може да и се малку 120, ние на два месеци и дававме 150 инаку плачеше или бараше многу често да јаде

3. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Јуник јасако иставам цуцла и излезам одмај а плука и завива уште првата минутка па ја смирувам уште пола саат после се на се вечерва дали сме спиени 6 саати и еве ја никако да заспие а завива од што и се спие не можам да сфатам у состојба е да плаче цел ден и сама нема да заспие а и на раце веќе нејќе оставија земија се едно исто стварно не знам што исе случува

4. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.687
    Бебе без причина не плачи......следи ја, набљудувај ја, мора да има нешто, макар и банална работа да е.
    Најадена, преслечена, во комотна и лесна облека, со давање мнооооооогу љубов и внимание и ПАЗЕТЕ - и вие не смеете да сте нервозни и напнати, зошто тие за жал се` чувствуваат.

Може да ја боли меше, уво, грло, заби, било што, затоа велам набљудувајте ги децата ептен внимателно, кога тогаш ќе исплива причината на виделина.

На Annath и Mayyya им се допаѓа ова.
  5. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Сесе сложувам ама никако цел ден е ок а дојде време да и се спие станува хорор од дете кое само заспиваше стана скоро „неспособно“ да спие не можам да сфатам ајде помислив да не се грчеви они се редовни од 6-7 сега зашто исто писка и исто ги дига ножињата ама д асе јавуваат само пред секое спиење во текот на денот ? ко ќе се азбуди е одлична и се е ок иа дојде даи сеприспива како почнува д аги трие очите така почнува да пишти и нозе и тогаш грчеви пред спиење тоа е 3 пати во текот на денот а спие во текот на денот 15 -20 мин на 3 пати значи вкупно 1 саат

6. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Pepus ti rekov smeni go mlekoto. Ja boli stomaceto od mlekoto ne i odgovara. I mojot sin taka pravese, celo vreme go bolese stomaceto i nemozaese da spie od bolki. Ke vidis ke ti se prerodi deteto.

Tie AD mleka sto ti gi kazav se malce gorclivi.. i ako ima problem da gi prifati stavi i sekerce vo mlekoto i postepeno namaluvaj ja kolicinata seker duri se navikne. Greota se maci bebenceto od bolka place inace koe bebe ne spie koga mu se spie.

Последна измена од модератор: 30 април 2017
  7. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.392
    Pepus isto bese i kaj nas , napravi si red koga i e vreme za spienje i ne cekaj sama da pocne da place tuku pocni da ja uspivas koga mislis deka i e vreme bez da pokaze neli znaci , jas taka pravev i imavme pomalku placki .
    Nie go ukinavme kravjoto mleko i ne slusam veke nikoj mojot instikt veli deka ne i se sviga veke i deka i go drazni stomaceto zatoa i ima proliv. Na pocetokot super go prifati ama eve sega ne go saka koga i davam vo istiot moment go isfrla ima proliv, pa celata se iscedi pocna da mi mirisa na aceton i i dadov na Humana onaa tecnost za rehidracija za bebenca . pa se nadevam do vecer ke bide podobro i zemav i na Novalac dietalno mleko i ke vidime daj boze da ni pomine veke se iznamacivme skoro cela nedela ...

сега се јавив да прашам за резултатите од хопрокултура и ми рекоа дека е позитивен на Роталекс вирусот, дали некој знае што уште би можела да превземам за да се "ослободиме" од него ??? дали вашите малечки го имале и како сте се справиле со него :)

8. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    еххе блазе вас :D и ние легнуваме кај 11 ама не спиеме до кај 8 сабајле, се будиме еднаш кај 4 за јадење, пробав еднаш му дадов повеке реков ке спие повеке ,ама не како аларм се разбуди во исто време, хехехе
    денски ама ич не спиеме, денес се на се ни се фати 2 саати спиење, еве сега конечно заспа, а додека е будно мн брзо огланува а неможам да му давам вештачко кога ке ни текне. му правам 120мл млеко, ги крцнува, а по 1 сат пак е гладно, пиеме чајче, а ако му дадам повеке млеко не го пие :(
    совет што да правиме??? понекогаш си мислам дека не го заситува хуманата :([/quote]
    Јас мислам дека може да и се малку 120, ние на два месеци и дававме 150 инаку плачеше или бараше многу често да јаде[/quote]

ако му дадам повеке нема да го испие :( а вака со 120мл , и моево пак за сат и пол два, пак бара јадење, навистина незнам шо да му правам :( како да го натерам да си испие повеке за да не бара одма после, а нели на ад сме па неможе кога сака да пие:?:

