Nie koristeme Hipp combiotic i dosega sme prezadovolni,dobro gi prifati i kaka ubavo zolta boja. Vo vrska so kapkite i nie koristime vigantol po dva pati na den,preporaclivo e za mesec dena da smenat. Majki nie sme pet plus i uste ne se pocnale so probuvanje na vkusovi.Sakam mislenja od Vas da mi spodelete,sekoja so svoeto iskustvo? Da gi pozdravam @only44you ,@mimidjon i @S.Snezana
Јас да не одев за Македонија немаше ни да направам крвна слика.Тука советуваат од 6 и пол месеци да се почне со месо за да не паѓа хемоглобинот.И крвна слика се прави само во случаи на висока температура и ако нема подобрување на истата 3 дена по ред. Не мислам дека и овој принцип на „челичење'' на децата дека е во ред,ама и тоа за секоја синица што испитуваат крв во Македонија не ми е во ред.И ние сме биле деца па не ни ваделе крв за да контролираат постојано железо или дали има бактерија. И на мене ми стои тие препарати што ѓи даваат за имунитет или подобрување на хемоглобинот за бебиња е за да се полнат нечии џебови. Постот од сабајле е напишан,дури сега го довршив
мајки на бебето му се исфли така лицто како црвенки брумки е сега не занм од што може да биде но имам на ум д две нешта еднлто е јас јадев мандарини и му сменив шампонче...инаку го дојам има ли шанси да е од мандарините.? има само на лицето.
Не е од мандарините, ако е од храна ќе се нафрли прво на газето, обично така оди. А шампончето, можно е да е од тоа, иначе не знам како го бањаш ама не ставај директно на кожата, прво раствори во водичката па со тоа миј го. Јас растварам во кадичката малце гелче, после ставам бебе и со таа вода го мијам, плакнам со чиста вода и толку. Зависи што си зела, Бекутан, Косили и тие слични се многу лоши, егземи, алергии скоро секое второ бебе јавува од нив. Јас не им верувам на некако за бебешка кожа.
Мајки на синко јазичето му е многу бело..Му беше само малку но од вчера не му се гледа црвенко скроз е бел..Ке му се исчисти или да го носам педијатар да го види..?
Се трга белото со прст ако пробаш? Има црвенко одоздола како раничка? Има шанси да е кандида ако да, доколку доиш. Најубаво чуј се со педијатар.
Mozno e i da e od mandarinite, mene pedijatarot mi zabrani citrusi da jadam zos od niv se javuva alergija plus nie sme so atopicen dermatit. Inace mami za koj aptamil zborite obicniot li, nie se isfrlafme po lice od aptamil ama aptamil comfort od grcka bas ke proveram dali e 535. Koj ka ima kremata od Skender moze li da mi prati slika kako izgleda sakam da ja zemam pa da znam sto da baram.
@Freyja не сум пробала со прст да видам дали има раничка..Сега заспа но утре ке проверам..Иначе да на доење сме само
Jas od Bitola ja zemav, samo taka pisuva na nea adresa od sk. Mozes da ja zemes I od bt I od sk kade tebe ti odgovara.
Jas sum zadovolna prstite mi bea katastrofa ispukani mnogu me cesaa vednas mi se sredija, za bebe nemam koristeno.
Не е точно. Во мојата фамилија сме му вечно благодарни на Скендер за оваа крема. Ја спаси внука ми која само на еден месец имаше страшна манифестација на атопичен. Сите можни дерматолози креваа раменици. Кремава за една ноќ ја исчисти. Затоа ве молам не ширете рекла-казала муабети. И да, ја однесовме на испитување, НЕ содржи кортико.
Da i jas procitav deka ja ispituvale i ne sodrzela kortiko pa sea neznam. Kao demek kremata se proizveduvala 300 god unazad. Sie mislat deka sodrzi kortiko zos za eden den se pominuva, eve nie koristevme kortiko zos egzemata mu bese uzasna so infekcija so gnoj pa morase i duri posle edna nedela so kortiko eve tek sega pocna da se povlekuva. Znaci sepak so kortikoto treba vreme a ovaa kremava vikaat deka za den dva pominuva neznam. Samo tie sto imaat maka so egzemata znaat kolku tesko e pogotovo malo bebe da go gledas taka krastavo, se ke probas so milion kremi preparati i pak se pojavuva, doktorite vikaat pominuva posle godina pa ke vidime
Tocno taka vo pravo si. no mislam treba da se kazuvaat sostojkite. Inaku se razmisluvam da ja zemam za mene zs 3 zimo po red mi se pravi kako zdebelena kozata na 3 prsta na rakata od strana i izgleda uzasno suvo raspukano i mi puka do meso pa boli uzasno.
Човекот виде дека сме на мака, веднаш рече само главчето да го намачкаме првиот пат, дека оттаму (од жлездите) почнува се. Сирота таа, за една недала сето косиче и отпадна сосе гнојните красти кои и се направија. И навистина, се се среди откако ја намачкавме главата. После мачкавме само по потреба, и тоа само локално. Дури лизна пред нас од кремета и рече дека и да ја излиже несакајќи бебето нема никаков проблем, нема штетни хемиски состојки. И навистина, тоа го потврдивме.
E Treba da, ama taka sekoj ke si ja pravi sam nema da kupuva. Neznam i jas se mislam dali da ja zemam aj za mene da bese seedno ama za bebe. Znam mnogu i za bebinja ja korostat plus neonatalog od sistina mi ja predlozi vika slednata kontrola gi nosat cisti staklo decata so taa krema sto ima neznam ama pomaga