400 грaмскa лименкa oкoлу 460 зaвиси кaде некaде и пoевтинo. Ми се дoпaѓa тoa штo е вo лименкa и убaвo мoже дa се зaтвoри , не е вo ќесички кo другиве.
Gledam se pra elo muabet za kilazata na bebinja, neonatolog na moja prijatelka I ima kazano zadete koe zaeden mesec ima naprednato 500 gr, se smeta za neuhraneto, od 600 nagore bilo ok.
јас му ставив 2цуцла од томи типи и сеуште цица не се одби. цуцлата е секако во вид на града, а сега на 4+има повеќе сила и побрзо исцицува така да исто ти доаѓа.
Мами дајте совет синко неколку пати при спиење станува со плачки а по тоа следи и заодење значи се губи дури ми е страв јазикот дане си го голтне.
Моето така правеше кога воведовме цврста храна. Неколку пати се будеше со плачење. Малку потечни му давав каши и почнав компотче да му давам. Сега сме добри. Јас мислам дека мешето беше кај нас па сега не знам, може и заби да вади
Значи плачи ја отвора устата и се губи го снемува и му дува во устето. Сега пред 10 мин се разбуди со плачење ама како возрасен неможеше да се смири залипа.Го кренав во раце,му зборував,го нишкав си липаше уште по 2-3мин се смири и заспа.
moeto golemo se rodi 4 100 ama i bucko e golem samo na mleko e a pocnav i voda da davam samo da ne cica ama koga saka neznam na cetiri ipol meseci imase 8200g,cucla nesaka , cica na dva saati pa i na 3 vecer cica i place ako ne mu dadem, jas jadam normalno mangi ovosje zelencuk blasko neznam sto da pravam dali e vo red ovaa tezina,vesel e aktiven e i mnogu se poti koga cica.
Мамички на синко попладнево како да му се затвори едното око малку..Го гледам и му солзи да го носам на педијатар утре или што да ставам да помине..Сверква ми вели од моето млеко но незнам некако не сум сигурна баш во тоа..Совет ве молам..?
Isto i na moeto pred 1 nedela skroz mu bese zatvoreno, 2-3 pati kapnav po edna kapka mlekce i naredniot den go otvori mozes i na pamuce isto da kapnes mleko i da go zabrisuvas nezno okoto ako ima gurelcinja okolu nego.
Ima li koristeno nekoj kokosovo maslo na bebe, citav po internet deka bilo mnogu ubavo za bebeskata koza namesto losioni i kremovi.. Na moevo mu izlegoa bebeski akni po liceto i vratot pa ne znam dali da probam da stavam.. Ili da ostavam sami da si pominat da ne stavam nisto..
Исто и моето 4кг се роди сега е 3,5 м и е 7,5кг супер си напредува само цица и млку вода му давам .буцко си е ама здраво цврсто дете веќе почна да се превртува сам се турка да седи и ич не му се секирам . Секое бебе поти кога цица тоа му е најголема активност не му се секирај за ништо нека си расти само