9. pepus

pepus Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    156
    Ништо ама баш ништо нема што да направите ќе исчезне самиот само рехидрирај ја проливот вие од вирусот за млекото не знам ако го има и понатаму проливот и по контролната корпокултура која би излегла негативна може да е од млеко . Инаку јуник мојата е на соино нее на кравјо инаку ако е од млекото проблем ќе биде секој денајде една недела да сесоздадат антитела а не последниве 4 дена откако е почнато соиното после цел месец ипол за кравјото уште немам резултати па ќе ја боцкам наново на 20 ти кога ќе и праам и крвна слика ама овојпат приватно и ќе ги видам резултатите . Здравје за менување ако продолжи вака ќе госменам не за нешто друго туку и дасе смени со ектензивен хидолизат мешето се оптоварува од промената и повторно боли ,а шеќе на бебе од 4 месеци ни во 1 случај не ставам единствено моѓе да си купам ампули гликоза и тоа да и ставам по малку

10. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47
    Pepus..proteinot od sojata e slicen na kravjiot i tie sto se osetlivi na kravji protein vo najgolem del se osetlivi i na sojin protein... a sekerce mozes slobodno da dades, nisto ne mu e. Jas ziveam na zapad i ovde doktorite preporacuvaat koga bebinjata placat mnogu od bolka da im se dade sekerna vodicka i se smiruvaat taka. ama ti kako sakas. poz

11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.141
    Допаѓања:
    43.713
    Баш ми е мило што е така , да се научи сама да се успива навечер , па и денски ке успеете сигурно
    Јас за успивање немам проблем ,ја носам во креветче ја легнувам пие млеко и јаа оставам ...до сега не се побунила :rofl: :rofl:
    Може зашто од мала е учена така , пред тоа исто ми спиеше во раце до 3 месеци денски
    Поздрав

На meU и Unique.chick им се допаѓа ова.
  12. anata

anata Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    Женски каде можам да најдам судо крема?

13. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    JUMBO

14. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    јас од сабајле имам сомнеж дека син ми настинал, еве една недела спиеме без клима температурата не паѓа пониско од 19 20 степени, спие покриен со кебенце и јорганче, а утрово се разбудивме со носе полно мрсули, едвај ги извадивме сите со аспираторчето, кива и на 2 пати ми закашла... не ми се носе кај матичната оти секогаш има многу гужва кај неа и таму уште повеке ке се разболи чекајќи со други болни деца. Го намачкав маст микоплант, лекови не му давам многу е мал, од 12часот има цицано 3 4 пати по 5-10минути, пишувам 12 оти спиеше до 12, како тинејџери сме јас и тој спиеме од 12 до 12 :D со будење во 5 сабајле и во 9 за да цица :!:

15. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    во зегин 300 ден.

16. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    и јас минатата недела мислев дека синко е настинат, па го однесов на лекар, и тој ми рече дека ако е настинато нема да јади, ке има повисока температура и ке е поспан,за срека кај нас немаше ништо од ова, а ни даде капки витамин ц по 4 на ден, превентивно ;)
    се надевам дека и кај вас нее ништо,а и мене ми кажа дека може да е тоа со носето затнато или со мрсулчиња од промена на клима

17. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    епа синко мој јади убаво, нема температура бог да чува, а за поспан е поспан ама ако размислам подобро секој ден спие детево солидно :^) а како да ги најдам јас тие капки? како се викаат? и смеат да ги примаат ептен мали бебиња нели?

18. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    епа тогаш не се секирај :)
    капките се витамин ц од биоекстра ги има во зегин јас од таму ги зедов 199 ден, а секако дека може и на мало да се даваат, мене педијатарот ми ги даде , јас му давам по 4 капки на ден ;)

На senjorita.lombardi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anata

anata Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    да од таму ја земавме,во зегин ја нема

20. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    За скоро во др тема оти за недела дена имаме 6 месеци. Имам пишувано оти мали мој веќе повеќе од недела дена ме зафркава со цицање ама и јасење. Кашички јаде. Строго ако го анимирам и го ранам а цицањето ми е ноќна мора. Одбива и врти глава и успевам некако од кога ќе јаде каша со молење и само ако е полу заспан. Друго никако не иде. И за спиење од сам сега нишкање мора за да задреме па да цица. Не се стресам ама сега ми е неизвежно. Одвај сок од јаболко да пие а адаптирано нан два зедов го мрази и плука. Мора да прима течност за да не дехидрира ама како? Немам идеи веќе ах