Jas pijam redovno i zelen caj i po 2 kafinja dnevno, a beba si spie normalno kako i prethodno koga ne piev... Taka da ne gledam zosto ne bi, barem po edna solja dnevno!
Мила, јас имам три бебиња, доени до две години, јас продолжував и дур дојам со мамавит + железо и пак сите три на 6 месеци ми беа со по 6 месеци терапија со ферум лек. Над година им го давав фероглобинот кој е железо + фолна, ц витамин и некои б витамини и е за 1+ . Значи слабо е железото, ако одложуваш може само со полоша крвна слика понатака да почнете а бегање од тоа нема, бар мое мислење е тоа а ете и доктор ти препишал, ваљда не ти мисли лошо. Моето моментално пие, почна со 103 железо и сега после 5 шишиња ( 2 месеци доза ) има 109. Давам ц витамин и со лажиче сируп, од почеток ич не го сакаше сега си се навикна. Ама сепак види и консултирај се и на пример со лекар од диспанзер за вакцини, зошто мало е сспак, еве моите од 6 прсвеа контрола па терапија, сите тројца
hemoglobin 96 neznaci slabo serumsko zelezo.Moze slab hemoglobin a visoko zelezo i obratno. druga rabota :na tri meseci toa se narekuva fizioloska anemija koja ne znaci deka ke trae taka i vo idnina.Ama gledam ova so sirupite za krv stanuva se pocesta pojava,verojatno delumno i za kjar na aptekite,.
Majki vcera bevme na ortoped i kaza deka nema potreba Vigantolot da se frla po 3 nedeli od otvaranje. Slobodno da se iskoristat do kraj
Мене ми кажаа Пливит д3 21 ден да се користат фотосензитивни дека се. Ова ми го кажуваа уште на времето јас кога ги пиев истиве.
Go spomna i plivitot i za niv. Vika ne se sekiraj toa so frlanjeto se sluci posle edno predavanje ama skroz netocno. Vika cuvaj si vo kutivce, sega ne e zesko, staklenceto e temno i sosem bezbedno. Po kolku doziras?
Јас незнам дали додатно да дадам бидејки во упатството на капките пишува дека во составот имаат пробиотик, претпоставувам тоа е прашокот што се додава во растворот.
јас во фрижидер ги чувам пливитот, вигантолот не мора ама пливит да, по 2 капки му давам. Ова за нефрлањето кој ти го кажа, Маја од систина?
dali otkako go smeni mlekoto kakase normalno zlatno zolto ? I nie sme isti slucaj pedijatar vika niato ne e
@ruruk аптамилот со серија која завршува на 535 не е добро. Млекото е влажно и пола шише беше во пена. Малото исто цел месец зелено какаше, ајде пробиотик, ајде ова она ништо не помогна, педијатарот се чудеше како повеќе деца кои се на аптамил последно време какаат зелено. Јас за грешкава прочитав на една од групите на фб каде што членуваат многу мајки, сите тие беа со исти проблем со какањето, во меѓувреме го сменив млекото уште пред да прочитам му давам хипп комбиотик. После на кутиите дома гледам дека сите млека во последно време ми биле со серија 535. Сега кака жолто а какаше темно зелено.
Sega gledam I ja jsto 535 pisua I shisheto pola pena ce mu go smenam I jas taman Denes go potrosiv poslednoto..... demek aptamil original nisto vise ne e original ahh bre
Нема врска оригинал не оригинал, утната е серијата, дури и увозникот го менува, слободно иконтактирајте го. Ние кога има потреба даваме Хумана, обично кога имам добиено ми се намалува млекото па давам ад по еден оброк.