На Lansinoh, ма да ја кратко ја користев. И не бев задоволна зошто пола саат дремев и више, и многу малку ме измолзуваше. Треба убаво да се створи вакум, мислам дека правев се како што треба, не знам може и негде сум грешела. Нека кажат и други ако имаат искуство со оваа пумпа
Ah tie komentari i nekoi si nivni pravila,togas vo momentot koga kazuvaat vrijam od ner no pos pak po moe si teram,taka da ne slusaj nikoj,nekoj sovet sto ti odgovara primeni go tie gi izgledale nivnite deca sega neka ne ostavat nie nasite da gi gledame Tuku daj kazete nesto grlo me dere od utrovo osven paracitemol sto moze da pomogne
Znam kako ti e.Svekrvami nisto ne mi rekla,ama svekor mi ika ladno mu,kiva nastinat e,edno vreme se nauci na sekoe placenje gladen e.Pa sega ko ce placi vika mu se kaka,deka ne odi sam tuku treba nozete da mu gi krevam I togas si odi ili pa so cepcina ili klizma i toj ni kazuva so obicno sapunce trebalo. Ne trebalo da go krevame da zdrigni i da ne go ostavame na stomace mal bil Lele neznam do koga ce izdrzime,no so da se pravi koga nema kaj da se odi.
И јас се нервирам заради истите коментари. Ако со првото ме нервираше свекрва ми, сега дојде на ред мајка ми. 300 пати и имам кажано што ме нервира и вчера како за инает на секое плачење ме прашуваше "Да не е гладна?" Ко за беља па само што ќе ја ставев на града кенкаше и преташе. Помислив дури дека и млеко снемувам, а за еден месец има напреднато 820 гр. Со коментариве не се свесни дека не загрижуваат, на страна нервозите што ни ги прават. Целата мака била додека да се искака. Немаше какано 4 дена, се искака и ми се врати старото бебе. Ама грчевите се последно нешто што им паѓа на памет да ти го кажат. Мора да се гладни, болни или урочени.
Аааа не грчеви нивните деца немале, тогаш постоеле мирни бебиња и бебиња што плачат. Греота за бебињата, да знаеле стариве која им била маката барем ќе им олеснеле малце, ама не они знаат најдобро. Мајки, гледајте што помалце да ве допираат тие муабети. Мајка знае најдобро што му е на детето.
Spectra dew 350 една од подобрите пумпи закон е, вади се живо и диво од гради, околу 4800 електрична за двете гради. Барај ги на фб Km-medical Skopje од понеделинк ќе си ја земеш.
Мамици како стерилизурате шишенцата за млеко. јас имав чико стерилизатпр ама да ви кажам рѓоса тоа металното за вода и почна да мириса. а сега после секое пиење го вриам шишето. Потребно ли е толку често или?
Не знам колкаво е детето ама во Германија препорачуваат стерилизација до 4 месец после може без стерилизација. Јас искрено од почеток не вријам нешто посевно само попарувам со врела вода или оставам во врела вода. Имаме 4 месеци исто продолжувам. Цуцла мијам само со топла вода од чешма. Подобро е мисла само да си стекне имунитет. Ама секој си знае за своето дете како е најдобро.
Пoсле секoјa упoтребa се стерилизирaм вo стерилизaтoр вклучувaјќи ги и цуцлите лaжaлки. Не знaм кaкo рѓoсaл прoбaј реклaмaцијa нaпрaви му.
Slicno i jas. Ako se e sterilno sto pravime koga ke pocne da lazi i slicno? i zarem cel zivot sve ke mu bide sterilno. vrela voda spored mene e dovolna. steriliziram ednas mesecno i sekako novo ako e, a ostanatoto mijam po 2 3 min pod vrela vod
Искуства со гранулом на папоче? Патронажната сестра пак ја викнав и таа рече дека е гранулом, не е кила, ама бидејќи бебето е скоро 3 месеци да одам на клиника. Кој оддел на детска клиника, матичнава е тапа поим нема...
стерилизирам во стерилизатор , и на упатството на ад млекото е нагласено да се спрема во стерилизирани шишенца, уште се мали ( не знам твоето колкаво е ) ама моето е 3.5 месеца и премногу е мало да не му стерилизирам . и на времето пред 26 години моите кога ми спремале ад ги вриеле цуцлите и шишињата, а не сега кога постојат уште толку болести и бактерии да не стерилизирам.
За мајките што дојат и пијат чај за доилки на хип , да ви кажам дека во Зегин е 239ден, додека во Еурофарм 275. Чисто како информација
јас и без чај за доилки имам млеко, испив една кутија на хипп не дека тогаш немав ама неискусна и тоа.